đŸ„‡ BĂ€sta Blondering (2020)

1. L’Oreal Paris – Colorista Effects Bleach

L'Oreal Paris Colorista Effects Bleach

Colorista Àr en hel serie med produkter framtagna för att du pÄ olika sÀtt ska kunna blondera ditt hÄr hemma utan att slita pÄ hÄret sÄ mycket som en helblondering gör. Med hjÀlp av denna blonderar du nÀmligen endast slingor eller toppar för att pÄ sÄ sÀtt skapa blonda och levande effekter i ditt hÄr.

Produkten kommer i en krÀmform och passar alla oavsett hÄrfÀrg. Resultatet varierar naturligtvis beroende pÄ vilken hÄrfÀrg du har frÄn början. Resultatet blir dessutom mer intensivt ju lÀngre du lÄter produkten vÀrka. LÀs instruktionerna noga innan du börjar sÄ du vet hur du ska gÄ till vÀga. Det hÀr Àr en riktigt prisvÀrd produkt.

Till Produkt - Lyko.se

2. Garnier – Nutrisse Truly Blond L Extreme

Garnier Truly Blondes

Garnier Nutrisse Truly Blond L Extreme Blondering Àr ett blonderingsmedel som ger ett riktigt naturligt och levande resultat. Produkten Àr framtagen för att ge den dÀr typiska nordiska blonda hÄrfÀrgen.

Med pÄ köpet fÄr du Àven en vÄrdande inpackning med avokadoolja som tillför nÀring och ger ditt hÄr den vÄrd som den behöver efter behandlingen. Inpackningen hjÀlper dig ocksÄ att ta bort eventuella gula toner som lÀtt kan uppstÄ vid en blondering.

Garnier Nutrisse har mÄngÄrig erfarenhet av att utveckla blonderingsmedel och hÄrfÀrger och kommer hela tiden med nya och förbÀttrade produkter. Det hÀr Àr en blondering som har en riktigt bra kvalitet jÀmfört med andra produkter inom samma prisklass. Produkten har Àven vÀldigt bra recensioner av mÄnga anvÀndare.

Till Produkt - Lyko.se
Bästa blonderingen

Visst Àr vi vÀl mÄnga som blir sugna pÄ det dÀr blonda hÄret nÀr vÄrsolen börjar titta fram eller kanske under vinterhalvÄret nÀr vi kÀnner att vi behöver en uppfrÀschning.

Att sjĂ€lv blondera hĂ„ret Ă€r kanske inte det lĂ€ttaste men absolut inte en omöjlighet om du bara ser till att lĂ€sa pĂ„ ordentligt och följa instruktionerna. DĂ„ kan du i bĂ€sta fall fĂ„ ett precis lika bra resultat som hos frisören fast till en betydligt billigare peng. Även om du lĂ„ter en frisör blondera ditt hĂ„r dĂ„ och dĂ„ sĂ„ kan det vara vĂ€rt att blondera lite sjĂ€lv mellan salongsbesöken för att spara pengar.

Hanna Madsen
Testredaktör*

*Testredaktören har gÄtt igenom produkterna och intygar att listans innehÄll Àr aktuellt.

3. Eorol Blonderingsspray Super Strong

Eorol Blonderingsspray

Eorol blonderingsspray hjÀlper dig att pÄ ett enkelt sÀtt fÄ mer intensitet i ditt blonda hÄr eller göra ditt hÄr en nyans ljusare. Den Àr vÀldigt skonsam och mild mot ditt hÄr och passar dig som bara vill ha en lÀtt fÀrgförÀndring eller fÄ bort gula toner i ditt blonda hÄr. Den hÀr produkten Àr ocksÄ perfekt om du vill göra slingor.

NÀr du anvÀnder blonderingssprayen sÄ sprayar du hÄret för att sedan antingen föna det eller vistas i solen för att blonderingen ska göra sin verkan.

I produkten finns kamomill som samtidigt vÄrdar ditt hÄr. Vill du sÄ kan du Àven komplettera med ett balsam frÄn Eorol som rekommenderas att anvÀndas tillsammans med Eorol blonderingsspray.

Förutom denna sprayflaska finns produkten Àven i en annan typ av flaska dÀr du istÀllet applicerar medlet med en bomullstuss.

4. Depend Blondering för Mörkblondt-ljusblondt HÄr

Depend Blondering för Morkblondt-ljusblont Hår

Det hÀr Àr en unik produkt som innehÄller mÄnga vÄrdande Àmnen sÄsom jojobaolja, veteprotein och aloe vera.

