Bästa » Rakkräm

Rakkräm

Rakkräm är en fantastisk produkt som underlättar vid rakningen genom att den låter rakhyveln komma så nära huden som möjligt utan att skada dig. Det gör att du får ut det mesta av din rakning och får ett perfekt resultat. Rakkrämen gör dessutom rakningen till en riktigt behaglig upplevelse tack vare att den gör så att rakhyveln glider lättare och minskar friktionen.

1. American Crew Moisturising Shave Cream 150 ml – Rakkräm

Sammanfattning: Det här är en rakkräm som är perfekt för dig med torr eller känslig hud. American Crew Moisturising Shave Cream är fullproppad med mjukgörande ämnen, kraftfulla antioxidanter och andra hudvårdande ämnen. Den hjälper till vid rakningen genom att den mjukar upp skäggväxten och skyddar huden samtidigt som den ger vård och skydd till din hud efter rakningen. 

Rakkrämen använder du antingen tillsammans med en rakborste eller genom att massera den direkt med fingertopparna i skäggstubben.

American Crew Moisturising Shave Cream 150 ml – Rakkräm
Till butik

2. The Blueberds Revenge Shaving Cream 100ml -Rakkräm

Sammanfattning: Det här är en rakkräm som har kommit att bli en favorit hos många! Trots att den har ett riktigt överkomligt pris så håller den en hög kvalitet och ger ett fantastiskt bra resultat. 

Förutom att den både ger ett bra glid och doftar gott så innehåller den också DECELERINE™ som hjälper till att hämma hårets tillväxt och göra det både tunnare och kortare. Dessutom har det även en återfuktande och antiinflammatorisk effekt.

The Bluebeards Revenge Shaving Cream kommer i en snygg burk som räcker till runt 50 rakningar. Rakkrämen är både miljövänlig och helt fri från parabener.

The Blueberds Revenge Shaving Cream 100ml -Rakkräm
Till butik

3. TABAC Original Rakkräm 100 ml

Sammanfattning: TABAC Original Rakkräm 100 ml är en serie herrprodukter från märket Tabac. Serien består av eleganta och maskulina produkter som alla är klassiska produkter med en modern touch.

Musgo Real Shave Cream Oak Moss har en fantastisk doft som för tankarna till skogen, mossa, löv och ängar. Innehållet består bland annat av lanolin, kokosolja, jojobaolja och glycerin som både vårdar din hud och gör skäggstubben mjukare vilket tillåter en närmare rakning. Rakkrämen ger ett krämigt och härligt lödder.

Den är helt fri från parabener, mineraloljor och syntetiska färgämnen.

TABAC Original Rakkräm 100 ml
Till butik

4. TABAC Rakgel Original 200 ml

Sammanfattning: Här har vi en rakkräm med en underbar maskulin doft av sandelträ och mossa. Tabac består av bland annat lanolin, glycerin och mentol som mjukar upp skägget, skyddar huden och minskar friktionen vid rakning.

Förpackningen är en metalltub på 200 ml som ger en känsla av vintage till din rakning. Rakkrämen ger ett riktigt härligt lödder och ska helst användas tillsammans med en rakborste för att uppnå det bästa löddret. 

Rakkrämen är mild och passar därför utmärkt även till dig med känslig hud.

TABAC Rakgel Original 200 ml
Till butik

Få ut så mycket som möjligt av din rakning med hjälp av en rakkräm

En rakkräm är en produkt för dig som vill få till en riktigt nära rakning. Med hjälp av en rakkräm mjukas skägget upp, huden skyddas och du får ett härligt lödder som ger ett bra glid till rakhyveln. Resultatet blir en behaglig rakning med ett fantastiskt resultat. 

Det är inte alltid så lätt att komma åt de där kortaste stråna utan att råka skära sig men med hjälp av en rakkräm så blir det så mycket enklare eftersom den gör så att du kan komma riktigt nära huden med din rakhyvel.

