Bästa Franslimmet » 4 produkter i test

ögonfransböjare

Som med all hudvård är det viktigt att välja ett franslim med bra egenskaper, gärna med ingredienser som är både skonsamma och vårdande. Tyvärr finns det lim som kan orsaka onödigt slitage och irritation i form av svullnader, rodnader och vätskeansamlingar.

Det bästa franslimmet är därför ett lim som innehåller en mild formula som vare sig skadar eller sliter på huden. Det betyder att du inte alltid bör använda det lim som följer med förpackningen, utan snarare köpa ett separat franslim som du kan använda om och om igen.

Varför franslim?

För att dina lösögonfransar ska sitta fast ordentligt behöver du ett bra ögonfranslim. Oftast är det bra att välja ett lim av något högre kvalitet, även om det också finns bra budgetvarianter (se nedan). 

För dig som har känsliga ögon eller bär kontaktlinser rekommenderar vi ett latexbaserat franslim, medan det för icke känsliga personer funkar lika bra med latexfria lim. Tål du inte lim överhuvudtaget bör du istället använda ett magnetiskt lim, vilket är en form av eyeliner snarare än ett lim.

1. Make Up Store Eyelash Adhesive

Det här är ett lim som sitter stenhårt och håller en hel dag, antingen du jobbar, går i skolan, tränar eller bara chillar. Fransarna är dessutom lika lätta att ta av som de är att sätta på, då detta är ett franslim som är både skonsamt och lättarbetat.

Make Up Store Eyelash Adhesive är ett latexbaserat franslim som håller för långvarigt slitage och tål både fukt och svett.

Ett lim som verkligen sitter och som dessutom kommer i en snygg förpackning Ett franslim i något högre prisklass
Make Up Store Eyelash Adhesive
Till produkt

2. Ardell Duo Eyelash Adhesive

Då detta är ett av marknadens bäst säljande franslim, samtidigt som det också används av många framstående makeupartister, kunde vi inte låta bli att testa detta franslim.

Ardell Duo Eyelash Adhesive kan bäst beskrivs som ”lagom”, då det enda negativa är att limmet lätt blir kladdig om du råkar applicera för mycket på en gång. För övrigt är detta ett smidigt, lättarbetat och effektivt lim som dessutom är snyggt förpackat.

Ett franslim som har fått översvallande recensioner och används av många makeupartister Extremt snabbtorkande vilket gör det mindre lämpat för nybörjare
Till produkt

3. MAC Cosmetics Adhesives Duo Adhesive Latex Free

Ett latexfritt ögonfranslim som passar extra bra för dig som bär linser, är allergisk, har  torra slemhinnor eller på annat sätt känsliga ögon. 

MAC Cosmetics Adhesives Duo Adhesive Latex Free är, vilket namnet antyder, ett latexfritt franslim som finns i två olika nyanser. Dock är limmet transparent vid applicering, även om det är värt att notera att limmet antar en mörkare ton i takt med att det torkar.

Ett latexfritt ögonfranslim som passar extra bra för personer som bär linser eller har känsliga ögon Antar en mörkare nyans när det torkar
Till produkt

4. Depend Lösögonfranslim

Depend är kända för produkter som förknippas med naglar, även om utbudet av lösögonfransar och franslim också är relativt stort. Det är dessutom ett hudvårdsmärke som många har råd med och,  som trots de förhållandevis låga priserna, oftast ger god valuta för pengarna.

Depend lösögonfranslim är inget undantag då detta är lim som är både prisvärt och enkelt att applicera och ta bort. Limmet finns i två olika nyanser vilket gör att du kan välja hur du vill att resultatet ska se ut.

En liten, smidig och laddningsbar rakkniv som är lätt att hantera och smidig att förvara Den bärbara kniven är något klumpigare än en vanlig rakkniv och kräver uppladdning med batteri 
Till produkt

Vårt urval 

De produkter vi har valt att testa i denna guide är noga utvalda utefter ett antal kriterier som anses viktiga för produkterna ifråga. Våra testpersoner har inte bara testat produkterna rent praktiskt, utan också omsorgsfullt studerat ett antal omdömen, recensioner och bäst-i-test-artiklar sammanställda av såväl konsumenter som tillverkare och återförsäljare. 

