Bästa Pincetten » 4 produkter i test

Hårborttagning

För att du ska kunna forma ögonbrynen på ett så effektivt sätt som möjligt behöver du en bra pincett. Den behöver varken vara dyr eller ”avancerad” så länge som den gör ”sitt jobb”.  

När du köper en pincett kan det vara bra att fundera över hur den ska användas då du inte nopprar ögonbrynen. Som till exempel att sätta fast lösögonfransar eller plocka ut flisor.

Varför pincett?

Då de flesta har mer ansiktshår än det som växter runt ögonbrynen är det viktigt att använda rätt verktyg för att få bort oönskad hårväxt. Det gäller både vid noppning av ögonbryn och vid plockning av små, oönskade hårstrån.

En pincett ska vara vass och gärna vinklad på ett sätt som gör det lätt att noppra ögonbrynen, samtidigt som den ska komma åt hårstrån som sticker fram på hakan eller kinden. En vass pincett minskar också risken för skador och rodnader på huden.

1. Brow Gal Tweezer

En riktigt vass pincett med vinklad spets som gör det lätt att komma åt bryn och strån, oavsett mängd och tjocklek. När du köper en Brow Gal Tweezer rekommenderar vi att du även köper tillhörande vässare. På så vis kan du själv se till att pincetten är vass och effektiv under en lång tid framöver.

En pincett med vinklad spets och tillhörande vässare snygg förpackning En pincett i den övre prisklassen
Brow Gal Tweezer
Till produkt

2. Morris & Luca Precision Tweezer

Även svenska Morris & Luca har lyckats få till en bra vinklad spets som är både tunn, vass och handslipad. Tillsammans bidrar det till effektiv och skonsam plockning, oavsett om du har tunna, tjocka, långa eller korta hårstrån.

Med en handslipad pincett minimeras risken för röda prickar och gör noppningen mindre smärtsam. Att pincetten dessutom är utrustad med ”soft touch” gör att du knappt behöver klämma för att få grepp om stråna. Det gör också att det blir lättare att få ut dem med roten.

En pincett med vinklad, handslipad spets som dessutom är svensktillverkad Har en tendens att nypa av hårstråna
Till produkt

3. Tweezerman Slant Tweezer Classic

En klassisk pincett som av många är ansedd som en av de bästa. Mycket tack vare dess sneda design och handslipade spets som gör det lätt att komma åt såväl tunna som kraftiga strån. 

Ytterligare plus i kanten är att Tweezerman Slant Tweezer Classic finns i olika färger och former, dessutom till ett överkomligt pris.

En klassiskt utformad pincett med handslipad spets, finns i olika färger och former Färgen skavs lätt av efter hand
Till produkt

4. Laura Mercier Tweezers

En snyggt designad pincett med en unikt utformad vinkel och ergonomiskt handtag som ger ett lätt, fast grepp.

Laura Mercier Tweezers håller hög kvalitet och är lätt att hantera, vilket gör den perfekt för personer som tycker att det är svårt att noppra brynen med en ”vanlig” pincett. Att den dessutom funkar lika bra till lösögonfransarna gör att vi gladeligen delar ur en extra guldstjärna.

En snyggt utformad pincett av hög kvalitet som verkligen ger valuta för pengarna Kan nypa av hårstråna  
Laura Mercier Tweezers
Till produkt

Vårt urval 

Samtliga pincetter i detta test är utvalda utefter kriterier som är extra relevanta för den här typen av produkter. Våra testpersoner har både provat och utvärderat produkterna rent praktiskt, samtidigt som de också har tagit del av ett stort antal omdömen och recensioner för att skapa sig en så heltäckande bild som möjligt.

De utvalda pincetterna är recenserade utifrån kriterier som användarvänlighet, popularitet, hållbarhet och pris. Dock vill vi göra dig uppmärksam på att detta test kan komma att förändras efter hand, i synnerhet som nya, innovativa produkter har en tendens att introduceras i snabb takt.

Så gör vi vårt urval

Vi har ett antal testpersoner som handplockar de mest attraktiva produkterna som marknaden har att erbjuda. Dock är det inte alltid det bästa betyget eller det högsta priset som avgör om en produkt kommer med i våra tester eller ej. Det vi snarare tittar efter är produkter av god kvalitet och som täcker olika behov och prisklasser.

För att vi ska ha möjlighet att uppdatera våra tester med ny, relevant information är det viktigt att följa utvecklingen noga. Med väl inarbetade rutiner för källkritisk granskning och testpersoner som provar alla produkter, kan vi lättare utvärdera och göra vårt slutgiltiga urval. Vilket sker utifrån följande kriterier:

Prestanda och popularitet 

Här tittar vi på färg, form, funktion och innehåll med hänsyn till standardutförande, tillbehör, extrafunktioner och eventuella certifieringar. Vi tar också del av ett stort antal omdömen och recensioner för att skapa oss/kunna presentera en så heltäckande bild som möjligt.

Användarvänlighet

Här fokuserar vi på aspekter som kan underlätta för dig som konsument. Variation och användarvänlighet är andra viktiga aspekter vi tar hänsyn till, liksom att utvalda produkter ska fungera lika väl till vardags som till fest. Helst ska de också tilltala en bred kundkrets.

Tillgänglighet och pris 

En av de viktigaste aspekterna är produkternas tillgänglighet, även om också priset spelar en viktig roll. Priset är dock underordnat då det viktigaste är att produkterna faktiskt ”gör det de ska”. I detta ligger även en viktig hållbarhetsaspekt som inte får glömmas bort.

Vanliga frågor

Är det okej att noppra ögonbrynen varje dag?

Då håren bör få en chans att växa ut är rekommendationen varannan, var tredje vecka. Nopprar du brynen varje dag ökar risken för skador på huden och det kan också bli svårare att få till önskad form.

Hur gör man för att få rätt form på ögonbrynen?

Steg 1: Lägg pincetten lodrätt utmed näsans kant (den ska peka upp mot pannan) Steg 2: Gör en markering där pincettens kant nuddar ögonbrynet Steg 3: Börja vid markeringen och noppra alla synliga hår precis under ögonbrynet Steg 4: Fortsätt noppra från näsan och utåt, ett hårstrå i taget och i den riktning stråna växer Steg 5: Avsluta med att varsamt noppra mellan ögonbrynen utan att det blir för glest

Kan jag vässa en pincett på egen hand?

Det går att vissa en pincett på egen hand, men då det finns lite olika metoder bör du läsa på lite för att hitta en som passar dig. Vi kan dock tipsa om att använda en nagelfil, och då gärna en något kraftigare modell. Det går också bra att använda sandpapper, men här bör du istället välja ett sandpapper av det ”finare slaget”.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)