Bästa UV-tältet » 3 produkter i test

UV-Tält Barn

Skydda ditt barn mot solens strålar med ett UV-tält. Det ger barnet en sval och säker plats på stranden, i trädgården eller på någon annan solig plats där solen är stark. Därför är det bra att investera i ett riktigt bra UV-tält. Det kan vara svårt att veta vilken modell som är den bästa att välja. I detta test presenterar vi de allra bästa produkterna för att göra det enklare att hitta rätt tält.

Vi har testat och jämfört många populära modeller och undersökt dessa för att välja ut de allra bästa. Testet uppdateras kontinuerligt efterhand det kommer nya utmanare som kvalar in i våra kriterier och som kan utses som nya vinnare.

1. Swimpy UV-tält XL

En produkt som passar den större familjen är Swimpy UV-tält XL med måtten 210 x 115 x 115 cm. Den här modellen kan hela familjen vistas i, vilket kan vara roligare för barnen att kunna göra saker tillsammans med vuxna.

Tältet är enkelt att montera och sätts upp med tre tältpinnar som är vikbara och materialet har ett UV-skydd på 30+. Det går även enkelt att fälla ihop produkten som sedan kan packas ner i en medföljande förvaringsväska med handtag.

Det här är ett UV-tält som är stort och luftigt samtidigt som det skyddar mot solens strålar. Produkten har även ett bra pris med tanke på hur mycket man får för pengarna.

Det här är ett UV-tält som är enkelt att sätta upp och som skyddar hela familjen bra. Det är inte så högt solskydd och om bara barnen ska använda produkten tar den upp onödigt stor plats.
Swimpy UV-tält XL

2. Swimpy UV-tält med Ventilation och Förvaringsväska UPF50+

Ett tält med högt solskydd och bra ventilation är produkten Swimpy UV-tält med Ventilation och Förvaringsväska UPF50+. Det är en mycket smidig och prisvärd modell med bra funktioner.

Det här är en produkt som känns både mysig och ombonad där barnet får ett litet krypin utan att vara åtskild från vuxna. Produkten har ventilation på baksidan som ger bra luftström så att det inte blir för varmt.

En smart funktion som imponerade på oss var den snabba uppsättningen på någon sekund med en pop-up funktion. Tältet har utöver det ett skyddande material på UPF 50+ och har även stadiga tältpinnar. Det medföljer även en praktisk förvaringsväska.

Produkten har hög kvalitet med bra solskydd på UPF 50+ och en smidig pop-up funktion för uppfällning. Tältpinnar för att fäste i marken ingår inte, vilket är viktigt att tänka på då tältet lätt kan blåsa i väg.
Swimpy UV-tält med Ventilation och Förvaringsväska UPF50+

3. iPLAY UV-tält Mörkblått One Size

Ett rymligt familjetält i den lägre prisklassen är iPLAY UV-tält Mörkblått One Size. Storleken är 220 x 110 x 110 cm och materialet som är i polyester har ett UV-skydd på 40+, vilket är högt men det kunde gärna varit 50+.

Tältet är lätt att montera med fyra tältpinnar som enkelt träs in och produkten fästs stadigt i marken för eventuell blåst. Insidan är mycket rymlig och det finns även två förvaringsfickor för att kunna stoppa undan saker vid exempelvis måltider.

Något vi saknar med denna produkt är en tillhörande väska där tältet kan förvaras men även för att smidigt bäras med till stranden.

Tältet är rymligt för hela familjen och skyddar bra med UPF 40+. Det medföljer ingen förvaringsväska och tältets material kan vara något prassligt.
iPLAY UV-tält Mörkblått One Size

Så är UV-tälteten utvalda

I våra tester av UV-tält har vi tittat på den skyddande effekten men även att det inte ska bli för varmt att vistas i tältet. Barn behöver också gott om plats att leka samtidigt som ett tält inte ska ta upp för mycket yta för att vara smidigt och enkelt att använda.

Testerna för att hitta bästa UV-tältet genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Skydd mot sol: I testerna har vi kontrollerat att produkterna verkligen skyddar mot solen. Materialet ska skydda mot solens skadliga strålar och det gäller också att sömmarna håller tätt från sol och tål slitage.
  • Temperatur: Eftersom ett tält ska kunna användas på stranden utan ytterligare skydd som skugga är det viktigt att det inte blir för varmt för barnet. En öppen sida bör släppa in tillräckligt med luft, utrymmet ska vara så stort att luften kan cirkulera och materialet ska även hålla värmen ute och inte bara solens strålar.
  • Utrymme: Barnet behöver gott om plats för att leka så att hen inte tröttnar och vill sitta ute i solen i stället. Tältet behöver dessutom inte ta upp allt för stort utrymme för att vara praktiskt och smidigt.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)