Bästa Rödcederolja » 2 produkter i test

Rödcederolja är en koncentrerad olja som antingen kan droppas ut eller strykas över önskade ställen som man vill skydda från små skadedjur. Rödceder avger också en doft som ger textilier och kläder en fräsch doft och kan med fördel användas i garderober, byråer och andra förvaringsutrymmen där man vill sprida en väldoft.

Vi har testat många olika Rödcederoljor på marknaden för att välja ut de bästa och mest populära produkterna. Vi uppdaterar regelbundet våra tester efterhand vi hittar nya produkter som kan utmana våra vinnare.

1. Nordic Red-Cedar Rödcederolja Spray 30 ml

Vår vinnare i detta test är produkten Nordic Red-Cedar Rödcederolja Spray. Oljan har en behaglig och tilltalande doft i lagom doftintensitet. Produkten har en hög kvalitet då den innehåller 100 % rödcederträ Juniperus Virginiana.

Rödcederoljan är lätt att använda och smidig för att enkelt spraya på de platser man önskar. Produkten är dryg och räcker därför länge.
En naturlig och miljövänlig olja av hög kvalitet som är enkel att dosera och applicera. Vi hittar inget negativt med denna produkt.

Till produkt

2. Organic Harmony® Rödcederolja 10 ml

En annan bra produkt är Organic Harmony® Rödcederolja. Detta är också en högkvalitativ olja gjord på 100 % av rödcederträ Juniperus Virginiana. Redecker är ett företag som också är känt för att tillverka naturliga produkter i bra kvalitet.

Den här naturliga oljan droppas enkelt på valfri plats och sprider en väldoft i hemmet. Perfekt som doftsättare eller för att stryka ut på lämpliga ställen mot skadedjur.

En tilltalande doft i lagom intensitet med en högkvalitativ olja som är enkel att applicera och använda. Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

Så är Rödcederoljorna utvalda

Vi har gått igenom marknadens populäraste Rödcederoljor och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till dyrare alternativ.

Testerna för att hitta bästa Rödcederoljan genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet – Vi har tittat på hur enkelt det är att dosera och applicera oljan. Det ska gå enkelt att droppa ut, spraya eller att stryka ut över önskade platser.
  • Doftintensitet – Oljorna kan vara olika starka från mer högkoncentrerade till mer utblandade. 
  • Pris – Vi har bedömt om produkten är prisvärd eller inte genom att titta på olika prisskillnader i förhållande till kvalitet.

Köpguide Rödcederolja

Vi har i våra undersökningar testat många produkter för att välja ut de vi upplever är de bästa. Sedan är det individuellt hur man upplever exempelvis dofter och effekt. Därför har vi tagit fram denna köpguide för att underlätta valet.

Doftintensitet

Då oljorna kan vara olika starka i doften beroende på hur hög koncentrationen är kan det vara bra att ha lite koll på det vid ett köp. Vill man slippa späda ut oljan beroende på användningsområde är det bättre att välja en mildare produkt.

Rödcederolja eller spray

Om man ska välja mellan att köpa en olja eller spray av Rödceder behöver man först fundera på hur den har tänkt att användas. Rödcederolja är bra att använda för påstrykning på exempelvis lister och ytor.

Behöver man i stället behandla i smala sprickor, håligheter eller under lister kan en spray vara mycket smidigare att använda.

Vanliga frågor och svar om Rödcederolja

Vad kan man använda Rödcederolja till?

Det kan sprayas eller strykas på över lister, fönsterkarmar och andra ytor där man vill motverka och förebygga skadedjur. Det kan också användas för att appliceras på Rödcederträprodukter som används i garderober och byråer för att sprida väldoft.

Hur fungerar Rödcederolja mot skadedjur?

Skadedjur avskyr doften av Rödceder och genom att applicera oljan där de brukar förekomma skräms djuren i väg. Det får på så sätt bort redan existerande problem samtidigt som det förebygger nya.

Är Rödcederolja farligt?

Det är varken farligt för människor eller djur. Det man ska tänka på är att oljan är koncentrerad vilket kan orsaka irritation. Får man Rödcederolja i matstrupen eller luftstrupen ska läkare alltid konsulteras omgående.

Betyg på testguiden:

3.9/5 - (272 votes)