Estrid rakhyvlar

Rakblad

Estrid är ett svenskt företag som på relativt kort tid har skapat sig ett namn och en tydlig profil inom skönhetsindustrin. Idén med att erbjuda prenumeration på rakblad är briljant, dessutom är alla produkter tillverkade och förpackade med miljö och hållbarhet i fokus.

Även om Estrid säljer mer än ”bara” rakhyvlar är det just rakhyvlarna vi har kikat lite närmare på. Anledningen är enkel: Vi vill ta reda på vad hajpen egentligen handlar om. Dessutom gillar vi det faktum att konceptet verkar väl genomtänkt och väl genomarbetat.

Vi rekommenderar

  Design och funktion 

  Något som kännetecknar Estrids rakhyvlar är de ”pastelliga” färgerna som man har valt att kalla Space (lila), Bloom (ljusrosa), Lemonade (gul), Peach (orange) och Cloud (ljusgrå). Hyvlarna är stilrent designade i skandinavisk stil och såväl hyvlar som tillbehör är tillverkade av hållbara material. Vid beställning skickas hyveln i en förpackning gjord av återvunnet material, och dessutom inkluderar ett praktiskt väggfäste som, precis som förpackningen, matchar rakhyveln färg.

  Tack vare en inbyggd återfuktande remsa och sylvassa rakblad ger Estrids rakhyvlar en både skonsam och hudnära rakning. Skonsam på så vis att vassa rakblad motverkar irritation och röda prickar, hudnära då vassa blad avlägsnar hår på nära håll. 

  Tips!

  Den bästa rakningen sker med långa, bestämda tag i samma riktning som håret växer. Dock gäller det att samtidigt vara lätt på handen och extra varsam på och runt tunna hudpartier.

  Prenumeration på rakblad – så funkar det 

  I samband med första beställningen kickar prenumerationen av rakblad igång. Det betyder leverans (kostnadsfri) av ett styck startkit innehållandes en rakhyvel, två rakblad samt en vägghållare. Prenumerationen löper sedan på till dess att den pausas eller avslutas och du väljer själv hur ofta du vill få din leverans av nya, fräscha rakblad.

  Obs! Från företagets håll rekommenderas ett byte av rakblad efter fem-sju rakningar (cirka).

  Vad får du för pengarna?

  Innan du bestämmer dig för att beställa någon av Estrids snygga rakhyvlar kan det vara en god idé att fundera på vad du faktiskt får för pengarna. Vi har därför gjort en kort sammanställning som vi hoppas ska vara till hjälp.

  Ditt startkit 

  En snyggt designad rakhyvel tillverkad av hållbart stål, som är utrustad med fem sylvassa rakblad samt en återfuktande remsa med hundra procent veganska ingredienser. 

  Automatisk prenumeration 

  I samband med beställning startas en automatisk prenumeration, där du själv väljer hur ofta dessa ska levereras – vilket sker från dörr till dörr.

  Hudnära, skonsam rakning 

  Tack vare rakhyvelns vassa blad kan du förvänta dig en hudnära rakning, vilket minskar risken för irritation på huden, oavsett om det gäller armhålan, bikinilinjen, benen eller ansiktet. 

  Veganskt och klimatsmart

  En inbyggd återfuktande remsa som bland annat innehåller välgörande och vårdande ingredienser som sheasmör, jojobaolja och Aloe Vera gör att rakningen blir skonsam trots att den är så hudnära. Dessutom skickas alla produkter med klimatkompenserad frakt och i förpackningar av återvunnet material.

  Stötta krigsöverlevande kvinnor 

  I samband med att du gör en beställning hos Estrid är du med och stöttar den internationella organisationen Women for Women International. WfWI är en humanitär organisation som genom ideell arbetskraft stöttar och hjälper kvinnor som har överlevt krig. Genom livslånga program som inkluderar ekonomiskt, känslomässigt och socialt stöd kan dessa kvinnor sakta men säkert komma tillbaka till någon form av vardagsliv. 

  För- och nackdelar med Estrids rakhyvel

  Som alltid finns det en rad aspekter som kan upplevas både som för- och nackdelar, vilket inte sällan beror på förväntningar, förkunskaper och individuella behov. Med detta i åtanke har vi valt att lista några av de för- och nackdelar som Estrids kunder själva har lyft fram i diverse omdömen och recensioner på nätet.

  På plussidan 

  • Cruelty-free och vegansk
  • Miljövänlig utformning av hyvel och förpackning 
  • Inbyggd fuktremsa för skonsam rakning 
  • Snygg och greppvänlig design
  • Samarbete med ”Women for Women International”
  • Klimatkompenserad frakt och transport  
  • Medföljande vägghållare 

  På minussidan 

  • Extremt vassa blad 
  • Kräver försiktighet och övning 
  • Automatisk prenumeration i samband med beställning 
  • Den medföljande vägghållaren lossnar lätt 

  Betyg på guiden:

  Rate this post

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *