Bästa foundation: Mogen Hy  » 4 produkter i test

har

Smink i allmänhet och fel sorts smink i synnerhet kan göra så att huden blir sliten och åldras snabbare. För många lager smink är uttorkande och hindrar huden från att andas, vilket är särskilt tärande på mogen hy som kräver mer omsorg och omvårdnad ju äldre man blir.

Det finns många bra produkter för mogen hy, vilket inte minst gäller foundation som bör vara både återfuktande, täckande och hållbar.

Varför foundation?

Rätt typ av foundation kan göra att du känner dig både yngre och fräschare. Huden slätas ut, samtidigt som rodnader och ojämnheter ”försvinner”. Det bästa är att prova sig fram, och framförallt att testa i butiken där du dessutom kan få experthjälp. 

Oavsett om du väljer en foundation i flytande eller fast form har de olika egenskaper, och det du bör fokusera på i det här fallet är alltså en foundation som tillför fukt och näring. Gärna en med bra pigmentering och UV-skydd.

1. Lilibeth® Brow Shaper

Lilibeth® New York är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på ögonbryn och allt som hör därtill. Den här rakkniven är tillverkad utefter två tekniker: traditionell plockning och mer avancerad formning. Syftet är att effektivt forma ögonbrynen på ett naturligt och skonsamt sätt.

Lilibeth® Brow Shaper är utrustad med ett infällbart rakblad som gör den extra smidig att hantera. Den är lätt att förvara och att ta med på resan utan att du behöver oroa dig för skador eller repor på sminkväskan eller necessären.

Tack vare knivens sylvassa rakblad får du en hudnära rakning som hjälper till att forma ögonbrynen till perfektion. Du kan också använda den för att avlägsna oönskade hårstrån på exempelvis hakan, kinderna och överläppen samt runt bikinilinjen.

Säljs i en förpackning om två stycken rakknivar med ett infällbara rakblad Rakkniven är inte designad eller anpassad med tanke på byte av rakblad
Till produkt

2. Depend Eyebrow Cutter

Svenskbaserade Depend Cosmetic har utvecklat och tillverkat produkter inom skönhet och hudvård ända sedan 1952.

Denna ögonbrynskniv säljs i ett set om tre knivar, som förutom att forma ögonbrynen kan användas för att avlägsna oönskade hårstrån även på andra delar av kroppen. Knivbladen är tillverkade av rostfritt stål och konstruerade på ett sätt som tillåter en hudnära rakning med minimal risk för skärsår och hudirritationer. 

Säljs som tre-pack vilket gör det smidigt att byta kniv innan den blir för slö Rakkniven saknar hopfällbart skaft och bladen blir slöa förhållandevis snabbt
Depend Eyebrow Cutter
Till produkt

3. Hollywood Browzer Dermaplane Face Eyebrow Razor Blade for Women

Det här är en snyggt designad ögonbrynskniv signerad före detta Hollywoodskådespelerskan Amy Anzel. Förutom den snygga utformningen ger den här ögonbrynskniven ett slätrakat resultatet oavsett hudtyp. 

Knivens vassa blad gör att den är ett utmärkt komplement till såväl hyveln som pincetten. Att den dessutom ger effektiv rakning på fler hårbeväxta hudområden är enbart ett plus.

Hollywood Browzer Dermaplane Face Eyebrow Razor Blade är liten och smidig och därmed lätt att ta med på resan. Den är också enkel att rengöra och får lätt plats i badrumsskåpet eller tandborstglaset.

En prisvärd, snyggt designad rakkniv som är extra smidig att ta med på resan Rakkniven är inte designad eller anpassad för personer med något grövre hårväxt
Hollywood Browzer Dermaplane Face Eyebrow Razor Blade for Women
Till produkt

4. NUOLUX Portable Electric Ladies’ Eyebrow Shaper

En liten, effektiv elektrisk rakkniv som drivs med AAA-batteri. Apparater går att använda för att trimma såväl ögonbryn som i övrigt oönskad hårväxt och resultatet blir en hudnära och skonsam rakning.

