Bästa Ögonbrynstrimmern » 4 produkter i test

Vill du också ha skulpterade och snyggt plockade ögonbryn med precisa former? Att sitta med pincett eller sax för att fixa längden på stråna och formen är inte alltid så lätt. Då är en ögonbrynstrimmer väl värt att investera i. Speciellt smidigt om man är mycket fjunig i ansiktet eller har riktigt små hårstrån runt brynen.

Vi har testat många populära ögonbrynstrimmers och valt ut de produkter som är bäst och mest prisvärda. Vi uppdaterar regelbundet våra tester när det kommer nya, bra modeller som kan utmana våra vinnare.

1. Remington EP7070 Smooth & Silky Ultimate Facial Kit

Vinnaren i detta test blev den mångsidiga produkten Remington EP7070 Smooth & Silky Ultimate Facial Kit. Den fungerar som en ögonbrynstrimmer men tar även bort oönskad ansiktshårväxt och masserar huden.

Trimmern kommer med huvuden i två olika storlekar. Det gör det enkelt att både korta av strån, ta bort fjun samt att få en mer precis trimning med önskad kontur. Med denna multifunktionella produkt får man även en epilator, ett massagehuvud och en ansiktsborste. Massage förbättrar blodcirkulationen vilket ger en fräschare hud och med epilatordelen kan man bli av med hårväxt i upp till 4 veckor.

En mångsidig trimmer med olika huvuden för bättre detaljtrimning. Produkten är dyrare än enklare varianter och handtaget kan upplevas något klumpigt.
Remington Smooth & Silky
Till produkt

2. Philips Detail Trimmer HP6393/00

En annan multifunktionell produkt är Philips Detail trimmer HP6393/00. Förutom att vara en ögonbrynstrimmer kan man använda den som trimmer till både skägg, mustasch och andra delar av kroppen. Det här är en liten modell som även är bra att ha med på resa.

Det finns fyra olika trimmerhuvuden för bästa resultat på olika slags kroppsdelar. Två av huvudena samt en pincett är speciellt för ögonbrynen, som ska underlätta en precis trimning med ett snyggt resultat. Med på köpet får man också två kammar på 2 respektive 4 mm för att lättare få en jämn längd på ögonbrynen.

En trimmer som fungerar både till ansikte och kropp och där man får 4 trimmerhuvuden med i paketet. En del av våra testpersoner tycker att produkten är något högljudd.
Philips Detail trimmer HP6393/00
Till produkt

3. Depend Perfect Eye Eyebrow Trimmer

Är man på jakt efter en prisvärd budgettrimmer ska man ta en titt på Depend Perfect Eye Eyebrow Trimmer. Den håller hög standard och ger ett förvånansvärt bra resultat för att vara en billigare modell.

Produkten är lätt att använda och det går smidigt att trimma och forma ögonbrynen. Den fungerar också för annan hårväxt i ansikte och på kroppen. Bladen på trimmern består av hypoallergeniska microfina blad som är tillverkade i rostfritt stål och hela produkten håller en hög standard.

En prisvärd budgetmodell som gör sitt jobb och som kan användas till mer än bara brynen. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Depend Perfect Eye
Till produkt

4. Tweezerman Precision Folding Brow Razor

Produkten Tweezerman Precision Folding Brow Razor är en unik ögonbrynstrimmer då den är vikbar och därmed smidig att ha med sig. Det lilla formatet gör den enkel att förvara eller packa ner under resan.

Trimmern är snabb att använda och skonsam mot huden och kan därför användas även på känsliga områden. Till ögonbrynen är den perfekt att använda och ger riktigt fina resultat. Produkten är enkel att använda men man får vara lite försiktig med bladen för de är riktigt vassa.

Ett smidigt vikbart format som ger mycket goda resultat med trimningen. Produkten är något dyr.  
Tweezerman Precision Folding Brow Razor
Till produkt

Så är alla ögonbrynstrimmers utvalda

Våra egna produkttestare har undersökt och testat alla produkter i testet. Varje produkt har noggrant valts ut utifrån hög kvalitet och i olika prisklasser bland marknadens mest populära produkter. I testerna har varje produkt bedömts utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa ögonbrynstrimmern genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet – Trimmern behöver vara enkel att använda men framför allt smidig att komma åt överallt.
  • Bra blad i trimmerhuvudet – Bladen i trimmerhuvudet behöver vara av kvalitet så att de håller länge men även att hela konstruktionen är av kvalitet så att man inte fastnar i stråna.
  • Resultat – Produkten behöver kunna ge ett snyggt resultat så att det går enkelt att få fram den form man önskar och den längd på stråna som man vill uppnå.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vad trimmern ger för resultat och extra funktioner för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide ögonbrynstrimmer

Att investera i en bra ögonbrynstrimmer är väl värt det för att slippa plocka ögonbrynen med pincett. Det tar tid och framför allt gör det ont. Det finns många modeller på marknaden så att välja rätt är inte alltid så lätt och kvaliteten kan variera mycket.

Renodlad ögonbrynstrimmer eller multifunktionell

Vill man ha en enkel trimmer som bara är för ögonbrynen kan man hitta flera bra modeller till ett bra pris.

Önskar man använda trimmern till oönskad hårväxt i resten av ansiktet och kanske på kroppen får man ofta titta i de lite högre prisklasserna. I alla fall kan det kosta lite mer om trimmern ska fungera bra överallt. Samtidigt kan det vara bra att bara ha en produkt för trimning vilket då kan bli billigare i inköp än att köpa flera produkter.

Ergonomi och design

Ergonomin kan vara viktig vid valet av trimmer så att modellen känns bekväm att hålla i samtidigt som man är stadig på handen. Den får heller inte kännas klumpig för att enkelt komma åt överallt och kunna göra det riktiga finliret med snyggt formade bryn.

För eventuella hastighetsinställningar kan det också vara bra om knappen är placerad på ett praktiskt ställe så att det blir enkelt att justera under tiden.

Pris

Ögonbrynstrimmers finns i många olika prisklasser, från enklare budgetvarianter till dyrare produkter med mer avancerade funktioner.

Välj en produkt som har de viktigaste funktionerna och sedan kan man se vilka extra önskvärda funktioner man är beredd att betala mer för.

Vanliga frågor

Vad är fördelen med en ögonbrynstrimmer?

Med verktyget är det enkelt att fixa både formen på ögonbrynen och längden på stråna. Det ger ett exakt resultat på mycket kortare tid än att använda en pincett.

Är dyrare ögonbrynstrimmer bättre än de billiga?

Det finns många bra billiga produkter men generellt sett betalar man lite mer för kvalitet med material och konstruktioner som håller längre. Ett högre pris kan också bero på att produkten har fler funktioner.

Behöver man en speciell ögonbrynstrimmer?

Vanliga trimmers är ofta för tunga och otympliga att använda till ögonbrynen. Själva trimhuvuden är ofta heller inte anpassat för detaljtrimning för så små ytor.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)