Bästa Galonvantarna » 4 produkter i test

Galonvantar

Praktiska galonvantar som fungerar bra när det är blött och slaskigt är något som är viktigt för många föräldrar. Att barnen ska kunna vara ute och röra på sig samtidigt som de får friskluft vet vi är bra för barnens hälsa. Sedan är det många barn, framför allt yngre, som bara älskar att vara ute i regn och snö med allt extra de kan hitta på i detta väder. Då behövs ett par riktigt bra galonvantar i hög kvalitet.

Vi har testat många av marknadens mest populära galonvantar för att välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande modeller undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test när vi hittar nya vinnare.

1. Didriksons Pileglove Kid’s

Den bästa galonvanten är enligt våra bedömningar Didriksons Pileglove Kid’s. Vantarna är mjuka och värmande tack vare insidan med fleece och de är helt vindtäta och vattentäta. Det går enkelt att spänna åt vantarna med ett smidigt resårband.

Galonmaterialet är av hög kvalitet som skyddar och är slittåligt. Fleecefodret gör att vantarna går att använda trots att det är väldigt kallt ute.

Det justerbara resårbandet är en praktisk detalj så att galonvantarna sitter på ordentligt samtidigt som det ger en bra passform. Med hjälp av en tryckknapp fästs resårbandet för att hållas på plats. Resårbandet gör också att det blir enkelt och lätt att ta på och av vantarna.

Helt vatten- och vindtäta vantar av hög kvalitet och som är fodrade med fleece för att ge värme. Detta är fodrade galonvantar och kan därför bara användas en del av året.
Didriksons Pileglove Kid’s

2. Didriksons Glove Ofodrad

Från samma varumärke har vi även vinnaren Didriksons Glove Ofodrad Galonvante som är riktigt bra och prisvärda. Dessa galonvantar är i stället ofodrade och kan därför användas året runt.

Liksom många av Didriksons andra bra produkter för barn är även detta material tåligt och hållbart och det har en PFC-fri ytbeläggning. Modellen är både vind- och vattentäta för att hålla små händer torra. Eftersom modellen är ofodrad kan barnets händer bli fuktiga om det blir varmt.

Vantarna har ett mycket flexibelt resårband så att storleken kan justeras och de är mycket lätta att ta på och av. Själva resårbandet kan enkelt fästas med en tryckknapp vilket underlättar att galonvantarna sitter på under lek.

Vatten- och vindtäta galonvantar som är ofodrade för användning året om. Om det blir varmt kan barnets händer bli fuktiga eftersom där inte är någon fodring inuti som tar upp fukten.
DIDRIKSONS Ofodrad vante Pileglove

3. Polarn o. Pyret Regnvantar Galon

Hos ett annat känt märke för välgjorda barnkläder hittar vi en annan vinnare, Polarn o. Pyret Regnvantar Galon. Vantarna är riktigt prisvärda med bra skydd för barnets händer och de är mycket lätta att använda.

Galonvantarna är helt vatten- och vindtäta och håller mycket länge med sin höga kvalitet. Det här är ett bra val för de mindre barnen som har behov av ett par tåliga galonvantar.

Det går enkelt att justera passformen med det elastiska bandet kring barnets handled. Det är viktigt att känna till att vantarna är något stora i storlek så det är bra att köpa något mindre. Blir vantarna för stora får barnet svårt att greppa och det blir även svårare att hålla värmen om händerna.

Det här är prisvärda galonvantar som är helt vatten- och vindtäta. Vantarna är stora i storlek och ger svårare att hålla värme och blir lite opraktiska när barnet ska greppa saker.
Polarn o. Pyret Regnvantar Galon

4. Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar

För den som behöver både galonvantar och regnmössa är detta set, Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar, perfekt! Vantarna och mössan är i skyddande och tåliga material som är vatten- och vindtäta för vistelser en lång stund ute i regn och blåst. Materialet är PFC-fritt och har reflexer.

Sömmarna är svetsade för extra skydd och hållbarhet. Trots att både mössa och vantar kan tvättas i maskin bibehålls skyddet bra.

Förutom de praktiska bitarna är designen också snygg med fina färger och söta mönster. Inte nog med det så är priset dessutom förvånandes lågt då produkterna är av hög kvalitet.

Till ett lågt pris får man ett komplett set med regnmössa och galonvantar. Storleksmässigt kan både mössan och vantarna ha något tight passform.
Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar

Så är Galonvantarna utvalda

I våra tester av galonvantar har vi framför allt tittat på att barnens händer ska kunna hålla sig torra i alla väder. Eftersom många familjer behöver köpa mycket produkter för sina barn och framför allt utekläder har vi letat fram vinnare i olika prisklasser.

Testerna för att hitta bästa galonvantarna genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Vattentäthet: Vi har i våra tester tittat extra på att galonvantarna verkligen är vattentäta. Vantarna ska klara vatten under långa stunder utomhus utan att det kommer in väta i eventuella sömmar. Det kan också komma in väta om vantarna inte täcker ordentligt vid handleden eller lätt puttas undan av en jackärm.
  • Värme: En del galonvantar är fodrade vilket kan vara bra under vintern om det är mycket snöslask. I våra undersökningar på modeller som är fodrade har vi även tittat på att barnens händer verkligen hålls varma.
  • Användarvänlighet: Ett par galonvantar ska vara enkla att ta på, även om barnet fäktar och inte vill. Vantarna ska även sitta på ordentligt vid lek så de inte glider av titt som tätt.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)