NUOLUX Portable Electric Ladies’ Eyebrow Shaper passar extra bra för personer som gillar att raka sig med precision. Den är också anpassad för något grövre hårstrån som enkelt avlägsnas utan större risk för röda prickar eller onödiga skärsår.

Designen är liten och nätt, vilket gör den till ett perfekt resesällskap. Som en bonus ingår dessutom en rengöringsborste och en ögonbrynskam när du köper denna elektriska ögonbrynskniv.

En liten, smidig och laddningsbar rakkniv som är lätt att hantera och smidig att förvara Den bärbara kniven är något klumpigare än en vanlig rakkniv och kräver uppladdning med batteri 
NUOLUX Portable Electric Ladies' Eyebrow Shaper
Till produkt

Vårt urval 

De produkter vi har valt att testa i denna guide är noga utvalda utefter ett antal kriterier som anses viktiga för produkterna ifråga. Våra testpersoner har inte bara testat produkterna rent praktiskt, utan också omsorgsfullt studerat ett antal omdömen, recensioner och bäst-i-test-artiklar sammanställda av såväl konsumenter som tillverkare och återförsäljare. 

Samtliga produkter har utvärderats och recenserats utifrån kriterier som prestanda, popularitet, användarvänlighet, tillgänglighet och pris. Det faktum att nya produkter lanseras regelbundet innebär att testet kan komma att ändras allteftersom.

Produkterna presenteras utan inbördes rangordning och med produktnamnet på originalspråk.

Så gör vi vårt urval

Vi lägger stor vikt vid att välja ut produkter av hög kvalitet och i olika prisklasser. Det innebär inte att vi har testat alla ögonbrynsknivar på marknaden, men att vi har handplockat några av de mest attraktiva och populära modellerna. 

Då marknaden ständigt uppdateras med nya, innovativa produkter, uppdaterar vi också våra tester. För att försäkra oss om att de alltid innehåller relevant och korrekt information har vi strikta rutiner avseende källkritisk granskning. Utöver det har vi ett antal produkttestare som testar och utvärderar samtliga produkter utifrån följande kriterier:

Prestanda och popularitet 

Vi tar hänsyn till såväl form som funktion och tittar på saker som standardutförande, tillbehör och extrafunktioner när vi gör vår bedömning och vårt urval. Vi försöker dessutom utgå ifrån ett så stort antal omdömen som möjligt för att hitta de produkter som är populärast på marknaden i skrivande stund. 

Användarvänlighet

Här ligger fokus på saker som kan underlätta för dig som konsument. Syftet är att hitta en stor variation och av produkter som är lätta att använda såväl i hemmet som på resande fot. Även bredden är viktigt då det är viktigt för oss att produkterna ska tilltala en så bred kundkrets som möjligt.

Tillgänglighet och pris 

Att produkterna ska vara tillgängliga i Sverige är viktigt för oss och ett mål som vi försöker uppfylla oavsett kategori och varumärke. Även priset spelar roll, även om det är underordnat såväl prestanda som användarvänlighet.

Vanliga frågor

Hur ofta kan man raka sig med kniv?

För bäst resultat är det bra att raka sig minst två-tre gånger per vecka. Tänk gärna på hur du rakar dig och var noga med att återfukta huden efter varje rakning. På så vis har du alla förutsättningar för att lyckas med din rakning i fortsättningen.

För hur många rakningar håller ett rakblad?

Den allmänna rekommendationen är att inte använda samma rakblad fler än 5-8 gånger, vilket dock kan variera beroende på vilka delar av kroppen du rakar. Rakblad om blir slöa och är svåra att rengöra kan göra mer skada än nytta, då de kan orsaka inväxande hår och hudirritationer.

Är det okej att dela rakkniv med någon?

Det är inget att vara rädd eller orolig för då hudsjukdomar inte sprids via en rakkniv. Däremot finns det en viss risk för att eventuella bakterier kan börja spridas, så det bästa är att enbart använda ska egen ögonbrynskniv.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)