Bästa fotkrämen » 4 produkter i test

Handkräm

Fötterna är något som många glömmer bort att ta hand om innan man har fått större problem med torr hud, sprickor och andra fotproblem. En bra fotkräm som är återfuktande och mjukgörande i vår vardagsrutin hjälper fötterna att orka med och hålla sig fina utan några bekymmer.

Vi har testat många olika fotkrämer på marknaden för att välja ut de bästa och mest populära produkterna. Vi uppdaterar regelbundet våra tester efterhand vi hittar nya produkter som kan utmana våra vinnare.

1. Maria Åkerberg Foot Cream

Till vår vinnare i detta test har vi utsett produkten, Maria Åkerberg Foot Cream. Det här är vegansk och ekologisk kräm som får fötterna mjuka och håller dem fria från förhårdnader.

I innehållet finns bland annat sheasmör, timjan, mjölksyra, eucalyptus, menthol, och teträolja. Det här är en riktigt bra kräm för att åter få mjuka, lena fötter med bra återfuktning.

Ekologisk och vegansk kräm som gör fötterna mjuka.

Något dyr fotkräm men den är dryg och ändå mycket prisvärd.
Maria Åkerberg Foot Cream
Till produkt

2. Mon|Sun Bedtime Therapy Calming Oats Overnight Foot Mask

Här har vi hittat en spännande mask för fötterna som vi har testat och utnämnt till en av våra vinnare. Det är den svenska produkten Mon|Sun Bedtime Therapy Calming Oats Overnight Foot Mask som är en mask man använder över natten för att göra fötterna mer återfuktade.

Masken appliceras inför natten och fungerar som en lotion så det behövs inga strumpor för att skydda sängkläderna. Innehållet med enzymer och havre har en lugnande effekt samtidigt som det exfolierar och påskyndar cellförnyelsen. En kräm med en behaglig doft och som inte behöver sköljas av.

Svenskt, veganskt märke som ger fötterna bra återfuktning.

Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Till produkt

3. Weleda Skin Food

Ett riktigt bra budgetval har vi hittat i produkten Weleda Skin Food. Det här är en kräm som inte bara fungerar för fötterna utan kan också användas till hela kroppen. Perfekt för den som exempelvis också har torra händer, armbågar eller andra torra områden.

Krämen är mjukgörande och i innehållet finns bland annat extrakt från kamomill, ringblomma och styvmorsviol som ger huden återfuktning och ser till att den hålls återfuktad. Trots att krämen är mycket tjock går den ganska lätt in i huden. Den ger ett effektivt resultat med att mjukgöra och återfukta väldigt torra partier där många andra produkter inte räcker till.

En bra allroundkräm även för torra partier på andra delar av kroppen.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

4. Starskin Magic Hour Double Layer Technology Foot Mask

Ytterligare en fotmask som räddar fötterna är produkten Starskin Magic Hour Double Layer Technology Foot Mask. Det här är en helt underbar fotmask som verkligen fungerar bra på torra fötter och förhårdnader.

Produkten är mycket enkel att använda. Här får man strumpor som ska användas under 60 – 90 minuter medan det verkar på huden. Därefter tar man av strumporna och sköljer fötterna. Efter några dagar börjar huden flaga och under är huden alldeles len. I innehållet finns bland annat rooibos som lugnar, sojabönor som mjukgör och ringblomma som har föryngrande egenskaper.

Fötterna blir alldeles lena och produkten är enkel att använda. Tar några dagar innan man börjar se något resultat.  
Starskin Magic Hour Double Layer Technology Foot Mask
Till produkt

Så är fotkrämerna utvalda

I vår undersökning har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra produkttestare har fått testa alla utvalda fotkrämer under en viss testperiod och har bedömt varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa fotkrämen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Resultat – I testerna har vi tittat på hur pass väl krämen både mjukgör och återfuktar. Våra testpersoner har haft varierande grad av torra fötter, från lätt torra till mycket torra med sprickor. 
  • Användarvänlighet – Vi har även tittat på hur väl fotkrämerna går att applicera och hur väl krämen absorberas i huden. 
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vilken kvalitet produkterna har för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide fotkräm

Det finns fler fotkrämer än man kan tänka sig och än så länge har vi inte hittat någon riktigt dålig produkt. Däremot kan en del krämer vara bättre än andra och i våra undersökningar har vi testat och valt ut dem vi har upplevt som bäst. Sedan kan krämer ha olika egenskaper och passa olika hudbehov bättre än andra. Därför har vi sammanställt denna köpguide för att lättare välja rätt produkt.

Återfuktande

Många vill använda en fotkräm för att man har torr hud på fötterna. Därför är en kräm med bra återfuktning viktigt. Beroende på hur pass torra fötter man har kan man behöva olika slags produkter. Har man riktigt torr hud får man titta nog efter en produkt som ger extra mycket återfuktning.

Innehåll

Utifrån eventuella fotproblem som förhårdnader, dålig lukt eller svettiga fötter kan olika krämer passa mer bättre än andra för olika behov. En del fotkrämer kan också behöva kompletteras med antingen svampbehandling eller en deodorant för fötterna.

En fotkräm kan ha olika aktiva ingredienser som hjälper till med olika hudproblem. Vanliga ingredienser som exempelvis karbamid brukar användas för mjukgörande och salicylsyra är bra mot torr och fjällig hud. Till det brukar det finns olika mjukgörande och vårdande oljor.

Konsistensen

Beroende på krämens konsistens kan den vara bättre att använda dagtid eller under natten när man sover. En fotkräm med en tjock konsistens som känns fetare på huden kan exempelvis passa bättre under natten eller en stund inför sänggåendet som en intensivkur.

Vanliga frågor och svar om fotkräm

Varför ska man använda en fotkräm?

Det kan vara bra att applicera om man har torra fötter och kanske hård hud. Våra fötter får utstå mycket varje dag och ska bära oss under många år. Därför kan det vara bra att ge dem de bästa förutsättningarna.

Kan jag använda fotkrämen även som handkräm?

Ja, de flesta fotkrämer kan även användas på händer och andra torra områden som exempelvis armbågarna. Man får dock vara lite försiktig med intensivkurer som kanske har lite starka ingredienser som man inte vill råka få i ögonen från fingrarna.

När är det bäst att applicera en fotkräm?

De flesta krämerna kan man applicera när man vill vid behov. Är det en fetare kräm kan den främst vara bra att använda under natten och en stund inför sänggåendet.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)