Ibland känns håret trist, torrt, frissigt och livlöst och inget verkar fungera för att lyckas få en snygg frisyr. Vackert, glänsande hår är något de flesta eftersträvar och den bästa metoden är att ge håret en ordentlig intensiv behandling med en bra hårinpackning. Genom att använda hårinpackning regelbundet som en del i din hårvårdsrutin får du ett hår som är mer välmående, glansigare och lättare att hantera. Dessutom är inget så avstressande som att rå om sig själv med lite hemmaspa med en ansiktsmask och en hårinpackning. Unna dig själv och ditt hår en näringsgivande och vårdande hårinpackning så att ditt hår ser fantastiskt ut. Ett bra välmående hår är mycket lättare att styla och genom att regelbundet vårda det blir det inte lika snabbt slitet och du behöver inte klippa håret så ofta.

Hårinpackningar vi rekommenderar 

En bra hårinpackning ska ge håret återfuktning, göra håret mjukt, motverka frissighet och gärna ge lite glans. En del produkter är speciellt framtagna för att även ge volym, skydda färgat hår och återuppbygga skadat hår. Vill du hitta en riktigt bra hårinpackning som ger håret precis det du behöver och till ett pris som du tycker är överkomligt? Vi har testat en mängd olika inpackningar och utsett bäst i test i olika prisklasser. Vi hoppas att du med vår hjälp lättare ska hitta en hårinpackning som gör underverk för ditt torra och livlösa hår. I testerna har vi tittat på hur pass bra produkten återfuktar håret, hur produkten motverkar friss, hur lätt det är att reda ut håret och om håret får en fin glans. Avslutningsvis ger vi dig tips på hur du väljer rätt produkt och hur du bäst använder en hårinpackning för maximal effekt.

Alla Hårinpackningar

John Masters Organic Honey and Hibiscus Hair Reconstructor

#1 John Masters Organic Honey and Hibiscus Hair Reconstructor

Sammanfattning: För dig som vill använda en ekologisk produkt kan vi rekommendera vår utnämnda testvinnare som bästa premium. Repair Conditioner With Honey And Hibiscus från John Masters Organics är en produkt som kan användas både som balsam och hårinpackning. Alla hårvårdsprodukter från John Masters Organics tillverkas utan användning av kemikalier och produkternas innehåll är utan konstgjorda färgämnen eller tillsatsämnen. Produkterna är dessutom inte testade på djur. 

Den här hårinpackningen passar bra för dig som färgar håret regelbundet eller om du har ett tunt och livlöst hår. För de testpersoner som hade riktigt torrt hår och där håret verkligen kändes livlöst blev resultatet med denna produkt fantastiskt. Vi tycker att inpackningen återfuktar håret riktigt bra, gör det mjukt och ger håret en fin glans. De aktiva ingredienserna är bland annat honung, hibiskus, linol- och hyaluronsyra som ska hjälpa till med både återfuktning och att återuppbygga skadat hår.

  • B√§sta premium av Testagram.se

Macadamia Deep Repair Masque

#2 Macadamia Deep Repair Masque

Sammanfattning: En mycket bra hårinpackning för dig som har långt och tovigt hår är produkten Deep Repair Masque från Macadamia. Inpackningen utsåg vi till vår bästa mellan eftersom produkten verkligen gör underverk på torrt, tovigt och frissigt hår och gör det enkelt att reda ut. Resultatet blir ett mjukt, luftigt och glansigt hår som ser friskare ut. Ett plus är att hårinpackningen doftar härligt.

Bland de aktiva ingredienserna finns macadamiaolja, arganolja, tea treeolja, kamomillolja, aloe vera och algextrakt som stärker håret, återuppbygger skadat och torrt hår och ger glans. Vi tycker att produkten fungerar bra för alla hårtyper. Konsistensen på hårinpackningen är fet och nästan lite smörig men det är lätt att applicera i håret.

