Bästa Concealer » 4 produkter i test

hårtillskott

En concealer är bra att använda i basmakeupen för att dölja mörka ringar under ögonen eller för att sminka över blemmor och finnar. Det fungerar också bra för att ljusa upp vissa områden när man vill framhäva exempelvis kindbenen.

Vi har testat och jämfört många populära produkter och undersökt dessa för att välja ut de allra bästa concealers. Testet uppdateras kontinuerligt efterhand det kommer nya utmanare som kvalar in i våra kriterier och som kan utses som nya vinnare.

1. Anastasia Beverly Hills Magic Touch Concealer 20

En riktigt populär produkt som också får anses vara en klassiker blev testvinnare i vårt test och det är produkten Anastasia Beverly Hills Magic Touch Concealer 20.

Produkten har en lätt konsistens som täcker mycket bra och innehåller ljusreflekterande partiklar. Concealern är också återfuktande vilket gör att den inte torkar ut huden. Det här är en produkt som också är mycket dryg vilket gör den riktigt prisvärd.

En återfuktande concealer som har en lätt konsistens samtidigt som den täcker mycket bra. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Anastasia Beverly Hills Magic Touch Concealer 20
Till produkt

2. Clarins Instant Concealer

En annan klassiker som fortsätter att hålla sig populär tack vare att den är så bra är produkten Clarins Instant Concealer. Det här är en produkt som riktigt smälter fint in i huden utan att den lägger sig i rynkor eller linjer.

Huden runt ögonen får mycket fukt av aloe vera samtidigt som mikrocirkulationen stimuleras av koffein. Concealern reducerar också mörka ringar genom dess innehåll av Light Optimizing Complex som fångar ljuset och ger lyster.

En väldigt dryg och återfuktande produkt som både ger lyster och dämpar mörka ringar. Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. Jane iredale Enlighten Concealer

Produkten Jane iredale Enlighten Concealer både täcker mörka ringar, ljusar upp mörka fläckar och behandlar svullnader på samma gång.

Concealern innehåller bland annat moringafröolja som både lugnar och har en mjukgörande effekt. Produkten har även en underbar doft.

En bra produkt som både minskar svullnader och täcker effektivt. Vi hittar inget negativt för denna concealer.
Till produkt

4. MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer

Detta är en concealer som både ljusar upp ansiktet, minskar porerna och täcker mörka ringar. Produkten MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer sitter också på plats mycket bra.

Concealern täcker effektivt och är lätt att jobba med då den är flytande och lätt i sin konsistens.

Bra och effektiv täckning samtidigt som den ljusar upp. Vi hittar inget negativt med denna produkt.  
MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer
Till produkt

Så är alla concealers utvalda

Vi har inför det här testet genomsökt många av marknadens mest populära concealers. Bland dessa produkter har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet i olika prisklasser. Våra egna produkttestare har testat alla produkter som ingår i detta test och bedömt var och en utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa concealern genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Konsistens – Hur konsistensen är påverkar mycket hur lättarbetad produkten är och hur den känns på huden.
  • Täckningsgrad – Hur väl produkten täcker kan variera stort och vid mycket mörka ringar eller mycket röda blemmor och ärr kan man behöva en högre täckningsgrad.
  • Effektivitet – Hur effektiv produkten är i att jämna ut men även att täcka lättare skavanker har också varit avgörande i våra tester.

Köpguide concealer

Det finns många bra concealers på marknaden så det kan vara svårt att välja. Här går vi igenom i vår köpguide vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp.

Nyans

Regel nummer ett när man ska köpa en concealer är att den aldrig ska vara mörkare än hudens egna ton. Då blir resultatet en lätt gråaktig ton. Allra bäst brukar det vara att välja ett par nyanser ljusare än hudtonen.

För att täcka blåa områden, som ringar under ögonen, är rosa nyanser eller periskonyanser bra och röda områden döljs av gröna toner.

Ljusreflekterande

En ljusreflekterande produkt kan användas för att lyfta fram och ljusa upp områden i ansiktet, som exempelvis kindbenet. Då behöver man lägga concealern efter foundation för annars försvinner effekten.

Mörka ringar och blemmor

Har man problem med mörka ringar under ögonen och kanske blemmor kan man behöva särskilda concealers som är speciellt framtagna för just dessa problem. Då räcker det oftast inte att bara välja en tillräcklig ljus nyans utan det krävs lite mer av produkten.

Täckningsgrad

Just täckningsgraden kan skilja sig ganska mycket mellan olika produkter. För personer som har mycket framträdande ärr, blemmor och annat som man vill dölja får man titta lite extra på att concealern täcker ordentligt.

Kombinera olika concealers

En del kan också behöva mer än en concealer för olika delar av ansiktet. Under ögonen kanske man behöver en produkt som är extra bra mot mörka ringar och på andra ställen kanske man bara vill ljusa upp eller täcka ojämnheter.

Vanliga frågor och svar om concealer

Vad är concealer?

Det är en makeupprodukt som används för att bland annat täcka mörka ringar, röda blemmor eller röda partier i ansiktet. Det kan också täcka ojämnheter, ytliga blodkärl och utslag med mera.

Vilken färg på concealern ska man välja?

Välja alltid en produkt som är några nyanser ljusare än hudtonen. Sedan kan man lättare täcka mörka ringar med en persikofärgad/gul/rosa concealer, dölja röda hudpartier med grön och neutralisera med grått eller gult.

Ska concealer användas under eller ovanpå foundation?

Det styrs av vilket man föredrar och det går precis lika bra både under och på foundationen. Är det en ljusreflekterande concealer som ska lyfta fram och ljusa upp områden bör man applicera den efter för att inte förlora effekten.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)