Det finns ju en rad olika metoder att välja på när det kommer till att ta bort oönskad hårväxt och det vanligaste är att använda en rakhyvel. Men kanske börjar du tröttna på slöa rakhyvlar och att raka dina ben både nu och då? Då kanske det är dags att satsa på en epilator istället!  

En epilator har också flera fördelar, den ger ett otroligt sammetslent resultat som inte går att jämföra med resultatet du får med rakhyvel. Faktum är att en epilator också kan ta bort de allra minsta fjunen som inte ens vaxning klarar av. Men det bästa av allt är ju förstås att resultatet håller så mycket längre, du kan faktisk förbli stubbfri i upp till 4 veckor!

Det finns en uppsjö av olika epilatorer att välja på ute på marknaden och därför har vi gjort ett utförligt test för att ta reda på vilka som egentligen är bäst.

Epilatorer vi rekommenderar 

Vi har genomfört ett längre test av epilatorer eftersom det kan ta några veckor innan nytt hår växer ut. Vi valde ut testpersoner med olika grad av oönskad hårväxt på olika kroppsdelar för att kunna bedöma produkternas effektivitet. Varje testperson har testat samtliga modeller för att göra en bra jämförelse. Som komplement skickade vi även ut enkäter till personer som köpt produkterna för att få ett bra underlag.

Testerna för att hitta bästa epilatorn genomfördes utifrån följande egenskaper:

 • Användarvänlighet – enkel och smidig att använda
 • Hur väl modellen tar bort oönskadhårväxt
 • För ansikte, bikinilinje eller kropp
 • Graden av smärta
 • Hur korta hårstrå som kan epileras
 • Drifttid
 • Laddningstid
 • Tillbehör
 • Lätt att rengöra
 • Kvalitet
 • Pris

Alla Epilatorer

Braun FaceSpa

#1 Braun FaceSpa

Sammanfattning: Först ut är en helt kit som hjälper dig att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet. Braun FaceSpa Epilator är ett komplett hudvårdssystem med tillhörande necessär som är perfekt att använda såväl hemma som på resan. Det här är alltså inte bara en epilator utan faktiskt hela tre olika behandlingar i en apparat.

I kitet får du en epilator som du använder för att snabbt och enkelt ta bort oönskad hårväxt. Därtill kan du även använda den medföljande rengöringsborsten för att göra en djupgörande porrengöring i ditt ansikte. Genom att rengöra ditt ansikte på det sättet får du en rengöring som är upp till sex gånger mer effektiv än en manuell rengöring. Slutligen får du även med en dyna för ansiktsmassage. Med på köpet får du också en praktiskt upplyst spegel samt en förvaringsväska. 

Ansiktsepileringen var faktiskt inte så smärtsam som flera i testpanelen befarade. Epilatorn var enkel att använda och hela processen gick snabbt och smidigt.

Rengöringsborsten var otroligt skön att använda och vi i testpanelen var överens om att den verkligen höll vad den lovade, det kändes att den rengjorde ordentligt på djupet och resultatet blev fantastiskt. Också den medföljande mjuka dynan som används till att massera ansiktet med var otroligt skön och kändes välgörande. Efter en tids användning av både ansiktsborsten och dynan upplevde vi att vi fick en helt annan lyster i ansiktet och vi kände oss otroligt rena och fräscha.

Epilatorn drivs av batterier och är uppladdningsbar. Batteritiden räckte i flera veckor så man behöver inte ladda ofta och kan lämna laddaren hemma om man ska på semester.

 • Bästa premium av Testagram.se

Braun Braun Silk-épil 3 3-273

#2 Braun Silk-épil 3 3-273

Sammanfattning: Här har vi ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga allt för mycket pengar på en epilator. Braun Silk-épil 3 3-273 Epilator är utrustad med grundläggande och effektiva funktionerna men till ett betydligt lägre pris än testets övriga vinnare.