Veteprotein skyddar ditt hĂ„r vid blonderingen medan aloe vera lugnar, Ă„terfuktar och ger ditt hĂ„r en riktigt fin glans. Även jojoabaolja vĂ„rdar och Ă„terfuktar pĂ„ djupet vilket gör att denna blondering Ă€r relativt skonsam mot ditt hĂ„r.

Med produkten följer en fÀrgkarta dÀr du kan avgöra hur lÀnge blonderingen ska verka beroende pÄ vad du har för hÄrfÀrg och vilket resultat du vill uppnÄ.

Blonderingen rekommenderas ocksÄ om du har ett redan fÀrgat hÄr som börjar tappa fÀrgen eller om du helt enkelt vill ÄterstÀlla din naturligt blonda fÀrg.

Till Produkt - Lyko.se

Jag intygar att listan Àr oberoende

Hanna Madsen

LĂ€s mer om oberoende produkttester

Vad ska man tĂ€nka pĂ„ vid blondering? 

Ibland fÄr man ha lite tÄlamod med blonderingen eftersom det kan krÀvas fler behandlingar innan man har uppnÄtt den nyans som man Àr ute efter.

MÄnga blonderingar sliter dock pÄ hÄret men det finns faktiskt produkter som Àven innehÄller vÄrdande Àmnen. Se ocksÄ till att ge hÄret inpackning ofta för att ta hand om det pÄ bÀsta sÀtt. Bra Àr ocksÄ att ta en viloperiod frÄn hÄrfÀrg och blonderingar ibland sÄ hÄret fÄr ÄterhÀmta sig lite. Det finns mÀngder med bra hÄrinpackningar idag som verkligen ger resultat för ditt hÄr.

Silverschampo Ă€r en populĂ€r produkt som kan vara bra att kĂ€nna till om du tĂ€nker blondera ditt hĂ„r. Med hjĂ€lp av ett silverschampo kan du nĂ€mligen fĂ„ bort oönskade gula toner i hĂ„ret som lĂ€tt kan uppstĂ„ vid en blondering.  

MÄnga frisörer anvÀnder sig av Olaplex som numera faktiskt Àven gÄr att köpa som privatperson pÄ nÀtet eller hos din frisör. Olaplex Àr ett medel som du kan blanda i hÄrfÀrgen och som hjÀlper till att stÀrka hÄrstrÄna inifrÄn.

Det finns en uppsjö av blonderingsmedel pÄ marknaden idag sÄ det Àr inte alltid lÀtt att vÀlja. Vi har dÀrför gjort ett test av de populÀraste produkterna för att ta reda pÄ vilka som egentligen Àr bÀst inom olika prisklasser.

Hur sköter jag om mitt blonderade hÄr?

NÀr man blonderar hÄret Àr det viktigt att vara medveten om att det sliter en hel del pÄ hÄret och dÀrför mÄste man vara extra noggrann med att ta hand om sitt hÄr. AnvÀnt ett bra schampo och balsam som Àr anpassat just för blonderat hÄr, till exempel ett silverschampo. TÀnk dock pÄ att inte tvÀtta hÄret för ofta eftersom det sliter pÄ ditt hÄr. För att vÄrda ditt hÄr ytterligare bör du Àven anvÀnda en inpackning regelbundet.

Försök att lÄta ditt hÄr vila mellan behandlingarna och undvik att blondera direkt sÄ fort du börjar se en liten utvÀxt.

Som vi skrev om i inledningen finns det Àven en produkt som heter Olaplex som du kan anvÀnda för att stÀrka upp ditt hÄr vid blonderingen.

Ser du bara till att sköta om ditt hÄr ordentligt bör du kunna göra en blondering dÄ och dÄ utan att hÄret pÄverkas nÀmnvÀrt.

Är du osĂ€ker pĂ„ hur det stĂ„r till med ditt hĂ„r och behöver tips och rĂ„d om hur du bĂ€st tar hand om det rekommenderar vi dig att besöka en frisör för rĂ„dgivning.

Vem behöver en blondering?

Oavsett om du har mörkt hĂ„r som du vill ljusa upp eller om du redan Ă€r blond och vill fĂ„ ditt hĂ„r Ă€nnu ljusare sĂ„ kan du anvĂ€nda dig av ett blonderingsmedel. Även för dig med grĂ„tt hĂ„r kan detta var ett bra sĂ€tt om du vill bli av med det grĂ„a utan att göra en stor förĂ€ndring av din hĂ„rfĂ€rg i övrigt.

Betyg pÄ testguiden: