Bästa Puder » 4 produkter i test

ogonbrynstrimmer

Ett bra puder är oumbärligt vid sminkningen då det har egenskaper för flera olika delmoment i makeupen. Det fungerar som en del i basmakeupen för att det övriga sminket ska fästa, det kan ge lyster eller vara nedmattande och slutligen fungerar den som en setting för att fixera makupen.

Vi har testat många av marknadens mest populära puder för att välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test när vi hittar nya vinnare.

1. Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

En riktig toppvinnare har vi hittat i produkten Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder. Det här är ett transparent och finmalt puder som gör huden glansfri och suddar ut ojämnheter.

Pudret lägger sig som en fin hinna över huden och mjukar upp fina linjer samtidigt som det tar bort oönskad glans. Produkten smälter fint in i huden och håller sminket på plats hela dagen.

Ett puder som både suddar ut ojämnheter och gör huden glansfri samtidigt som det lägger sig fint över huden. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder
Till produkt

2. IsaDora Velvet Touch Compact Powder

Ett kompaktpuder som kan användas både för att bättra på sminket och som sista steg i makeuprutinen är produkten IsaDora Velvet Touch Compact Powder. Produkten är oparfymerad och kommer med en sammetslen puderpuff.

Pudret jämnar ut huden och ger en fin matt finish i en semi-transparent färg. Med specialbehandlade pigment ger den huden ett fräscht och fint resultat genom att sprida ljus och minska skuggor i ansiktet. Produkten fungerar både för torra och feta hudtyper.

Ett puder som jämnar ut huden och ger en fräsch och matt finish.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. Clarins Kit Pores & Matite Puder

Blotting papers och puder får man i en och samma produkt med Clarins Kit Pores & Matite Puder.

Pudret slätar ut och är porförminskande samtidigt som det lägger sig fint och ger en matt hud. Bland innehållet finns vit lera som mattar ner och acacia-pärlor som fyller ut där det behövs. Huden skyddas också mot fria radikaler med Clarins antiföroreningskomplex.

Blotting papers används för att absorbera överskottssebum och när de är slut är det bara att fylla på.

Porförminskande puder som också slätar ut och ger en matt finish samtidigt och ett extra plus med blotting papers. Vi hittar inget negativt för detta puder.
Clarins Kit Pores & Matite Puder
Till produkt

4. PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Makeup

Föredrar man så få produkter som möjligt har vi här hittat ett smidigt alternativ där man får hela fyra produkter i en produkt. Med PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Makeup får man en foundation, concealer, puder och ett solskydd med SPF 15.

Pudret har en lätt formula som känns behaglig och skir mot huden. Huden kan andas lätt samtidigt som pudret ger lagom täckning och jämnar ut. Produkten innehåller mica, som är en naturlig ljusreflektor och ger huden en fräsch lyster. Innehållet är också fritt från mineralolja, parabener, talk, alkohol, parfym och kemiska färgämnen.

Ett fantastiskt mångsidigt puder som täcker bra och ger en fin lyster. Vi hittar inget negativt med denna produkt.  
Till produkt

Så är pudren utvalda

Vi har i våra undersökningar tittat på några av marknadens mest populära produkter i olika prisklasser. Vi har bland de utvalda produkterna själva testat alla puder i testet för att bedöma dem utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa pudret genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt och resultat – I testerna har vi tittat på vilka egenskaper och effekter varje produkt har på huden. Först och främst om pudret har den önskade effekten och lever upp till vad som utlovas av produkten. Här har vi även tittat på om sminket klarar av att sitta kvar under en hel dag. För denna utvärdering har alla testpersonerna varit indelade efter hudtyp där varje grupp även har använt samma typ av dagkräm, foundation och primer.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vad pudret ger för resultat för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide puder

Ett puder behöver ge basen en bra fixering men det finns även andra egenskaper som kan vara intressanta att välja. Här i vår köpguide går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp.

Hudtyp

Hudtypen styr mycket vilken sorts puder som blir bäst och som ger rätt finish i makeupen. För fet eller blank hy kan man använda ett mattande puder och om man har en torr hud kan ett lystergivande puder vara ett bra val.

Kompaktpuder

Att välja ett kompaktpuder är ofta ett behändigt och smidigt format att ha med sig för att bättra på sminkningen under dagen. Förpackningarna är ofta mindre och det krävs ingen stor sminkborste för att applicera.

Löspuder

Ett löspuder brukar ofta appliceras direkt efter basmakeupen för att få en jämn och fin finish. Här behövs en bra och stor borste för applicering.

Settingpuder och puder för en bra finish

Beroende på både hudtyp och vilket slutresultat man är ute efter kan det vara bra att ha samma eller två olika. Då kanske man vill ha ett särskilt settingpuder som mattar ner för att sminket ska fästa bättre på en lite mer fetare hy. Sedan kan man i stället använda ett puder för finishen som ger lite lyster.

Olika områden av ansiktet kan behöva olika slags puder. Speciellt under ögonen kan det bli en snygg effekt med lite lyster medan man vid t-zonen hellre vill matta ner eventuell glans.

Vanliga frågor och svar om puder

Varför ska man använda puder?

Det finns flera fördelar med puder. Främst håller det makeupen på plats men det ger också huden en slät och jämn lyster samtidigt som andra produkter kan matta ner huden.

Vad ska man ha för puder?

Vilket puder som passar bäst beror mycket på vilken hudtyp man har och vilken finish man är ute efter. En torr hud kan med fördel använda ett lystergivande puder medan en blank eller fet hy kan behöva en mattande variant.

Finns det transparent puder?

Det är många märken som har transparenta puder i sitt sortiment. Det kan vara bra när man under dagen vill förbättra makeupen utan att addera någon mer färg.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)