Samtliga produkter har utvärderats och recenserats utifrån kriterier som prestanda, popularitet, användarvänlighet, tillgänglighet och pris. Det faktum att nya produkter lanseras regelbundet innebär att testet kan komma att ändras allteftersom.

Produkterna presenteras utan inbördes rangordning och med produktnamnet på originalspråk.

Så gör vi vårt urval

Vi lägger stor vikt vid att välja produkter som håller hög kvalitet, samtidigt som de helst ska täcka olika behov och prisklasser. Då det är i princip omöjligt att testa alla franslim som finns på marknaden har vi valt att handplocka några av de mest attraktiva produkterna.

Vi försöker också följa utvecklingen för att uppdatera våra tester med nya, innovativa produkter. För att försäkra oss om att informationen är både relevant och korrekt arbetar vi efter strikta rutiner för källkritisk granskning. Vi har också ett antal produkttestare som provar och utvärderar samtliga produkter, vilket bland annat görs med avseende på prestanda, popularitet, användarvänlighet, tillgänglighet och pris.

Prestanda och popularitet 

Vi tittar på färg, form, funktion och innehåll och tar hänsyn till standardutförande, tillbehör,  extrafunktioner och certifieringar. Vi försöker också ta del av ett så stort antal omdömen och recensioner som möjligt för att skapa oss en så heltäckande bild som möjligt.

När det gäller just franslim har vi tagit extra hänsyn till hur skonsamt det är för såväl ögon som hud, samt vilka ingredienser man har valt för sin formula.

Användarvänlighet

Här fokuserar vi på aspekter som vi tror ska underlätta för dig som konsument. Vi eftersträvar stor variation och användarvänlighet, och ser gärna att produkterna passar både till vardag och fest samt att de tilltalar en bred kundkrets.

Ett franslim ska vara enkelt att applicera utan att kladda, då det blir svårare att sätta fast fransarna om limmet kladdar ner och ”krånglar”.

Tillgänglighet och pris 

En av de viktigaste aspekterna när vi letar nya testprodukter är tillgänglighet, och då ser vi främst till den svenska marknaden. Även priset spelar en viktig roll, även om det är underordnat såväl tillgänglighet som prestanda och popularitet.

I detta ingår även hållbarhet, som inte är minst viktigt när du ska köpa lösögonfransar och franslim. Det krävs både tålamod, tid och träning för att lära sig om hur olika produkter beter sig, vilket kan bli kostsamt om du inte hittar produkter som är både hållbara och prisvärda.

Vanliga frågor

Hur tar jag enklast bort mina lösögonfransar?

Undvik att dra bort fransarna ”rakt av” för att minska risken att få franslim på dina naturliga fransar. Använd istället en mild sminkborttagning och ta gärna hjälp av en tops för att försiktigt gnugga bort limmet. Om du har möjlighet att bevara lösögonfransarna för att använda dem på nytt bör du också tänka på att förvara dem på en plats där de inte kan skadas eller bli förstörda (som i originalförpackningen, till exempel).

Hur får jag bort franslimmet?

Det bästa är att använda kokos- eller babyolja som du varsamt masserar in i fransarna. Låt verka i cirka 20 minuter, eller till dess att limmet har löst upp sig. Vid behov kan du använda ytterligare olja. Fransarna avlägsnar du lättast med hjälp av en pincett.

Vilka ingredienser bör ett franslim innehålla?

Välj gärna ett franslim som är fritt från parabener och titta efter vårdande ingredienser såsom kamomill eller ricinolja. Bra franslim torkar också ”lagom fort”, vilket betyder att det inte kladdar och att det torkar inom någon minut eller två. Har du känsliga ögon bör du använda ett magnetiskt eller latexfritt franslim.

Hur gör jag med fransar som lossnar?

Om du har enstaka fransar som är på väg att lossna kan du klämma ur några droppar lim ur limtuben och försiktigt doppa applikatorn i limmet. Dutta på limmet på franskanten där fransen har lossnat, vänta några sekunder och tryck sedan dit fransen igen. Använd fingrarna eller en pincett (välj det som känns enklast).

Betyg på testguiden:

4.2/5 - (303 votes)