Skillnaden på rakkräm och raktvål

Det är kanske lätt att blanda ihop rakkräm och raktvål och tro att de är väldigt lika varandra men faktum är att de har en hel del skillnader. En rakkräm passar dig som vill att rakningen ska gå snabbt och smidigt. Rakkrämen applicerar du nämligen enkelt direkt i ansiktet utan att första behöva arbeta upp ett lödder. Om du vill behöver du inte ens använda en rakborste utan kan använda enbart fingertopparna vid appliceringen. En raktvål däremot behöver skummas innan och då behövs både en rakborste och en rakskål där du först arbetar upp löddret innan du applicerar det i ansiktet. 

En nära rakning

Vad innebär då egentligen en nära rakning? Jo för att få till en riktigt bra rakning så krävs det att du kan glida med rakhyveln så nära inpå din hud som möjligt. Och det är här som rakkrämen kommer in i bilden genom att den lägger sig som en skyddande hinna på huden vilket gör att rakhyveln kan glida fram nära inpå utan friktion. Det ger alltså en närmare rakning samtidigt som din hud skyddas.

Rakkrämen vårdar

Förutom att rakkrämen underlättar vid själva rakningen så vårdar den också din hud genom dess innehåll av mjukgörande och vårdande ämnen. Jämför detta med exempelvis raklödder och rakskum på burk som ofta innehåller alkohol och därmed har motsatt effekt, att huden torkas ut.

Hur använder man en rakkräm?

Om du använder dig av en rakborste så börjar du med att fukta den. Det ska inte rinna om borsten så skaka ur borsten lite om den känns för blöt. Om du istället tänker använda dina fingrar ska de också vara lite fuktade.

Ta sedan en liten mängd av din rakkräm som du placerar antingen på din rakborste eller på dina fingrar. Ge det sen lite tid för att arbeta upp löddret i ansiktet, antingen genom cirkulerande rörelser med rakborsten eller genom att massera med dina fingertoppar. Låt gärna rakkrämen verka några minuter innan du går på med rakhyveln för att skägget ska hinna mjukas upp ordentligt. 

När du är klar med rakningen sköljer du ansiktet ordentligt med vatten för att få bort all rakkräm och eventuella hårstrån som har fastnat. 

Frågor & Svar Rakkräm 

Varför ”försvinner” rakkrämen snabbare än skägget vid rakningen?

Om du märker att rakkrämen ”smälter” så har du troligtvis blandat i för mycket vatten. Prova igen med en mindre mängd vatten.

Ska jag använda rakkrämen med eller utan rakborste?

När det kommer till rakborste så är det en smaksak om man vill använda det eller ej men faktum är att det har flera fördelar så det kan vara väl värt att testa för att se skillnaden. En rakborste hjälper till att lyfta upp skäggstråna ordentligt vilket gör rakningen så mycket enklare. Det går också snabbare och smidigare att arbeta upp ett lödder med en rakborste än med bara fingrarna.  Dessutom är en rakborste otroligt skön att använda i ansiktet och gör rakningen till en härligare och mer behaglig upplevelse. För dig som är nybörjare kanske fingrarna är lättast att använda i början men sedan kan du börja prova dig fram med en rakborste för att förfina resultatet. 

Vilken rakkräm ska jag välja?

Det finns mängder med olika rakkrämer att välja bland ute på marknaden och det är kanske inte alltid så lätt att veta vilken man ska köpa. Något som är bra att ta hänsyn till vid val av rakkräm är din hudtyp. Har du en torr eller känslig hud bör du välja en rakkräm som är speciellt anpassad för just den hudtypen. Vissa rakkrämer är mer mjukgörande och återfuktande än andra vilket du bör titta lite extra på om du upplever att din hud är i behov av det så slipper du kanske att komplettera med en fuktkräm efteråt. Doften är ju något annat som kan vara bra att ta hänsyn till, de flesta rakkrämer är parfymerade och då kan det ju vara bra att välja en doft som faller dig i tycke och smak.

Betyg på testguiden:

3.9/5 - (251 votes)