Blondering » Bäst i test

Bästa blonderingen

Visst är vi väl många som blir sugna på det där blonda håret när vårsolen börjar titta fram eller kanske under vinterhalvåret när vi känner att vi behöver en uppfräschning.

Att själv blondera håret är kanske inte det lättaste men absolut inte en omöjlighet om du bara ser till att läsa på ordentligt och följa instruktionerna. Då kan du i bästa fall få ett precis lika bra resultat som hos frisören fast till en betydligt billigare peng. Även om du låter en frisör blondera ditt hår då och då så kan det vara värt att blondera lite själv mellan salongsbesöken för att spara pengar.

1. L’Oreal Paris – Colorista Effects Bleach

Colorista är en hel serie med produkter framtagna för att du på olika sätt ska kunna blondera ditt hår hemma utan att slita på håret så mycket som en helblondering gör. Med hjälp av denna blonderar du nämligen endast slingor eller toppar för att på så sätt skapa blonda och levande effekter i ditt hår.

Produkten kommer i en krämform och passar alla oavsett hårfärg. Resultatet varierar naturligtvis beroende på vilken hårfärg du har från början. Resultatet blir dessutom mer intensivt ju längre du låter produkten värka. Läs instruktionerna noga innan du börjar så du vet hur du ska gå till väga. Det här är en riktigt prisvärd produkt.

Kommer snart! Kommer snart!
L'Oreal Paris Colorista Effects Bleach

2. Garnier – Nutrisse Truly Blond L Extreme

Garnier Nutrisse Truly Blond L Extreme Blondering är ett blonderingsmedel som ger ett riktigt naturligt och levande resultat. Produkten är framtagen för att ge den där typiska nordiska blonda hårfärgen.

Med på köpet får du även en vårdande inpackning med avokadoolja som tillför näring och ger ditt hår den vård som den behöver efter behandlingen. Inpackningen hjälper dig också att ta bort eventuella gula toner som lätt kan uppstå vid en blondering.

Garnier Nutrisse har mångårig erfarenhet av att utveckla blonderingsmedel och hårfärger och kommer hela tiden med nya och förbättrade produkter. Det här är en blondering som har en riktigt bra kvalitet jämfört med andra produkter inom samma prisklass. Produkten har även väldigt bra recensioner av många användare.

Kommer snart! Kommer snart!
Garnier Truly Blondes

3. Depend Blondering för Mörkblondt-ljusblondt Hår

Det här är en unik produkt som innehåller många vårdande ämnen såsom jojobaolja, veteprotein och aloe vera.

Veteprotein skyddar ditt hår vid blonderingen medan aloe vera lugnar, återfuktar och ger ditt hår en riktigt fin glans. Även jojoabaolja vårdar och återfuktar på djupet vilket gör att denna blondering är relativt skonsam mot ditt hår.

Med produkten följer en färgkarta där du kan avgöra hur länge blonderingen ska verka beroende på vad du har för hårfärg och vilket resultat du vill uppnå.

Blonderingen rekommenderas också om du har ett redan färgat hår som börjar tappa färgen eller om du helt enkelt vill återställa din naturligt blonda färg.

Kommer snart! Kommer snart!
Depend Blondering för Morkblondt-ljusblont Hår

4. Eorol Blonderingsspray Super Strong

Eorol blonderingsspray hjälper dig att på ett enkelt sätt få mer intensitet i ditt blonda hår eller göra ditt hår en nyans ljusare. Den är väldigt skonsam och mild mot ditt hår och passar dig som bara vill ha en lätt färgförändring eller få bort gula toner i ditt blonda hår. Den här produkten är också perfekt om du vill göra slingor.

När du använder blonderingssprayen så sprayar du håret för att sedan antingen föna det eller vistas i solen för att blonderingen ska göra sin verkan.

I produkten finns kamomill som samtidigt vårdar ditt hår. Vill du så kan du även komplettera med ett balsam från Eorol som rekommenderas att användas tillsammans med Eorol blonderingsspray.

Förutom denna sprayflaska finns produkten även i en annan typ av flaska där du istället applicerar medlet med en bomullstuss.

