Bästa Röda Hårfärg » 4 produkter i test

Röd hårfärg

För den som vill ha ett snyggt, rött hår som lyfter och framhäver hela ansiktet och andra detaljer som vackra ögon, ska läsa detta test. Oavsett om man har långt eller kort hår, rakt eller lockigt kan ett rött hår bli riktigt läckert. Få hjälp att välja röd hårfärg för att få ett perfekt resultat.

Här i vårt test tipsar vi om de bästa produkterna på marknaden. Vi har testat många populära röda hårfärger och valt ut de produkter som ger den bästa färgen och bäst hårkvalitet. Vi uppdaterar regelbundet våra tester när det kommer nya, bra hårfärger som kan utmana våra vinnare.

1. Wella Professionals Color Touch Vibrant Red 66/45 Red Satin

Om man gillar att byta hårfärg ganska ofta kan vi rekommendera Wella Professionals Color Touch Vibrant Red 66/45 Red Satin. Det är en toning som är semi-permanent och som sitter kvar i ungefär 24 schamponeringar. Färgen tonar sakta ut med varje tvätt och man slipper att få en synlig utväxt i håret.

Det här är en hårfärg som är skonsam mot håret då produkten innehåller många vårdande ingredienser och den är dessutom ammoniakfri. Håret blir glansigt, mjukt och välmående.

Vibrant Red 66/45 Red Satin är en röd hårfärg med en riktigt fin färgton för en dramatisk look. Färgen är intensiv och närmast vinröd i färgen. Den blir ännu mer intensiv på ljust eller grått hår vilket kan vara viktigt att tänka på.

En ammoniak fri hårfärg med många vårdande ingredienser som ger ett mjukt, glansigt hår med en intensiv färg. Inför behandlingen måste håret tvättas och handdukstorka vilket gör proceduren lite längre.
Wella Professionals Color Touch Vibrant Red 66/45 Red Satin

2. L’Oréal Paris Féria by Préférence 6.66 Very Intense Red

För den som önskar en permanent hårfärg rekommenderar vi L’Oréal Paris Féria by Préférence 6.66 Very Intense Red.

Eftersom det är en permanent färg påverkar det håret mycket mer än en toning som är semi-permanent. Därför är det bra att förpackningen till denna produkt innehåller en inpackning. För ett mellanlångt eller kort hår kan inpackningen räcka i ungefär sex veckor. Till produkten ingår det även plasthandskar.

Färgen 6.66 Very Intense Red ger en intensiv, nästan blodröd nyans som reflekteras av ljus. Håret blir också riktigt glansigt. Då det är en permanent färg gäller det alltså att vara beredd på resultatet. Tänk på att ett ljusare hår ger ett mer färgstarkt resultat.

Produkten ger ett högglansigt hår med en intensiv blodröd färg som håller länge. Eftersom det är en permanent hårfärg gäller det att vara beredd på en intensiv röd färg.
L'Oréal Paris Féria by Préférence 6.66 Very Intense Red

3. Schwarzkopf Pure Color Hårfärg 7.7 Red Ginger

Schwarzkopf har många av de bästa hårvårdsprodukterna och det gäller även produkten Schwarzkopf Pure Color Hårfärg 7.7 Red Ginger. Produkten ger en läcker röd färg i en aning blond nyans som fungerar bäst i ljust hår.

Hårfärgen innehåller många vårdande och fuktgivande ingredienser. Det kan vara viktigt när man använder en permanent hårfärg som sliter på håret. Produkten innehåller aloe vera som ger fukt och volym och kaktus som förutom att den återfuktar även är antibakteriell. I innehållet finns även jojobaolja som kapslar in fukten och ger håret spänst och glans.

Det här är en permanent hårfärg som sitter i länge utan att blekas och ger så småningom en synlig utväxt vid hårbotten.

Produkten ger en mycket vacker färgton i ljust hår samtidigt som hårfärgen innehåller fuktgivande och vårdande ämnen. Den speciella färgen kan kräva rätt ton i den naturliga hårfärgen för att ge ett bra resultat.
Schwarzkopf Pure Color Hårfärg 7.7 Red Ginger

4. Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

En produkt som är skonsam mot håret trots att det är en permanent hårfärg är produkten Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red. Hårfärgen innehåller en vårdande olja som tränger in i hårfibrerna vilket ger ett hår som är glansigt, mjukt och ger en reflekterande färgton.

Garnier är ett populärt märke bland frisörer. Det är inte så konstigt då produkten både är ammoniakfri och är utvecklad med en speciell ODS-teknologi som innebär att färgerna går djupt in i hårstrået.

Produkten marknadsförs som att den är gråtäckande men precis som många andra röda hårfärger täcker den inte riktigt bra. Ett tips är att först använda en blondering för grått hår för att sedan använda denna produkt.

Produkten är ammoniakfri och innehåller en vårdande olja som med en ODS-teknologi som ger ett färgdjup. Den här hårfärgen är ganska tjock i konsistensen vilket kan göra den svår att applicera.
Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

Så är den Röda Hårfärgen utvald

Vi har gått igenom marknadens populäraste hårfärger och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till premium samt även tittat på en specialprodukt.

Testerna för att hitta bästa röda hårfärgen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Snygg nyans: Vi har bedömt hårfärger utifrån vilken nyans det ger håret där färgen verkligen är röd och inte rödbrun, orange eller ger ett annat resultat.
  • Hårkvalitet: Det är viktigt att inte håret blir torrt, sprött eller slitet på grund av färgningsprocessen. Därför har vi även tittat på att hårkvaliteten inte försämras av produkterna.
  • Användarvänlighet: Det är viktigt att det ska vara lätt att färga håret. I testerna har vi haft som krav att instruktionerna är lätta att förstå och följa. Även själva utförandet ska vara enkelt utan krångliga moment och produkten ska även underlätta att inte färg rinner ner i ansiktet, på kläder eller att rummet och inredning tar skada.

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)