Bästa hudvårdsserie för acne » 4 produkter i test

Upload Image...

De flesta drabbas någon gång av problem med acne, antingen i en mild form eller i en större omfattning. Det finns flera orsaker till varför och oavsett anledning finns det idag bra produkter inom hudvård för att minska problemen och få mjuk och fin hy igen.

Vi har testat många av marknadens mest populära hudvårdsserier för acne för att välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test när vi hittar nya vinnare.

1. Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating SystemW2447E

Från Eminence har vi hittat vår vinnare i detta fantastiska kit. Det är produkten Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System som passar perfekt för att motverka acne eller om man vill behandla rosacea. Serien fungerar också mycket bra om man allmänt har känslig hy.

Det här kittet består av tre ansiktsprodukter för en effektiv trestegsbehandling med rengöring, peeling och kräm. Med denna serie får huden en ordentlig rengöring på djupet, blir jämnare, mjukare och får en fin lyster.

Ger lyster och fungerar bra för känslig hud samtidigt som huden rengörs på djupet. Mycket högt pris, men ändå väl värt pengarna.
Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System
Till produkt

2. Murad in the Clear Set

Tre effektiva produkter får man i detta välgörande hudvårdskit, Murad in the Clear Set. Det här setet fungerar mycket bra mot acne genom att behandla samtidigt som produkterna motverkar uppkomsten av blemmor och oljig hy. Kittet innehåller tre produkter som är rengörande, behandlande och mjukgörande.

Produkterna ger en ren hy som blir fastare och jämnare samtidigt som huden får en fin lyster. Man får ett effektivt resultat med produkter som är behagliga och har ett bra innehåll. Den avslutande hudkrämen är snabbabsorberande och lätt i sin konsistens. Den innehåller SP45 och minskar problem med finnar, pormaskar och blankhet i huden.

Effektivt och prisvärt set som behandlar acne och motverkar blemmor.

För personer med känslig hy kan dessa produkter vara för starka.
Murad in the Clear Set
Till produkt

3. The Ordinary Set Of Actives for Acne Scars

Trots ett lägre pris för detta budgetalternativ kan vi inte annat än imponeras av The Ordinary Set Of Actives for Acne Scars. Ett bra val för personer som vill ha effektiva och prisvärda produkter som motverkar orenheter och bekämpar acne.

I setet ingår 3 produkter med en peeling med AHA och BHA, en lätt gelkräm och en olja som är återfuktande och motverkar åldrande hy. Produkterna är kraftfulla och ger tydliga resultat med en fin hy som strålar av lyster. Utöver det jämnar de ut hudtonen och reducerar ärr.

Prisvärt kit mot acne och ärr och som ger huden lyster.

Produkterna kan vara något starka för känslig hud. lyster.
Till produkt

4. Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Acne Prone Skin

Bland våra vinnare har vi även hittat en annan typ av produkt, en behandlingskur i hudvårdskittet Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Acne Prone Skin. Produkterna ger en djuprengöring och återställer huden.

Det här är en kur med 4 produkter som ska användas under 21 dagar och är ett bra kit att starta med för den som lider av acne och vill dämpa utslag, rodnad och blankhet. Efter behandlingskuren i våra tester blev huden mycket fin med en fastare och mjukare hud. 

En färdig kur som behandlar acne och oljighet. Under kuren ska man undvika solexponering.  
Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Acne Prone Skin
Till produkt

Så är hudvårdsserierna utvalda

Alla produkter i testet har undersökts och testats av våra produkttestare. Produkterna har noggrant valts ut utifrån både hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra tester har genomförts för att bedöma varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa hudvårdsserien för acne genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt – I testerna har vi tittat på vilken effekt varje produkt har på huden generellt och så klart acne. Först och främst om produkten över huvud taget lever upp till vad som utlovas av produkten men även om andra effekter verkar uppnås.
  • Innehåll – Här har vi tittat på vad produkterna verkligen innehåller och vilka de verksamma ämnena är och vi har även bedömt mängden av onödiga tillsatser.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vad produkterna ger för resultat för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide hudvårdsserie för acne

I våra tester har vi tittat på vilka produkter som är den bästa hudvårdsserien för acnebenägen hud. Alla har vi olika behov utifrån hur vår hud mår och därför har vi tagit fram denna köpguide för att lättare hitta rätt produkt.

Känslig hud

Det finns olika grader av känslig hy och här känner man bäst sin egen hy hur den brukar reagera på olika saker. Vet man med sig att hyn är extra känslig ska man vara lite försiktig i valet av produkt och läsa på om den är anpassad för just känslig hud. En del produkter kan ha innehåll som kan vara lite för starka i vissa fall.

Ha tålamod

Tänk på att det kan ta tid för huden att vänja sig vid en produkt eller tills man ser några resultat. Ha därför tålamod för att testa en produkt tillräckligt länge för att vara säker på om det är rätt val eller inte.

Aktiva ämnen

De olika hudvårdsserierna består av olika aktiva ämnen för att effektivt behandla acne mer på djupet. En del är effektivare än andra men framför allt kan olika personer var mer känslig för olika slags innehåll. Bland de ämnen som ofta är aktiva i hudvårdsserier för acne är:

  • Salicylsyra
  • Bensoylperoxid
  • Retinol

Ofta brukar en eller två av dessa ämnen kombineras i en produkt. Tycker man att en produkt inte fungerar så bra kan det därför vara bra att i nästa steg när man väljer en ny produkt, välja en med ett annat aktivt ämne.

Vanliga frågor och svar om hudvård för acne

Beror acne på oren hy?

Nej, det beror på en överproduktion av talg och detta täpper till talgkörtlarnas öppning tillsammans med hudrester. En pormask bildas och under den kan en inflammation uppstå.

Hur får man bort acne i ansiktet?

Det är bra att använda speciellt framtagna hudvårdsprodukter mot acne som behandlar acnen. Produkterna ger också huden den återfuktning som behövs för att huden inte ska torka ut vilket annars ökar talgproduktionen som kan leda till mer acne.

Vilka är de bästa hudvårdsprodukterna för acnebenägen hud?

Bra produkter behöver rengöra, behandla och återfukta på ett effektivt sätt. Vi har gjort omfattande tester på många populära produkter där vi presenterar de allra bästa. Sedan kan olika hudtyper och hudens kondition avgöra valet.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)