Nagelolja » Bäst i test

Nagelolja

För att få starka och välvårdade naglar räcker det oftast inte med en bra handkräm. Nagelbandens och naglarnas sammansättning skiljer sig från huden och har helt andra behov för att få det hälsosamma utseendet som många strävar efter. En bra nagelolja är därför en viktig produkt att använda regelbundet. 

Alla nageloljor ger mer eller mindre de grundläggande behoven för att mjukgöra och återfukta naglarna. Däremot fungerar vissa produkter bättre än andra och har lite fler egenskaper. Vi har tittat igenom många av marknadens mest populära produkter och handplockat några av de allra bästa. Dessa oljor har testats noggrant och efterhand det kommer nya produkter som kan utmana våra vinnare uppdaterar vi våra tester regelbundet med ny information.

1. Scratch Nails Nail Food 10 ml

En 100% naturlig produkt tillverkad av kallpressade sesamfrön, lavendel och myrra är Scratch Nails Nail Food. Nageloljan bygger upp naglarna på sikt genom att oljan verkar på djupet och gör naglarna spänstiga och flexibla så att de tål mer påfrestningar. Samtidigt minskar risken för att de spricker eller flagar sig vilket ger bättre förutsättningar för långa naglar.

Den här nageloljan har gjort stor succé och det är inte svårt att förstå varför. Innehållet med lavendel och myrra har antiseptiska, bakteriedödande egenskaper och stimulerar blodcirkulationen samtidigt som sesam är vårdande. Produkten har en lätt behaglig doft och absorberas snabbt.

Oljan ger naglarna en bra fuktbalans samtidigt som de blir stärkta från grunden. Nageloljan rekommenderas på alla typer av naglar, både naturliga och konstgjorda. Produkten kommer med en pipett som gör det enkelt att fördela oljan över naglarna.

En produkt av naturliga ingredienser med djupverkande effekt som både vårdar, skyddar och har regenererande egenskaper. En något dyr olja men ändå mycket prisvärd.
Scratch Nails Nail Food 10 ml

2. L.Y.X Cosmetics Naildrops 8 ml

En annan mycket bra nagelolja är L.Y.X Cosmetics Naildrops som både verkar på lång sikt och ger resultat nästan direkt. Denna produkt består av naturliga oljor och fungerar bra både för naturliga och lackerade naglar samt naglar gjorda av konstmaterial.

Det här är en nagelolja som rekommenderas att användas dagligen för bästa resultat. Oljornas egenskaper gör hårda naglar flexibla och stärker mjuka, spröda eller torra naglar.

Innehållet består av olivbladextrakt, druvkärnextrakt, echinaceaextrakt, ginsengextrakt och vitamin E samt vitamin F. Olivbladsextrakt läker och reparerar och ginseng har en anti-åldrande egenskap. Echinacea hjälper till att motverka svamp och har en stark antibakteriell effekt.

Läker och reparerar samtidigt som det ger skydd mot svamp och oljan ger även snabbt resultat. Man kan uppleva att produkten har en något konstig doft i och med de olika ingredienserna.
L.Y.X Cosmetics Naildrops 8 ml

3. Depend PT Myrra & Avokado Nagelolja

Depend är ett mycket känt märke inom nagelvård och de har ofta väldigt prisvärda och bra produkter. Det stämmer även in på produkten Depend PT Myrra & Avokado Nagelolja som både balanserar och återfuktar naglarna.

Produkten innehåller olivolja, avokadoolja, bakteriedödande myrra samt E-vitamin. Nageloljan hjälper problem med både torra, mjuka och flisiga naglar.

Oljan rekommenderas att användas dagligen för att få friskare och starkare naglar. Produkten absorberas också snabbt och är behaglig samt lätt att applicera. Innehållet mjukgör och återfuktar för att uppnå starka och välmående naglar och nagelband.

En prisvärd produkt trots sitt låga pris som hjälper till att minska problem med flisiga, sköra naglar. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Depend PT Myrra & Avokado Nagelolja

4. Kalahari Nourishing Nail Oil 10 ml

En mycket väldoftande och närande nagelolja har vi hittat i Kalahari Nourishing Nail Oil. Bland huvudingredienserna finns vattenmelon, solrosolja och mandelolja. Oljan går inte bara att använda till naglarna utan går dessutom att använda till andra torra partier på kroppen som armbågar, knän eller fötter.

Produkten är rik på essentiella lipidoljor som återfuktar och ger näring åt både naglar och nagelband. Med regelbunden användning minskar risken för torra och spröda nagelband och naglar.

För applicering penslas en liten mängd olja dagligen som masseras in lätt i naglar och nagelband och som sedan får absorberas för bästa effekt.

En mjukgörande och återfuktande olja med underbar doft av vattenmelon. Vi har inget att anmärka på för denna nagelolja.
Kalahari Nourishing Nail Oil 10 ml

Så är nageloljorna utvalda

För att utse de bästa nageloljorna har vi granskat många av de mest populära produkterna på marknaden. Efter noggranna tester utifrån en rad kriterier av våra produkttestare har vi valt ut produkter med hög kvalitet inom varierande prisklasser.

