Bästa Tandkrämen » 4 produkter i test

tandblekning

En bra tandkräm ska inte bara göra tänderna rena. Vi vill också ha starka och vita tänder och slippa alla missfärgningar av kaffe och allt annat vi utsätter tänderna för. Det finns många olika tandkrämer på marknaden men hur vet man vilken som är bäst?

Vi har undersökt marknaden på de bästa tandkrämerna och har valt ut några av de populäraste produkterna som uppfyller våra krav. Efterhand det kommer nya lovande produkter uppdaterar vi våra tester med de tandkrämer som kvalificerar sig till våra tester.

1. Marvis Tandkräm

En riktigt bra och helt vegansk tandkräm som bleker samtidigt som den är skonsam mot tänderna hittar vi i produkten Smile Lab Advanced whitening toothpaste. Tänderna blir snabbt vitare och tandkrämen hjälper till med att minimera missfärgningar.

Den här blekande tandkrämen gör tänderna fräscht vita och innehåller en skyddande formula som rengör, stärker och skyddar tänderna. Eftersom produkten är skonsam kan den även användas för personer som bleker sina tänder, för att bibehålla en vit nyans en längre tid.

I övrigt smakar tandkrämen gott och är mycket dryg och därmed prisvärd.

En skonsam produkt som tar bort missfärgningar och bleker tänderna effektivt. Tandkrämen är något dyr i jämförelse med andra produkter.
https://www.shaver.se/brands/marvis/
Till produkt

2. Weleda Salt Toothpaste

På andra plats har vi valt en naturlig och fluorfri tandkräm och det är produkten Weleda Salt Toothpaste. Produkten är snäll mot både tänderna och miljön med sitt naturliga innehåll. Den smakar inte salt utan har en mild mintsmak.

Tandkrämen innehåller en saltformula som tillsammans med ett myrraextrakt neutraliserar skadliga syror som uppstår under dagen och stärker tandköttet. Tänderna blir rena med hjälp av naturliga mineraler som samtidigt förebygger plack och missfärgningar.

En fluorfri och naturlig tandkräm som rengör bra.

Lite tråkig design och det kan vara något svårt att få ut det sista ur tuben.
Weleda Salt Toothpaste
Till produkt

3. Pepsodent tandkräm super fluor

För familjen passar Pepsodent tandkräm super fluor bra med en mild smak av mint om man inte gillar den starka mintkänslan. Varumärket är också pålitligt då Pepsodent har funnits på marknaden länge. Det är också en produkt som hela familjen kan använda, även barn, då produkten har en mild smak av mint.

Tandkrämens fluor hjälper till med att stärka tandemaljen, motverka karies och reducera skadliga syror. Det här är dessutom en tandkräm som Sveriges tandläkarförbund har rekommenderat.

En pålitlig och bra budgettandkräm med en mild smak.

Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Pepsodent tandkräm super fluor
Till produkt

4. Warpaint Natural Teeth Whitener

Vi har även tagit med en tandblekningsprodukt i vårt test och det är Warpaint Natural Teeth Whitener. Produkten innehåller 100% naturligt innehåll och är mycket mild och skonsam mot tänderna.

Det här är ingen tandkräm utan en tandblekning som verkar med sitt innehåll av aktivt kol. Produkten är mildare än många andra tandblekningar och vid långsiktig användning ger den ett vitare resultat med mindre missfärgningar.

Det som kan vara viktigt att tänka på är att man arbetar med ett svart pulver. Det kan vara lite osmidigt att använda och kan lätt sprida sig i badrummet.

100% naturlig och skonsam mot tänderna samtidigt som den minskar missfärgningar på sikt. Produkten är något dyr och kan vara lite svår att använda.  
Till produkt

Så är alla schampo för fett hår utvalda

Vi har gått igenom marknadens populäraste schampon och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till dyrare alternativ.

Testerna för att hitta bästa schampot för fett hår genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt – I testerna har vi tittat på vilken effekt varje produkt har på håret. Först och främst om håret känns rent utan några feta hinnor på stråna men även att talgproduktionen minskar för att inte behöva tvätta håret för ofta. Här tittar vi också på att hårbotten inte känns uttorkad utan får den återfuktning den behöver.
  • Innehåll – Här har vi tittat på vad produkterna egentligen innehåller med vilka de verksamma ämnena är och vi har även bedömt mängden av onödiga tillsatser.

Köpguide tandkräm

En bra tandkräm behöver vi alla för att få en god munhygien och för att tänderna ska hålla bra under så lång tid som möjligt. Beroende på vad vi äter och dricker kan tänderna drabbas av missfärgningar och då kan det vara bra om produkten även kan ge ett vitt leende.

Plack och ilningar

Om man har problem med plack och ilningar finns det speciella produkter för detta. Det är dock inget vi har fokuserat på i detta test. Genom bra tandborstrutiner och i övrigt en bra tandkräm kan man förebygga mycket av dessa problem.

Fluor

De flesta av våra testvinnare innehåller fluor och det är något som också rekommenderas av tandläkare. Det skyddar tänderna mot karies som orsakar hål i tänderna och ger även ett visst skydd för tandköttet.

Vitare tänder

Önskar man få vitare tänder och få bort missfärgningar finns det en del bra tandkrämer för detta. Våra testvinnare fungerar riktigt bra mot missfärgningar och för att göra tänderna mer vita.

Vanliga frågor och svar om tandkrämer

Vilken tandkräm ger vitare tänder?

Vi har i vårt test tittat på många bra tandkrämer som ger vitare tänder och som får bort missfärgningar. Vi har tagit fram fyra testvinnare som man kan läsa mer om tillsammans med en köpguide.

Är det bra att undvika fluor i tandkräm?

Tandläkare rekommenderar att använda tandkräm med fluor. Tandkrämer som är utan motverkar bara plack och fluor behövs för att motverka karies.

Fungerar tandkräm mot plack?

Det kan gå att borsta bort plack med en bra tandkräm under de första veckorna. När placken hårdnar är det däremot svårare att få bort och då får man ta hjälp av en tandläkare.

Betyg på testguiden:

4/5 - (231 votes)