Bästa lavendelpåsar » 3 produkter i test

Lavendel

Den lilla lavendelpåsen är en härlig doftspridare i linneskåpet, byrålådan eller garderoben och minskar risken för att kläder och textilier luktar unket eller instängt. Lavendelpåsar kan också vara en dekorativ detalj i inredningen samtidigt som den sprider en ljuvlig doft i ett rum.

Vi har testat många av marknadens mest populära lavendelpåsar för att välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test när vi hittar nya vinnare.

1. Provance™ Lavendelpåse

Produkten Provance™ Lavendelpåse innehåller torkade lavendelblad av högsta kvalitet. Påsen är i färgen lila och är vackert dekorerad med ett motiv på lavendelblommor och påsen är knuten med en fin rosett med ett snöre. Den är mycket fin att ha framme som dekoration.

Lavendeln avger en god doft i lagom intensitet och passar därför mycket bra för olika förvaringsutrymmen som garderober, byråar och liknande. Påsen är i en liten storlek och tar därför knappt någon plats från förvaringsutrymmet. Produkten har en hög koncentration av kamfer för att motverka skadedjur.

Högsta kvalitet på lavendelbladen och en mycket vacker påse som går att ha framme som dekoration.

Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Provance™ Lavendelpåse Vit & Lila 25 g
Till produkt

2. Redecker™ Lavendelpåse i linne

En annan bra produkt är Redecker™ Lavendelpåse i linne. Påsen innehåller torkade lavendelblad som doftar gott och ger kläder och andra textilier en fräsch och ljuvlig doft.

Lavendelpåsen är tillverkad i ett glesvävt material av linne. Linpåsen är vackert dekorerad med broderi föreställande ett motiv av lavendelblommor. Vacker som dekoration för att placeras på en yta eller för att hängas på en krok i ett rum. 

Vacker påse som kan hänga framme som dekoration och avger en ljuvlig och fräsch doft.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. Aries® Lavendelpåsar

En mer diskretare variant har vi hittat i produkten Aries® Lavendelpåsar. En påse är mer som en liten fyrkantig kudde i vitt med en liten hake för upphängning som är fint dekorerad med lavendelblommönster.

Påsen är i en lagom storlek för att placeras i förvaringsutrymmen som byrålådor och garderober utan att ta plats. Den här lavendelpåsen kan också ligga framme som dekoration utan att vara iögonfallande.

Väldoftande lavendelpåse i diskret framtoning som lätt smälter in i övrig inredning om man vill ha den framme.

Vi hittar inget negativt för denna lavendelpåse.
Aries® Lavendelpåsar 2 x 12 g
Till produkt

Så är lavendelpåsarna utvalda

Vi har gått igenom marknadens populäraste lavendelpåsar och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till dyrare alternativ.

Testerna för att hitta bästa lavendelpåsen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Design – Om man vill ha lavendelpåsen synlig, hängandes i ett rum eller placerad på en plats behöver påsen vara snygg. Vad som är snyggt är individuellt men vi har valt ut påsar som kan tilltala många och även någon diskretare modell.
  • Doft – En doftpåse med lavendel behöver dofta lagom mycket. Tillräckligt mycket för att kläder och textilier ska få en god och fräsch doft och även för att sprida lavendeldoften i ett rum. En produkt med en för stark doft kan i stället bli svår att använda sig av då starka dofter kan ge tendens till huvudvärk.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vilken kvalitet produkterna har för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide lavendelpåsar

Vi har i våra undersökningar testat många olika produkter med lavendelpåsar för att välja ut de vi upplever är de bästa. Därutöver är det mycket individuellt om man vill ha påsar som är snygga att ha framme eller om de ska ta så liten plats som möjligt. Därför har vi tagit fram denna köpguide för att underlätta valet.

Material

Bomull och linne är vanliga material att använda till lavendelpåsar. De fungerar båda två bra för att sprida dofterna av härlig lavendel. Vill man ha lite bättre spridning kan det vara en fördel att välja ett material som är lite mer glesvävt.

Design

Själva påsens design kan ha betydelse om lavendelpåsen ska placeras framme i något rum. Många påsar har ett dekorativt yttre med tryckt eller broderat motiv och en eventuell spetsdekor. De mer dekorativa varianterna brukar också ofta ha någon slags rosett av exempelvis jutesnöre eller ett vackrare band.

Det finns också mer diskreta varianter med tyger i helvitt eller beige som lättare smälter in i inredningen. Många påsar har en fastsydd hake så att det är möjligt att hänga upp dem på exempelvis en krok. Då blir det enklare att variera mellan att placera påsarna på en yta eller att hänga upp dem.

Vanliga frågor och svar om lavendelpåsar

Vad gör man när doften tagit slut i lavendelpåsen?

Genom att trycka lite lätt på påsen för att separera bladen kan man på så sätt frigöra mer lavendeldoft. När inte detta går längre kan man byta ut lavendeln i påsen till nya torkade lavendelblad.

Vad använder man lavendelpåsar till?

De går bland annat att placera i garderober och byråer för att ge kläder och textilier en fräsch doft. Påsarna går också att hänga i olika rum för att sprida ljuvliga dofter.

Varför är doftpåsar med lavendel bra att ha i garderoben?

Doften från lavendelpåsen ger kläderna en fräsch och nytvättad doft. Kläder kan ibland lukta lite lätt unket eller instängt och då kommer doftpåsen till bra användning.

Betyg på testguiden:

4.1/5 - (256 votes)