Visst är vi väl många som blir sugna på det där blonda håret när vårsolen börjar titta fram eller kanske under vinterhalvåret när vi känner att vi behöver en uppfräschning.  

Att själv blondera håret är kanske inte det lättaste men absolut inte en omöjlighet om du bara ser till att läsa på ordentligt och följa instruktionerna. Då kan du i bästa fall få ett precis lika bra resultat som hos frisören fast till en betydligt billigare peng. Även om du låter en frisör blondera ditt hår då och då så kan det vara värt att blondera lite själv mellan salongsbesöken för att spara pengar. – Spar pengar och fixa looken enkelt själv! 

I premiumklassen var det L’Oréal Paris Colorista Effects Ombré som kammade hem priset medan Garnier Nutrisse Truly Blond L Extreme Blondering blev den solklara vinnaren i mellanklassen.

Budgetvinnaren blev blonderingssprayen från Eorol och vi utsåg även en specialare som blev Depend Blondering för Mörkblondt-ljusblont Hår. Här nedan kan du ta del av utförliga recensioner av testets vinnare samt några utmanare.

L’Oréal Paris: ✅ Bästa premium

Colorista Effects Ombré Blondering & Blekning

Loreal Paris Colorista Effects Bleach Blondering

  • Bästa premium av Testagram.se 

Colorista är en hel serie med produkter framtagna för att du på olika sätt ska kunna blondera ditt hår hemma utan att slita på håret så mycket som en helblondering gör. Med hjälp av denna blonderar du nämligen endast slingor eller toppar för att på så sätt skapa blonda och levande effekter i ditt hår.

Produkten kommer i en krämform och passar alla oavsett hårfärg. Resultatet varierar naturligtvis beroende på vilken hårfärg du har från början. Resultatet blir dessutom mer intensivt ju längre du låter produkten välja. Läs instruktionerna noga innan du börjar så du vet hur du ska gå till väga.

Det här är en riktigt prisvärd produkt.

Garnier: ✅ Bästa mellan

Nutrisse Truly Blond L Extreme Blondering

Garnier Truly Blondes

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Garnier Nutrisse Truly Blond L Extreme Blondering är ett blonderingsmedel som ger ett riktigt naturligt och levande resultat. Produkten är framtagen för att ge den där typiska nordiska blonda hårfärgen.

Med på köpet får du även en vårdande inpackning med avokadoolja som tillför näring och ger ditt hår den vård som den behöver efter behandlingen. Inpackningen hjälper dig också att ta bort eventuella gula toner som lätt kan uppstå vid en blondering.

Garnier Nutrisse har mångårig erfarenhet av att utveckla blonderingsmedel och hårfärger och kommer hela tiden med nya och förbättrade produkter. Det här är en blondering som har en riktigt bra kvalitet jämfört med andra produkter inom samma prisklass. Produkten har fått väldigt bra recensioner av många användare.

Eorol Blonderingsspray: ✅ Bästa budget

Eorol Blonderingsspray

  • Bästa budget av Testagram.se 

Eorol blonderingsspray hjälper dig att på ett enkelt sätt få mer intensitet i ditt blonda hår eller göra ditt hår en nyans ljusare. Den är väldigt skonsam och mild mot ditt hår och passar dig som bara vill ha en lätt färgförändring eller få bort gula toner i ditt blonda hår. Den här produkten är också perfekt om du vill göra slingor.

När du använder blonderingssprayen så sprayar du håret för att sedan antingen föna det eller vistas i solen för att blonderingen ska göra sin verkan.

I produkten finns kamomill som samtidigt vårdar ditt hår. Vill du så kan du även komplettera med ett balsam från Eorol som rekommenderas att användas tillsammans med Eorol blonderingsspray.

Förutom denna sprayflaska finns produkten även i en annan typ av flaska där du istället applicerar medlet med en bomullstuss.

Priset är riktigt överkomligt!

Depend: ✅ Special

Blondering för Mörkblondt-ljusblont Hår

Depend Blondering för Morkblondt-ljusblont Hår

  • Special av Testagram.se 

Det här är en unik produkt som innehåller många vårdande ämnen såsom jojobaolja, veteprotein och aloe vera.

Veteprotein skyddar ditt hår vid blonderingen medan aloe vera lugnar, återfuktar och ger ditt hår en riktigt fin glans. Även jojoabaolja vårdar och återfuktar på djupet vilket gör att denna blondering är relativt skonsam mot ditt hår.

Med produkten följer en färgkarta där du kan avgöra hur länge blonderingen ska verka beroende på vad du har för hårfärg och vilket resultat du vill uppnå.

Blonderingen rekommenderas också om du har ett redan färgat hår som börjar tappa färgen eller om du helt enkelt vill återställa din naturligt blonda färg.

Även denna produkt känns prisvärd.

Vad ska man tänka på vid blondering? 

Ibland får man ha lite tålamod med blonderingen eftersom det kan krävas fler behandlingar innan man har uppnått den nyans som man är ute efter.

Många blonderingar sliter dock på håret men det finns faktiskt produkter som även innehåller vårdande ämnen. Se också till att ge håret inpackning ofta för att ta hand om det på bästa sätt. Bra är också att ta en viloperiod från hårfärg och blonderingar ibland så håret får återhämta sig lite. Det finns mängder med bra hårinpackningar idag som verkligen ger resultat för ditt hår.

Silverschampo är en populär produkt som kan vara bra att känna till om du tänker blondera ditt hår. Med hjälp av ett silverschampo kan du nämligen få bort oönskade gula toner i håret som lätt kan uppstå vid en blondering.  

