Bästa torkad lavendel » 3 produkter i test

Lavendel

Lavendelblomman både doftar gott och är vacker att titta på med sin intensiva lila färg. Blomman har många användningsområden och därför är den populär som växt att odla, skörda och torka. Torkad lavendel är bland annat perfekt för att använda i doftpåsar som rumsdoft eller att ha i garderoben för att ge kläder och textiler en fräsch doft.

Vi har testat många olika torkade lavendel på marknaden för att välja ut de bästa och mest populära produkterna. Vi uppdaterar regelbundet våra tester efterhand vi hittar nya produkter som kan utmana våra vinnare.

1. Provance™ Lavendelpåse

Produkten Provance™ Lavendelpåse innehåller torkade lavendelblad av högsta kvalitet. Påsen är i färgen lila och är vackert dekorerad med ett motiv på lavendelblommor och påsen är knuten med en fin rosett med ett snöre. Den är mycket fin att ha framme som dekoration.

Lavendeln avger en god doft i lagom intensitet och passar därför mycket bra för olika förvaringsutrymmen som garderober, byråar och liknande. Påsen är i en liten storlek och tar därför knappt någon plats från förvaringsutrymmet. Produkten har en hög koncentration av kamfer för att motverka skadedjur.

Högsta kvalitet på lavendelbladen och en mycket vacker påse som går att ha framme som dekoration.

Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Provance™ Lavendelpåse Vit & Lila 25 g
Till produkt

2. Redecker™ Lavendelpåse i linne

En annan bra produkt är Redecker™ Lavendelpåse i linne. Påsen innehåller torkade lavendelblad som doftar gott och ger kläder och andra textilier en fräsch och ljuvlig doft.

Lavendelpåsen är tillverkad i ett glesvävt material av linne. Linpåsen är vackert dekorerad med broderi föreställande ett motiv av lavendelblommor. Vacker som dekoration för att placeras på en yta eller för att hängas på en krok i ett rum. 

Vacker påse som kan hänga framme som dekoration och avger en ljuvlig och fräsch doft.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. Aries® Lavendelpåsar

En mer diskretare variant har vi hittat i produkten Aries® Lavendelpåsar. En påse är mer som en liten fyrkantig kudde i vitt med en liten hake för upphängning som är fint dekorerad med lavendelblommönster.

Påsen är i en lagom storlek för att placeras i förvaringsutrymmen som byrålådor och garderober utan att ta plats. Den här lavendelpåsen kan också ligga framme som dekoration utan att vara iögonfallande.

Väldoftande lavendelpåse i diskret framtoning som lätt smälter in i övrig inredning om man vill ha den framme.

Vi hittar inget negativt för denna lavendelpåse.
Aries® Lavendelpåsar 2 x 12 g
Till produkt

Så är all torkad lavendel utvald

Vi har gått igenom marknadens populäraste produkter inom torkad lavendel och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till dyrare alternativ.

Testerna för att hitta bästa torkad lavendel genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Doft – Doften kan ha olika intensitet och mycket beror på vilken sorts lavendel som har använts. Exempelvis är fransk lavendel en av de sorter som doftar allra mest.
  • Kvalitet – Kvaliteten kan förutom lavendelsort också bero på i vilket skick lavendelbladen var vid torkningsprocessen. För bra kvalitet ska produkten dofta tillräckligt länge och det ska enkelt gå att aktivera mer doft när bladen smulas sönder lite lätt.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vilken kvalitet produkterna har för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide torkad lavendel

I våra tester har vi tittat på vilka produkter som är de bästa inom torkad lavendel. Utifrån vad man har för behov att använda lavendel till för olika användningsområden kan olika produkter passa bättre än andra. Därför har vi tagit fram denna köpguide för att lättare hitta rätt produkt.

Lavendel till doftpåsar

Ska man göra doftpåsar med innehåll av torkad lavendel för att ha i garderoben och andra förvaringsutrymmen kan det vara bra att välja en lavendelsort av hög kvalitet. Då får textilier och kläder en fräsch doft av lavendel samtidigt som doften håller i sig länge.

Torkad lavendel som rumsdoft

Ska man använda den torkade lavendeln som rumsdoft kan det vara bra att välja en sort som inte doftar alltför intensivt. Speciellt om man ska ha det i sovrummet kan det vara bra eftersom man annars kan riskera huvudvärk av för starka dofter.

Att använda i badvattnet

Att strö ut lite torkad lavendel i badvattnet ger ett avkopplande bad. Den ljuvliga doften av lavendel får kroppen att slappna av vilket är bra både för muskler och stress. Här kan man själv välja en mild doft eller en mer intensiv på den torkade lavendeln.

Vanliga frågor och svar om torkad lavendel

Fungerar lavendel mot sömnproblem?

Det är många som upplever att man får lättare att somna och sover bättre med just doften av lavendel. Doften används ofta inom aromaterapi för att den har en rogivande och lugnande effekt.

Vad använder man torkad lavendel till?

Det går bland annat att stoppa i små doftpåsar som man kan placera i exempelvis garderober och byråer för att ge kläderna och textilierna en fräsch, nytvättad doft. Doftpåsarna kan också hängas i olika rum för att sprida ljuvliga dofter.

Kan man lägga torkad lavendel i badvattnet?

Det går utmärkt att strö ut torkad lavendel i sitt badvatten. Doften av lavendel hjälper till att slappna av och stressa ner. Det anses även kunna lindra inflammation i kroppen och det sägs också vara bra mot muskelsmärta.

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)