Bästa Elektriska Fotfilen » 4 produkter i test

Nag

Med en elektrisk fotfil går det extra smidigt att behandla såväl torra fötter som spruckna hälar. Tack vare det roterande filhuvudet är det också en mer effektiv behandling än den du får med en vanlig fotfil. 

Varför en elektrisk fotfil?

Den största skillnaden mellan en elektrisk och en icke elektrisk fotfil är att du inte behöver oroa dig för att fila för mycket, vilket är lätt hänt när man filar manuellt. Du slipper också göra själva filandet för hand om du använder en elektrisk fotfil då den gör jobbet åt dig. 

Vill du förebygga blåsor, hudsprickor och torra hälar är en elektrisk fotfil en bra investering. Har du stora problem med exempelvis kraftiga förhårdnader eller spruckna tånaglar, bör du ta kontakt med en fotvårdsspecialist för att få tips och råd från någon med expertkunskap.

1. Palmetten Fotfil

Till produkt

2. Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil

Scholl är ett märke som har gjort sig känt för fotriktiga skor och effektiva fotvårdsprodukter. Den här fotfilen tillhör kategorin effektiva fotfilar och lämpar sig extra väl för dig som har problem med förhårdnader.

En liten nackdel är att filen endast kan nyttjas på torr hud, vilket vägs upp av det faktum att det endast krävs några sekunder med mjuka, cirkulerade rörelser för att fötterna ska kännas mjuka och fräscha igen.

En mycket effektiv elektrisk fotfil som lämpar sig bra för ”problemområden” och som säljs inklusive batterier Kan endast användas på torr hud
Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil
Till produkt

3. CCS Elektrisk Fotfil

Även den här fotfilen är utrustad med två rullar i två olika grovlekar. Med en rotation på 360 grader och ett varvtal på 40 varv/sekund får du en skonsam och effektiv behandling inom loppet av några minuter. 

Ett stort plus är att CCS elektrisk fotfil är kompatibel med USB och att det går lätt och snabbt  att fylla på eller byta ut rullarna efter hand som de slits. 

En prisvärd fotfil med utbytbara rullar och laddningsbara batterier som kan köpas till Vi hittar inga direkta nackdelar med CCS Elektrisk Fotfil
Till produkt

4. Baby Foot Exfoliation Socks

Att fixa fötterna med hjälp av ”exfolierande strumpor” blir allt mer populärt. Metoden passar extra bra för den som inte vill, eller kan, fila fötterna själv, även om den är relativt kostsam. 

Med hjälp av djupgående fuktsyra elimineras fötternas döda hudceller samtidigt som lagret mellan foten och cellerna rengörs. Sockorna är preparerade med naturliga ingredienser som verkar fuktbindande och ger en effektiv peelingeffekt. För bäst resultat ska du låta sockorna sitta på i minst en timme, sedan dröjer det ytterligare en vecka eller två innan det slutgiltiga resultatet visar sig.

En djuprengörande behandling med naturliga ingredienser och långvarig effekt En tidskrävande och relativt kostsam behandlingsform  
Baby Foot Exfoliation Socks
Till produkt

Vårt urval 

Produkterna är noga utvalda utefter kriterier som är relevanta och viktiga för just den här typen av hudvårdsprodukter. Våra testpersoner har provat samtliga fotfilar i detta test, och tagit del av ett stort antal omdömen och recensioner från såväl konsumenter som tillverkare och återförsäljare. 

Produkterna ovan är recenserade utifrån kriterierna användarvänlighet, popularitet, hållbarhet och pris. Dock vill vi göra dig uppmärksam på att detta test kan komma att förändras efter hand, i takt med att nya, innovativa produkter likt dem i testet lanseras.

Så gör vi vårt urval

För oss är det självklart att följa utvecklingen av nya produkter på nära håll för att tillhandahålla relevant, korrekt och uppdaterad information. Våra rutiner för källkritisk granskning är väl förankrade och våra testpersoner har stor erfarenhet av att prova, utvärdera och bedöma produkter inom en rad olika områden.

Vi lägger stor vikt vid att välja produkter som håller hög kvalitet, representerar olika prisklasser och täcker olika behov. Då det är omöjligt att testa alla produkter som finns på marknaden behöver urvalet begränsas. Det innebär att produkterna som presenteras i detta test är handplockade utifrån de kriterier som presenteras nedan.

Prestanda och popularitet 

Vi tittar på färg, form, funktion och innehåll med hänsyn till standardutförande, tillbehör,  extrafunktioner och certifieringar. Vi tar också del av omdömen och recensioner för att skapa oss en så bred och heltäckande bild som möjligt. I det här testet har vi dessutom tagit extra hänsyn till hållbarhetsaspekten.

Användarvänlighet

Här fokuserar vi på aspekter som vi tror ska underlätta för dig som konsument. Vi eftersträvar stor variation och användarvänlighet och ser gärna att produkterna är lika lätta att använda hemma som på resande fot. Dessutom ska de helst tilltala en bred kundkrets.

Tillgänglighet och pris 

En av de viktigaste aspekterna när vi letar nya testprodukter, och då ser vi först och främst till tillgängligheten på den svenska marknaden. Även priset spelar en viktig roll, även om det i de flesta fall är underordnat övriga kriterier.

Vanliga frågor

Tål alla elektriska fotfilar vatten?

Det skulle man kunna tro, men alla elektriska fotfilar går inte att använda i vatten. Vill du fila fötterna i duschen eller badet behöver du alltså först förvissa dig om att filen är vattentät (dvs. tål vatten).

Hur använder man en elektrisk fotfil?

Steg 1: Plocka fram det du behöver (handduk, fotkräm, fotsalt) och hitta en bekväm plats att sitta på Steg 2: Välj det filhuvud du vill börja med (grovt, fint) och koppla ihop det med apparaten Steg 3: Börja fila utvalda områden (utan att trycka) och ägna varje område cirka 3-4 sekunder Steg 4: Låt fötterna vila i ett fotbad med lite fotsalt och några droppar mjukgörande olja Steg 5: Torka noga och smörj in med fuktighetsbevarande och vårdande fotkräm

Hur ska jag göra för att undvika torra fötter?

Då fötterna dagligen utsätts för slitage och diverse påfrestningar är det viktigt att ta hand om dem. En del i detta är att låta fötterna vila i ett välgörande fotbad, vilket bör följas upp med en lättare pedikyr. Ett skonsamt sätt att hålla förhårdnader och sprickor borta är att regelbundet använda en elektrisk fotfil och att smörja in fötterna med en fuktighetsbevarande fotkräm.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)