Bästa Skötbord » 4 produkter i test

Skötbord

Ett bra skötbord gör blöjbytet säkert och effektivt med allt inom räckhåll. Det gäller att kunna nå allt för att hela tiden kunna ha barnet under uppsikt. En bekväm arbetshöjd är också viktigt för att slippa problem med ryggen. Det blir trots allt en hel del blöjbyten! Ett skötbord är något som kommer att användas mycket, dag som natt, och det är därför extra viktigt i att investera i en bra produkt.

Vi har testat många olika skötbord på marknaden för att välja ut de populäraste och bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test om vi hittar nya vinnare.

1. Troll Skötbord Royal

För den som vill ha ett lyxigt skötbord med många smarta funktioner och som kan användas som en praktisk byrå ska ta en extra titt på Troll Skötbord Royal. Det är ett stilrent och snyggt skötbord med mycket förvaringsmöjligheter.

Priset är något högre än genomsnittet men produkten är av hög kvalitet och har fått höga omdömen av flera användare. När man inte behöver produkten som ett skötbord längre förvandlas det enkelt till en praktisk och stilren byrå genom att ta bort skötdelen. Så den är väl värd sin investering.

Skötbordet är robust och man får en skötdel, ett skåp för förvaring och tre smarta lådor som är lättåtkomliga vid blöjbytet. Materialet är tåligt och hållbart samtidigt som färgen är giftfri och vattenbaserad.

Ett riktigt snyggt skötbord av hög kvalitet med mycket förvaring och som kan förvandlas till en snygg byrå. En ganska dyr produkt om man inte har tänkt att använda den som byrå sedan.
Troll Skötbord Royal

2. Troll Skötbord Lux HM

Ett annat skötbord av hög kvalitet från samma varumärke är Troll Skötbord Lux HM. Skötbordet är i en snygg design, stabilt och rejält men ändå smidigt. Den har höga kanter samt lås- och avtagbara hjul.

Denna modell är mycket välgjord och i stilren design samtidigt som den har smarta funktioner. Det finns generösa hyllplan och man kan samla ihop mindre saker i en stor låda. All förvaring är mycket rymligt och lättåtkomligt.

Skötbordet omnämns som en vinnare i flera tester och vi kan inte annat än att hålla med. Har man inte råd med Royal varianten i vårt test är priset för Lux HM mer överkomligt.

Det här är ett robust och stadigt skötbord med hög kvalitet och snygg design till ett bra pris. Till denna produkt ingår ingen skötbädd utan måste köpas till separat.
Troll Skötbord Lux HM

3. Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar

Den här produkten är intressant för den som vill ha ett kombinerat skötbord och badkar. Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar är på det sättet en praktisk och smidig produkt.

Det är lätt att byta från skötbord till badkar men kanske något krångligare andra hållet. När barnet är blött så ska samtidigt badkaret tömmas. Om inte barnet ska bada varje dag kan man kanske sköta blöjbytet någon annanstans just efter ett bad.

Skötbordet har en snygg design och bra förvaring. På en av långsidorna finns praktiska korgar och under bordet en hylla. Skötbordet är säkert och bekvämt att använda med två kanter på långsidorna med en bädd som är mjuk och stadig.

Produkten är prisvärd, tar liten plats men ger ändå gott om förvaring. Det blir svårt att använda skötbordet direkt efter ett bad eftersom badkaret ska tömmas och barnet är blött.
Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar

4. Carena Gålö Väggskötbord

Vi har även tagit fram en produkt som är extra bra för den som har ett mindre utrymme. Det här skötbordet monteras på väggen och dras enkelt ner med ett handtag på undersidan.

Inuti skötbordet finns det smarta förvaringshyllor för att lätt kunna ha alla viktiga saker tillgängliga. Hyllorna är ganska små så det får inte plats så mycket mer än det allra viktigaste för några blöjbyten.

Produkten är tillverkad av björk som är ett tåligt och bra material. Färger och lackmedel är fria från farliga ämnen. Det ingår inte någon skötbädd till denna produkt så det är något som behöver köpas till.

Ett skötbord som monteras på vägen för den som har ont om plats. Skötbordet har något små förvaringshyllor som behöver fyllas på med nödvändiga saker med jämna mellanrum.
Carena Gålö Väggskötbord

Så är Skötbordet utvaldt

I våra tester av skötbord har vi valt ut de bästa produkterna. För att alla ska hitta något som passar sin budget har vi tittat på modeller i olika prisklasser.

Testerna för att hitta bästa skötbordet genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Förvaring: Det är mycket som ska användas vid ett blöjbyte som blöjor, våtservetter, salvor, extra kläder med mera så det behövs gott om förvaringsutrymme för detta. Det ska heller inte vara svårt att få tag i allting under blöjbytet eftersom barnet behöver uppsikt hela tiden.
  • Storlek: Beroende på var man ska ha skötbordet, i badrummet eller annat rum kan det finnas ont om plats för ett skötbord. Därför har vi även tittat efter mer kompakta modeller för mindre utrymmen som ändå uppfyller övriga krav på ett bra skötbord.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)