Bästa Vågtången » 4 produkter i test

har

En vågtång är ett bra stylingverktyg som enkelt ger ett snyggt resultat när du vill fräscha upp håret oavsett om du har en dålig hårdag eller vill göra dig extra fin. Du får både volym och läckra vågor på ett smidigt sätt.

Det finns många vågtänger på marknaden men oavsett om du letar efter enkla eller mer avancerade kan du i vårt test hitta de bästa modellerna. Vi har handplockat de populäraste modellerna som vi sedan har testat noggrant. Vi uppdaterar kontinuerligt våra tester när det kommer nya, bra produkter som kan utmana våra vinnare.

1. BaByliss Deep Waver W2447E

Vågtången BaByliss Deep Waver W2447E blev vår testvinnare i detta test och ger ett riktigt läckert resultat med en jämn och fin finish. Tången passar både tjockt och tunt hår och det går enkelt att styla håret även för nybörjare.

Det går att välja temperatur mellan 160°C – 200°C och plattorna är stora med en turmalin-keramisk beläggning. Ändarna på tången är värmeisolerade och det medföljer också ett värmetåligt fodral.

En smidig och lättanvänd vågtång som ger ett riktigt bra resultat och som passar både tjockt och tunt hår. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
BaByliss Deep Waver W2447E
Till produkt

2. BaByliss Easy Waves

En annan mycket bra och prisvärd produkt är BaByliss Easy Waves. Den stylar skonsamt håret och ger ett snyggt vågigt och blankt resultat.

Produkten håller en jämn temperatur och det finns fem värmeinställningar från 100 till 180 grader. Perfekt för den som inte önskar så höga temperaturer eller vill kunna skifta för att få fram önskad effekt. Vågtången har en keramisk beläggning och den värms upp på cirka 2 minuter.

Gott om värmeinställningar och ger ett blankt och snyggt resultat.

Vi har inget att anmärka på denna modell.
BaByliss Easy Waves
Till produkt

3. Cera WaveStyler Mini Vågtång

Vill man ha en mer kompakt tång som tar liten plats och är bra att ha med på resan kan vi rekommendera Cera WaveStyler Mini Vågtång. Även om den är liten i designen gör den sitt jobb med att skapa läckra vågor.

Produkten är enkel då den inte har några värmeinställningar utan alltid ger en temperatur på 200 grader. Trots den höga temperaturen får man en skonsam styling med plattornas keramiska yta. Själva toppen är värmeskyddad och den har en vridbar och praktisk sladd på 2 meter.

Bra resemodell som tar liten plats men ger ett riktigt bra resultat.

Produkten saknar temperaturinställningar vilket kan vara önskvärt om vågtången ska användas ofta.
Cera WaveStyler Mini Vågtång
Till produkt

4. Lyko Deep Waver Vågtång

Vi avslutar med en vinnare där det går att välja hur smala och breda vågorna ska vara och det är med produkten Lyko Deep Waver Vågtång. Med hjälp av en cylinder som kan vändas kan man ändra storleken på vågorna.

Produkten är mycket enkel att använda och det går att ställa in temperaturen på 80-230 grader. Perfekt för att hitta rätt temperatur för hårkvaliteten, tjockleken på håret och hårlängden. Vågtången är både keramisk- och tourmalinebelagd vilket gör att värmen fördelas jämnare och håret blir format snabbt.

Produkten ger mjuka och svallande vågor i önskad storlek och erbjuder stora valmöjligheter av temperatur. Vi hittar inget negativt för denna vågtång.  
Lyko Deep Waver Vågtång
Till produkt

Så är vågtängerna utvalda

I vår undersökning har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra produkttestare har fått testa alla utvalda vågtänger under en viss testperiod och har bedömt varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa vågtången genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Styling och vågor – Alla modeller har testats för att styla både tunt och tjockt hår samt korta och långa hår. Vi har också testat alltifrån små och tydliga vågor till lite större och mer diffusa för att kunna göra en bra jämförelse mellan olika vågtänger.
  • Antal temperaturinställningar – För att stylingverktyget ska slita så lite som möjligt på håret är det bra om det finns tillräckligt många temperaturinställningar. Speciellt viktigt kan det vara om tången ska användas ofta.
  • Användarvänlighet och storlek på plattorna – Storleken på plattorna avgör hur lång tid det tar att gå igenom hela håret samtidigt som de inte ska vara för stora för att vara otympliga att arbeta med.

Köpguide vågtång

Det finns många bra produkter på marknaden så vad ska man då tänka på inför ett köp av en vågtång? Det ska vi gå igenom här i vår köpguide.

Temperaturinställningar

Det kan vara bra att köpa en modell med många temperaturinställningar. Särskilt viktigt är det om man ska använda vågtången ofta då det sliter på hårstråna med höga temperaturer.

Generellt sett så kräver ett tjockare hår ofta mer värme för att få ett snyggt resultat medan tunnare hår ofta klarar sig bra med lägre temperaturer.

Vågornas storlek

Vill man kunna variera vågornas utseende och storlek kan det vara bra att välja en produkt där det går att välja storleken på vågorna. Det är inte många modeller som har denna möjlighet så om detta är en viktig funktion får man utgå från detta i första urvalet.

Priset

Priset är så klart avgörande när man ska köpa en vågtång. Här är det mycket individuellt vad man tycker är prisvärt men huvudsaken är att produkten har alla de funktioner man har behov av innan man tittar på prislappen.

Sedan finns det alltid några funktioner som kan vara önskvärda i tillägg och här får man göra en avvägning om det är värt att betala mer bara för att få ytterligare funktioner som kanske inte är nödvändiga.

Vanliga frågor och svar om vågtång

Vad är en vågtång?

Det är ett stylingverktyg som används för att kunna skapa vågor i håret. Slutresultatet ser mer ut som när man har sovit med fuktiga flätor med vågor i en mjukare stil än de lockar man får med en locktång.

Hur använder man en vågtång?

Det är absolut inte svårt att använda utan man bara placerar en del av håret mellan två plattor som pressas ihop några sekunder. Vips så har håret fått vackra vågor.

Varför ska man använda en vågtång?

En vågtång kan användas för att skapa fina vågor i håret, från markanta till mer stora diffusa samtidigt som det skapar volym. Det kan vara ett bra värmeverktyg om man vill ha något annat än en locktång eller plattång.

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)