Självklart har den inte lika många funktioner och finesser men den är trots detta en utmärkt epilator som gör sitt jobb. 

Med på köpet får du två tillbehör, ett munstycke för epilering av armhålorna och ett rakhuvud för trimning av känsliga områden såsom bikinilinjen. Epilatorn är också utrustad med massagerullar som lugnar huden vid epileringen. Den är också utrustad med Smartlight som gör de enklare att se även de allra minsta hårstråna.

Det här är en bra epilator som passar den mindre plånboken helt enkelt. Det är också ett bra alternativ för dig som är nybörjare och som inte har testat en epilator tidigare.

 • Bästa mellan av Testagram.se

Remington 7-in-1

#3 Remington 7-in-1

Sammanfattning: Det här är en fantastiskt bra apparat som du kan använda för att ta bort hårväxt på hela kroppen eftersom man får med hela sju olika munstycken. Dessutom kan den användas i duschen vilket ju gör det hela väldigt smidigt. 

De munstycken som följer med produkten är ett standardhuvud, en massagekåpa med aloe vera, en precisionskåpa för mindre områden, ett rakhuvud, en rakkåpa med bikinikam, en exfolierande borste, och ett pedikyrtillbehör för dina fötter. Det här är med andra ord en multifunktionsapparat för hela din kropp.

Remington 7-in-1 Epilator kan användas såväl torr som våt så det är inga problem att ta med den i duschen eller badet. Den är utrustad med ett rörligt huvud som hjälper till att få bort allt hår snabbt och smidigt.

Batteriet laddas upp snabbt och håller därefter i 40 minuters användning på en laddning. 

Vi i testpanelen föll verkligen pladask för den här epilatorn! Aldrig förr har vi upplevt det så smidigt och enkelt att avlägsna oönskad hårväxt. Hela processen var faktiskt riktigt rolig tack vare den här fantastiska apparaten. Vill du investera i en riktigt bra produkt så kan vi varmt rekommendera Remington 7-in-1 Epilator. Du kommer inte att bli besviken!

 • Bästa budget av Testagram.se

Braun Silk-Epil 9 SensoSmart 9-890

#4 Braun Silk-Epil 9 SensoSmart 9-890

Sammanfattning: Epilatorn kan användas till såväl formning av ögonbryn som borttagning av hårväxt på överläppen, hakan, polisonger, skägg eller hela ansiktet. Dessutom går den faktiskt att använda även för resten av kroppen. 

För att underlätta vid hårborttagningen är epilatorn utrustad med en LED-lampa så att du lättare kan upptäcka även de allra minsta hårstråna.

 • Bästa special av Testagram.se

Vem behöver en epilator?

Vi är ju många som har en del hårväxt på kroppen som vi helst skulle vilja vara utan. Det finns flera olika metoder för att avlägsna oönskad hårväxt, att använda en epilator är en variant.

En epilator ger ett otroligt långvarigt resultat vilket gör att du inte behöver göra behandlingen så ofta, dessutom blir resultatet fantastiskt lent och fint.

Vad är en epilator?

En epilator är en elektrisk apparat för hårborttagning som drar upp hårstråna med rötterna till skillnad mot exempelvis en rakhyvel som skär av hårstråna. Detta gör att din hud kan hållas stubbfri i upp till fyra veckor och du får ett mycket lent och fint resultat. 

Hur använder jag en epilator?

Börja med att ta en ordentlig dusch eller ett bad. Vissa epilatorer tål vatten och då kan du ju om du vill göra jobbet direkt i duschen eller badkaret. För bästa resultat är det bra att först göra en exfoliering av din hud. Det kan du göra med en skrubbhandske eller någon form av peelingprodukt. Arbeta igenom hela huden med cirkulära och jämna rörelser. Sedan är det dags för själva epileringen. Om du inte gör epileringen i duschen eller badet ska du se till att din hud är ordentligt torr och smörj inte in den med någon kräm eller olja. Börja från fötterna och gå uppåt, arbeta alltid mothårs. För att komma åt de mindre hårstråna kan det vara bra att stretcha ut huden lite med ena handen. När du är klar och har fått bort alla hårstrån som du önskar så är det viktigt att återfukta huden med en bra hudlotion. 