Kommer snart! Kommer snart!
Eorol Blonderingsspray Super Strong

Så är blondering utvald

Alla produkter i vår undersökning har noggrant valts ut utifrån hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra produkttestare har genomfört tester för att bedöma varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa blondering genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Färg – Vi har tittat på vilken färg blekningen har gett som slutresultat. En naturlig nyans utan gula toner är det som eftersträvas om inget annat anges på förpackningen. Vi har även tagit hänsyn till vilken naturlig hårfärg som rekommenderas per produkt för att få bästa resultat.
  • Hårkvalitet – Det är viktigt att håret inte tar skada av en blondering och att håret efteråt ser friskt och välmående ut med bra glans. Håret ska inte se slitet ut eller bli sprött av en blekning.
  • Innehåll – Att bleka håret ger en viss slitning på hårstråna och för att motverka att håret ser slitet ut behöver produkten innehålla vårdande ingredienser. I testerna har vi därför även tittat på om produkterna innehåller detta och vilka ämnen.

Blondering – vad behöver jag tänka på? 

Ibland får man ha lite tålamod med blonderingen eftersom det kan krävas fler behandlingar innan man har uppnått den nyans som man är ute efter.

Många blonderingar sliter dock på håret men det finns faktiskt produkter som även innehåller vårdande ämnen. Se också till att ge håret inpackning ofta för att ta hand om det på bästa sätt. Bra är också att ta en viloperiod från hårfärg och blonderingar ibland så håret får återhämta sig lite. Det finns mängder med bra hårinpackningar idag som verkligen ger resultat för ditt hår.

Silverschampo är en populär produkt som kan vara bra att känna till om du tänker blondera ditt hår. Med hjälp av ett silverschampo kan du nämligen få bort oönskade gula toner i håret som lätt kan uppstå vid en blondering.  

Många frisörer använder sig av Olaplex som numera faktiskt även går att köpa som privatperson på nätet eller hos din frisör. Olaplex är ett medel som du kan blanda i hårfärgen och som hjälper till att stärka hårstråna inifrån.

Det finns en uppsjö av blonderingsmedel på marknaden idag så det är inte alltid lätt att välja. Vi har därför gjort ett test av de populäraste produkterna för att ta reda på vilka som egentligen är bäst inom olika prisklasser.

Hur sköter jag om mitt blonderade hår?

När man blonderar håret är det viktigt att vara medveten om att det sliter en hel del på håret och därför måste man vara extra noggrann med att ta hand om sitt hår. Använt ett bra schampo och balsam som är anpassat just för blonderat hår, till exempel ett silverschampo. Tänk dock på att inte tvätta håret för ofta eftersom det sliter på ditt hår. För att vårda ditt hår ytterligare bör du även använda en inpackning regelbundet.

Försök att låta ditt hår vila mellan behandlingarna och undvik att blondera direkt så fort du börjar se en liten utväxt.

Som vi skrev om i inledningen finns det även en produkt som heter Olaplex som du kan använda för att stärka upp ditt hår vid blonderingen.

Ser du bara till att sköta om ditt hår ordentligt bör du kunna göra en blondering då och då utan att håret påverkas nämnvärt.

Är du osäker på hur det står till med ditt hår och behöver tips och råd om hur du bäst tar hand om det rekommenderar vi dig att besöka en frisör för rådgivning.

Vem behöver en blondering?

Oavsett om du har mörkt hår som du vill ljusa upp eller om du redan är blond och vill få ditt hår ännu ljusare så kan du använda dig av ett blonderingsmedel. Även för dig med grått hår kan detta var ett bra sätt om du vill bli av med det gråa utan att göra en stor förändring av din hårfärg i övrigt.

Vanliga Frågor

Hur ofta kan man bleka håret?

För att undvika att håret ska bli torrt och skadat bör det gå 5-6 veckor mellan behandlingarna. Minimera risken ytterligare genom att bara behandla utväxtranden om håret är blonderat sedan tidigare.

Kan håret gå av om det blonderas?

Så länge man följer bruksanvisningen med de råd och rekommendationer som finns där i kombination med att håret i övrigt är friskt, ska inte håret gå av. Skador kan uppstå med upprepade blonderingar, om blonderingen sitter i för länge eller om håret är hårt permanentat.

Varför kan håret bli orangegult vid blekning?

De egna färgpigmenten bleks bort gradvis och har håret mycket röda pigment behöver man en bra produkt som klarar detta. Det är ingen bra idé att försöka överskrida verkningstiden. Produkten ska i sig klara av att blondera håret i tillräckligt många nyanser beroende på din naturliga hårfärg.

Vad kan man göra om håret blivit gul av blonderingen?

Det finns bra silverschampo för blonderat hår som tonar ner gula nyanser i håret.

Kan man bleka håret längre tid för att få det ljusare?

Nej, man ska aldrig låta blekningen verka längre tid än vad som står på förpackningen. Låt håret få vila och upprepa behandlingen efter några dagar. Se vad som rekommenderas för den specifika produkten.

Betyg på testguiden:

4/5 - (246 votes)