Testerna för att hitta bästa nageloljan genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Naturligt innehåll – Vi har i våra tester framför allt valt ut produkter med så naturligt innehåll som möjligt. Naturliga vegetabiliska oljor ger produkten bra vårdande egenskaper samt att de ofta är innehållsrika på både vitaminer och antioxidanter som är bra för naglar och nagelband.
 • Extra egenskaper – Eftersom de flesta produkter ger bra möjligheter att kunna återfukta och mjukgöra har vi även tittat på vilka produkter som erbjuder extra egenskaper. Det kan vara att nageloljan innehåller ämnen som är antibakteriella och som minskar risken för svamp. Det kan vara viktigt för personer som har fler problem med sina naglar än att de bara är torra, spricker och bryts.
 • Effektivitet – Hur effektiv produkten är när det kommer till att stärka naglarna och hur snabbt man märker av resultat har också varit viktiga i testerna. 

Nagelolja – Köpguide

Det finns ett stort utbud av nageloljor och det finns egentligen inga dåliga produkter men några är lite bättre än andra och mycket beror på vilka behoven är. Det kan vara bra att satsa på en produkt med så stor andel naturliga ingredienser som möjligt.

Nagelolja är en dryg produkt och det räcker oftast med någon eller några få droppar så det är en mycket prisvärd produkt över tid. Därför ska man inte tveka att välja att investera i en något dyrare produkt om det behovet finns.

Naturliga vegetabiliska oljor med vårdande egenskaper

Som alltid när det kommer till produkter för kroppen är det alltid bäst med så naturliga ämnen som möjligt i innehållet. Därför spelar tillverkningen av ingredienserna också roll vilket innebär att kallpressade och vegetabiliska oljor är ett bättre val.

Naturliga vegetabiliska oljor är också ofta rika på vitaminer och antioxidanter som är bra för naglarna. Ju fler vårdande egenskaper produkten har, desto bättre förutsättningar för snygga, friska naglar.

Problem med nagelband

En del upplever problem med sina nagelband, att de kan vara torra, spricka eller att det bildas sår. Då kan det vara bra att hitta en produkt med en olja som även läker nagelbanden utöver att mjukgöra och återfukta.

Myrra och lavendel

En del nageloljor innehåller myrra och lavendel som båda har en lugnande inverkan. Myrra ger också ett bra skydd då det motverkar uppkomsten av bakterier och svamp.

Rekommenderad användning

På vissa oljor kan rekommendationen vara att de ska användas varje dag, vid behov eller bara någon gång per vecka. Beroende på vilken tid man har för att sköta om sina naglar och i vilket skick naglarna är kan det ena eller det andra vara att föredra. En del oljor är mer tänkta som intensivkurer medan andra passar bättre i förebyggande syfte för daglig användning.

Så fungerar nagelolja och därför är det bra att använda

En bra och vårdande nagelolja kan göra underverk för spröda och torra naglar och nagelband. Oljans små molekyler tränger djupt in genom de torra ytorna och mjukgör samtidigt som det kan, beroende på innehållet, bygga upp din nagel för att göra den frisk och stark. Oljan ser också till att mjukgöra nagelbanden och göra dem starka vilket främjar tillväxten av nageln.

Sammanfattat är nagelolja bra för:

 • Starkare naglar – Mjukgörande produkter hjälper till att stärka naglarna.
 • Längre naglar – När naglarna blir starkare och bättre återfuktade är det mindre risk att de blir spröda och bryts av. Massage med nagelolja på naglar och nagelband stimulerar dessutom tillväxten.
 • Vårdade nagelband – Oljan ser också till att hålla nagelbanden mjuka och friska.
 • Snyggare manikyr och pedikyr – Nageloljan hjälper till med att skapa en skyddande barriär så att lacket håller längre.

Så använder du nagelolja för bästa resultat

En nagelolja kan behöva appliceras två gånger dagligen, beroende på naglarnas tillstånd.

 • Börja med att tvätta händerna för att rengöra naglarna.
 • Applicera 1-3 droppar av oljan på naglarna.
 • Massera därefter lite lätt över naglarna och nagelbanden. Eventuellt överskott kan masseras in i händerna.
 • Därefter får oljan absorberas i lugn och ro. Det är bra att försöka låta bli att tvätta händerna den närmaste stunden så att oljan hinner komma till nytta.

Vanliga frågor och svar om nagelolja

Är nagelolja bara för naturliga naglar?

Nej, det går att använda nagelolja även på lackade och konstgjorda naglar.

Hur ofta ska man använda nagelolja?

Det beror på vilken typ av nagelolja man väljer. En del är intensivkurer och ska bara användas en gång i veckan men de flesta rekommenderas att användas två gånger per dag för att ge det bästa långvariga resultatet.

Hur använder man nagelolja?

Oftast räcker det med en droppe per nagel som masseras lätt in över hela nageln och nagelbandet efter att händerna har tvättats. Därefter får nageloljan absorberas en stund innan man utsätter händerna för vatten eller något annat som kan få oljan att försvinna.

Kan nagelolja innehålla ämnen som är dåligt för naglarna?

Nej, nagelolja är framtagen för att göra naglarna bättre och många innehåller endast naturliga oljor.

Kan man använda nagelolja på fötterna?

Ja, nagelolja fungerar lika bra för naglarna på händerna som på fötterna.

Betyg på testguiden:

4.5/5 - (4 votes)