  • B√§sta mellan av Testagram.se

Phc Repair Hair Mask

#3 Phc Repair Hair Mask

Sammanfattning: För dig som gärna vill ha en bra hårinpackning till budgetpris kan vi rekommendera vår testvinnare som bästa budget. Produkten Repair Hair Mask från Phc gör vad den ska med att ge både återfukt och lyster. Behöver du en produkt som ger mer volym eller motverkar frissighet rekommenderar vi istället våra utnämnda produkter till bästa premium och mellan som ger lite fler effekter.

Hårinpackningen innehåller jojobaolja, grönt te och provitamin b5 som tillsammans ska stärka ditt hår och vara särskilt bra för torr hårbotten och mjäll. En klart prisvärd produkt som doftar fräscht och som gör håret lent, återfuktar och ger håret en fin lyster.

  • B√§sta budget av Testagram.se

Löwengrip The Cure

#4 Löwengrip
The Cure

Sammanfattning: I våra tester har vi valt ut en produkt som sticker ut med lite mer vårdande egenskaper som vår special i testet. Det är produkten The Cure РHair Mask från Löwengrip, en hårmask som både är vårdande och återuppbyggande. De aktiva ingredienserna i hårmasken reparerar, återuppbygger och skyddar skadat, slingat och färgat hår.

När vi testade denna produkt upplevde vi att det var rena mirakelkuren för håret. Efter bara en behandling fick håret en fin glans och håret blev mjukt, silkeslent, följsamt och lätt att reda ut. Det är en riktigt bra produkt som ger ordentlig återfuktning och som motverkar friss. Hårmasken har även en helt underbar doft av rabarber. Vårt omdöme är att detta är räddningen för dig som behöver en intensiv hårinpackning som vårdar håret på djupet. Produkten innehåller bland annat bambuextrakt, sheasmör, arganolja, äppelolja och solrosolja.

  • B√§sta special av Testagram.se

Varför ska man använda en hårinpackning?

När ditt hår är livlöst, slitet och kanske frissigt kan du med hjälp av en hårinpackning tillföra håret fukt och näring. Hårinpackningen får håret att må bättre och det blir mjukt, återfuktat och glansigt.

Genom att regelbundet använda hårinpackning underhåller du ditt hår bättre mot slitningar. Hårinpackningen kan också ge håret ett visst skydd mot exempelvis värme och sol. Genom att håret slits mindre behöver du inte klippa håret lika ofta.

Hur väljer jag rätt produkt?

Det finns olika hårinpackningar för olika hårtyper vad gäller textur och kvalitet som tunna spröda hårstrån eller tjockare hårstrån och tjockt hår. Vissa produkter är speciellt framtagna för exempelvis färgat, skadat eller torrt hår. Andra hårinpackningar kan ge extra återfuktning eller mer volym. Det finns ett stort utbud och det gäller att hitta en produkt som hjälper just dina hårproblem.

Om du har ett skadat hår ska du särskilt leta efter en hårinpackning med protein. Ett av de vanligaste proteinerna i hårinpackningar är kreatin som hjälper hårstråna att byggas upp inifrån.

Så använder du produkten

Innan du använder en hårinpackning är det bra att först tvätta håret. Det är bra att bli av med smuts och eventuella stylingprodukter så att hårinpackningen ger bäst effekt då produkten kommer åt hårstråna ordentligt. Torka håret något så att det bara är fuktigt innan du applicerar produkten.

Applicera hårinpackningen genom att massera in produkten i håret med störst fokus på hårtopparna. Låt sedan hårinpackningen verka den tid som står angiven på förpackningen för bästa resultat. Beroende på vilka effekter som inpackningen kan ge ditt hår och beroende på vilka ingredienser som finns i behöver produkten en viss tid för maximal effekt. Vira in håret i en handduk under tiden du väntar för att ge håret och inpackningen värme. Det får hårstråna att lättare ta till sig de aktiva ämnena i produkten. När du har väntat klart sköljer du ur inpackningen mycket noggrant med ljummet vatten. Slutligen använder du hårbalsam för att hårstråna ska sluta sig.