Hur kom vi fram till vilka produkter vi skulle testa?

Det finns epilatorer i många olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket från person till person vad man är villig att betala för en epilator. Vi valde därför ut produkter från olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra epilator oavsett plånbok.

Vi har läst mängder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar på nätet för att få reda på vilka epilatorer på marknaden som verkar populärast. Vi har också besökt många olika butiker där vi också har kunnat få tips och rådgivning kring vad man bör tänka på när man väljer en epilator.

Med hjälp av dessa kriterier kunde vi slutligen välja ut tio olika epilatorer som vi sedan testade noggrant.

Hur testade vi epilatorerna? 

Testpanelen bestod av 10 kvinnor som alla har fått testa samtliga epilatorer. Alla deltagare i testpanelen har testat dem både i ansiktet och på kroppen som de olika produkterna är avsedda att användas för.

I testerna har vi tagit hänsyn till faktorer såsom effektivitet, pris, hållbarhet och rengöring.

För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att också väga in deras åsikter i testresultatet.

Frågor och svar Epilator

Vad är en epilator?

En epilator är en hårborttagningsapparat med små inbyggda pincetter som drar ut hårstråna från roten. Det innebär att resultatet blir som vid en vaxning.

Är en ladyshaver samma sak som epilator?

Nej, ladyshaver är en rakapparat för kvinnor och skär av hårstråna precis som en rakhyvel. En epilator drar upp hårstråna ända från roten.

Vad är fördelarna med epilator framför rakning och vaxning?

Epilering ger ett resultat som håller länge i jämförelse med att raka sig. Vid rakning kapas stråna av vid huden medan en epilator drar upp hela hårstrån från sina rötter. Därför tar det längre tid för stråna att växa ut igen. Epilering ger samma resultat som vaxning och även om en epilator kan vara dyr slipper man inhandla nya rakblad eller nytt vax. Skillnaden är att vaxning kan fungera lite sämre på tunnare hårstrån och riktigt korta strån men med fördelen att hårstråna dras flera stycken i ett svep. Epilatorn tar färre hårstrån i taget men tar bättre tunna hårstrån och kan ta strån som är så korta som 0,5 mm.

Hur ofta behöver man använda epilatorn?

Det varierar från person till person hur snabbt håret växer, men det tar lite längre tid för hårstråna att växa ut vid epilering jämfört med rakning. Det kan därför vara lagom att epilera ungefär varannan till var tredje eller fjärde vecka.

Gör det ont att använda en epilator?

Att uppleva smärta är mycket individuellt beroende på hur låg eller hög smärttröskel man har. Ja, det känns att använda en epilator och en del tycker att det gör ont och andra inte. För den som tidigare har vaxat sig är det ungefär samma upplevelse som vid vaxning. De flesta vänjer sig och upplever mindre obehag med tiden. En del modeller har speciella munstycken som masserar huden samtidigt som apparaten epilerar. Detta hjälper till att minska smärtan. Ett annat trick för att minska smärta är att sträcka ut huden med ena handen samtidigt som man epilerar.

På vilka kroppsdelar kan man använda en epilator?

En epilator går att använda till benen, armhålorna, armarna, ryggen och bikinilinjen.

Kan man använda epilatorn i duschen?

Ja, en del epilatorer går att använda i duschen men inte alla. Det finns särskilda epilatorer som är batteridrivna och helt vattentäta som går bra att använda i duschen. Det är dock viktigt att läsa i produktbeskrivningen att apparaten verkligen tål vatten.

Betyg på guiden:

Rate this page