Många frisörer använder sig av Olaplex som numera faktiskt även går att köpa som privatperson på nätet eller hos din frisör. Olaplex är ett medel som du kan blanda i hårfärgen och som hjälper till att stärka hårstråna inifrån.

Det finns en uppsjö av blonderingsmedel på marknaden idag så det är inte alltid lätt att välja. Vi har därför gjort ett test av de populäraste produkterna för att ta reda på vilka som egentligen är bäst inom olika prisklasser.

John Frieda Sheer Blonde Brilliantly Brighter Shampoo

John Frieda Sheer Blonde Brilliantly Brighter Shampoo är som namnet skvallrar om inte ett blonderingsmedel utan ett schampo som är bra för dig med blonderat hår. Som vi skrivit om tidigare så sliter ju tyvärr blonderingar en hel del på håret och tyvärr kan resultatet efter många behandlingar bli ett slitet och livlöst hår. Men även de hårdaste blonderade håren kan få nytt liv och vård tack vare det här intensivt vårdande schampot. Schampot kan även hjälpa till att ta bort oönskade gula toner i håret.

Produkten innehåller krossade pärlor som ger ljusreflektion till håret.

Mood Blonde Hårfärg 100 Ultrablond

För dig som vill undvika den där gula tonen som så lätt uppstår då man blonderar håret så kan den här produkten vara något för dig. Mood Blonde Hårfärg 100 Ultrablond är framtagen just för att ge dig den där nordiska ultrablonda looken utan att behöva överraskas av att gula nyanser.

För långt hår kan det behövas två förpackningar för att uppnå det bästa resultatet. Den här produkten är också perfekt om du vill ersätta ditt gråa hår med ett blont fint hår.

En bra produkt till ett budgetpris.

L’oréal Paris Préférence Ultra Light

L’oréal Paris Préférence Ultra Light är en blondering framtagen för att ge en platinablond look med riktigt kalla blonda nyanser. Produkten hjälper till att ta bort oönskade gula nyanser.

Blonderingen ljusar upp håret i tre steg och kan därmed inte ge någon kraftig blondering vilket är bra att känna till. Den här blonderingen kan även användas för att avfärga ett färgat hår om du är blond.

Sheer Blonde Go Blonder Lightening Spray

Här är ett alternativ för dig som inte vill göra stora förändringar i din hårfärg men ändå vill ljusa upp och få en fräsch look. Sheer Blonde Go Blonder Lightening Spray kan ljusa upp ditt hår i upp till två nyanser. Perfekt för dig som vill ha den där ljusa sommarlooken med vackra slingor. Produkten består bland annat av kamomill och citron som bleker ditt hår gradvis på ett naturligt sätt.

Du kan använda sprayen upp till fem gånger för att på så sätt gradvis ljusa upp ditt hår gradvis. En bra produkt för dig som vill ha koll på processen utan dramatiska överraskningar och göra din blondering steg för steg.

Malibu C Malibu Blondes Collection Kit

Det här är ett kit med schampo och balsam som hjälper dig att fräscha upp ditt hår mellan behandlingarna. Kitet innehåller även fyra intensivbehandlingar som ger lyster, glans och fukt till ditt hår.

Schampot och balsamet vårdar och återfuktar ditt hår samt hjälper dig att bevara den blonda färgen och reducera gula toner.

Det här är en bra investering som hjälper dig att bevara resultatet av din blondering.

Schwarzkopf Blonde Anti-Yellow Color Spray

Schwarzkopf Blonde Anti-Yellow Color Spray är ytterligare ett schampo som tar hand om ditt hår mellan behandlingarna och hjälper dig att ta bort eventuella gula toner. Det som är unikt med denna produkt är att den även skyddar mot UV-strålning som ju kan vara förödande för ett redan slitet och blonderat hår.

Hur sköter jag om mitt blonderade hår?

När man blonderar håret är det viktigt att vara medveten om att det sliter en hel del på håret och därför måste man vara extra noggrann med att ta hand om sitt hår. Använt ett bra schampo och balsam som är anpassat just för blonderat hår, till exempel ett silverschampo. Tänk dock på att inte tvätta håret för ofta eftersom det sliter på ditt hår. För att vårda ditt hår ytterligare bör du även använda en inpackning regelbundet.

Försök att låta ditt hår vila mellan behandlingarna och undvik att blondera direkt så fort du börjar se en liten utväxt.

Som vi skrev om i inledningen finns det även en produkt som heter Olaplex som du kan använda för att stärka upp ditt hår vid blonderingen.

Ser du bara till att sköta om ditt hår ordentligt bör du kunna göra en blondering då och då utan att håret påverkas nämnvärt.

Är du osäker på hur det står till med ditt hår och behöver tips och råd om hur du bäst tar hand om det rekommenderar vi dig att besöka en frisör för rådgivning.

Varför ska du lita på oss?

Vi har lagt ett stort jobb på att undersöka marknaden och läsa olika tester och recensioner för att sedan sammanställa de mest populära produkterna i det här produkttestet. Du kan därför lita på att det är ett väldigt grundligt och djupgående test.

Vem behöver en blondering?

Oavsett om du har mörkt hår som du vill ljusa upp eller om du redan är blond och vill få ditt hår ännu ljusare så kan du använda dig av ett blonderingsmedel. Även för dig med grått hår kan detta var ett bra sätt om du vill bli av med det gråa utan att göra en stor förändring av din hårfärg i övrigt.

Hur kom vi fram till vilka blonderingar vi skulle testa?

Genom djupgående undersökningar valde vi ut de produkter som är populärast just nu. Det gjorde vi genom att studera diskussioner på nätet, bloggar, tester och recensioner.

Betyg på guiden: