Bästa Babygungan » 3 produkter i test

Babygunga

En babygunga är något som många barn uppskattar och har roligt långa stunder med. Gungans mjuka rörelser påminner även om de rörelser bebisen upplevde i livmodern och skapar därför en trygg känsla. Det är därför väl värt att investera i en gunga av hög kvalitet där barnet sitter bekvämt, tryggt och säkert. Det finns ett stort utbud med babygungor och det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa.

Vi har testat många olika babygungor på marknaden för att välja ut de bästa och mest populära produkterna. Vi uppdaterar regelbundet våra tester efterhand vi hittar nya produkter som kan utmana våra vinnare.

🥇 Topplista Babygunga

1. Hörby Bruk Babygunga Exklusiv

För den som vill ha slitstarka produkter av riktigt hög kvalitet ska ta en närmare titt på Hörby Bruk Babygunga Exklusiv.

Det här är en mer exklusiv babygunga vilket märks i materialvalet. Gungan är bekväm och ett tryggt val för föräldrar. Extra bra är den höga ryggen som säkerställer att barnet inte trillar ur. Den ger också en bekväm sittställning för barnet. Det ingår också en stabil säkerhetssele vilket är en stor fördel.

Gungan finns i flera olika färger och materialet är UV-beständigt som garanterar att färgen inte bleks av sol. Måtten för gungan är 45 x 36 x 38 cm och passar bra för alla typer av gungställningar.

En babygunga av hög kvalitet som är mycket tålig, med hög säkerhet och har stor komfort. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Hörby Bruk Babygunga Exklusiv

2. Happy Summer Babygunga

En annan mycket säker gunga med hög rygg är Happy Summer Babygunga. Den höga ryggen får barnet att sitta mycket bekvämt med stöd. Gungan har även benstopp och ett midjebälte som extra säkerhet. Det finns därför ingen risk för att barnet skulle trilla ur.

Tillsammans med gungan får man rep för upphängning. Repen är mycket stabila och säkra. Babygungan är dessutom enkel att hänga upp med tillhörande fästringar och justeringsöglor.

Modellen rekommenderas från 12 månader och kan användas tills barnet är upp till 3 år. Babygungan passar den som letar efter en säker och bekväm modell i mellanprisklassen.

Det här är en bekväm gunga med hög säkerhet och som är lätt att hänga upp. Vi har inget att anmärka på denna modell.
Happy Summer Babygunga

3. Plasto Babygunga

En tålig och stabil gunga till ett riktigt bra pris är Plasto Babygunga. Gungan känns trygg och säker samtidigt som den har mycket stabila rep. Den är också mycket enkel att hänga upp.

Modellen finns att välja i flera olika färger och materialet på gungan är dessutom enkelt att hålla rent. Måtten är 26 x 35 cm så det är en rymlig modell där barnet får gott om plats.

Det här är en babygunga som kan användas länge, från att barnet är 10 månader och upp till 30 kg. Tidigare var maxvikten på 15 kg men det är nu uppgraderat till 30 kg.

En tålig gunga som kan användas under lång tid och som kan köpas till ett riktigt bra pris. Vi hittar inget negativt för denna gunga.
Plasto Babygunga

Så är Babygungorna utvalda

I våra tester av babygungor har vi valt ut de bästa produkterna i olika prisklasser. Detta underlättar för alla att hitta något som passar ens budget. Vi har även tittat på kundrecensioner och omdömen för ett ännu bredare underlag för att göra en rättvis bedömning.

Testerna för att hitta bästa babygungan genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Säkerhet: Det är viktigt med trygghet och säkerhet och därför måste produkten kunna fästas ordentligt och tåla mycket användning. Monteringen måste vara tydlig och enkel men framför allt att produkten sitter säkert. Repen ska vara robusta och slitstarka samt att själva sittanordningen måste vara hållbar för slitage och att barnet inte trillar ur. Extra säkerhetsmekanismer som säkerhetssele och liknande är ett plus.
  • Komfort: Både materialet och formen på sittanordningen behöver vara bekväm för att barnet ska kunna sitta och röra sig utan att det skaver eller blir obekvämt.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)