Bästa tanning drops  » 10 produkter i test

Aloe vera gel

Tanning drops är en perfekt brun-utan-sol-produkt för dig som vill råda bot på blek och glåmig hy. Det enda du behöver göra är att blanda några få tanning drops med ett par droppar ansiktskräm för ett omedelbart resultat. Du kommer att känna dig både fräschare och piggare – inifrån och ut. 

Ännu bättre är det att tanning drops kan användas av vem som helst, när som helst och hur ofta som helst. För ett jämnt och naturligt resultat masserar du enkelt in dropparna i ansiktet med hjälp av lätta, cirkulerande rörelser. Använd vid behov eller regelbundet för en konstant, solkysst look.

Varför tanning drops?

Tanning drops är ett bra alternativ till ”vanliga” brun-utan-sol-produkter som oftast är anpassade för att användas på hela kroppen. Istället är tanning drops anpassade för att användas i ansiktet, som får en fin lyster och djupare färg, som med fördel byggs upp över tid genom regelbunden applicering.

Jämfört med brun-utan-sol-produkter som används på kroppen är det lättare att få till ett jämnt och naturligt resultat, utan gula fläckar och kladd. Det gör tanning drops till den perfekta ”räddaren i nöden”, både till vardag som till fest.

1. Tan Luxe The Face Self Tan Drops

Det här är dropparna för dig som söker en vårdande produkt som ger ett naturligt resultat och extra fin lyster. Produkten går att använda tillsammans med såväl ansiktskräm som olja och serum, är lätt att applicera och blanda ut för ett naturligt resultat utan ränder eller fläckar.

Det faktum att flaskan är transparent gör att du enkelt kan se när produkten börja ta slut. Att dropparna har en behaglig doft gör också att du slipper den ibland mindre behagliga ”brun-utan-sol-doften”.

Trippelverkande teknologi och vårdande ingredienser som går att mixa med andra produkter Något stor pipett
Tan Luxe The Face Self Tan Drops
Till produkt

2. Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops

Det här är en populär produkt som ger ett riktigt fint resultat. Önskad effekt kan antingen byggas upp gradvis och efter behov, eller genom daglig användning för en mer konstant look. 

Löwengrips tanning drops är ganska koncentrerade, vilket gör att den är dryg och håller länge. Med ingredienser som är både energigivande, lugnande och fuktighetsbevarande får du en hy som ser frisk och fräsch ut, samtidigt som tonen fördjupas och får extra fin lyster.

Koncentrerad formula som ger ett jämnt, hållbart, fräscht och naturligt resultat Liten flaska och ganska dyr
Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops
Till produkt

3. James Read H2O Tan Drops Face

En av de lyxigaste produkterna på denna lista, vilket också märks på prislappen. Dock är dropparna värda sitt pris, åtminstone för dig som vill ha en produkt som håller länge och som för gör huden gott samtidigt som den tillför färg och fräschör.

En rad naturliga och återfuktande ingredienser gör att dropparna enkelt blandas med din vanliga ansiktskräm. För en något mildare effekt kan du ersätta krämen med några droppar foundation. Det räcker dessutom med en ytterst liten mängd formula för att uppnå önskat resultat.

Återfuktande och välgörande formula som ger ett jämnt och naturligt resultat Något dyr och kan bli orange
James Read H2O Tan Drops Face
Till produkt

4. Ida Warg Beauty Tanning Drops

En prisvärd produkt från Ida Warg Beauty som enkelt blandar sig med din dagliga kräm för ett jämnt och naturligt resultat. Även med denna produkt kan du bygga upp önskad effekt orange efter behov eller använda dagligen för en mer konstant ”bränna”.

Färgen är mild och behaglig och lämnar huden med en naturlig ton som gör att huden upplevs som fräsch och välmående. Önskas en mörkare nyans applicera du helt enkelt fler droppar efter behov, vilket går lika bra att göra i samband med morgon- som kvällsrutinen.

Prisvärd produkt som framhäver hudens naturliga ton på ett behagligt sätt och som går lika bra att applicera morgon som kväll Den mörkaste nyansen är inte särskilt mörk 
Till produkt

5. Tanrevel Startkit No:1

Tanrevel  är en form av tanning drops men med en twist: Det är en spraytan i pocketformat. Det innebär att dropparna appliceras i en liten ”maskin” som sedan används för att spraya på formulan i ansiktet. 

Med hjälp av det medföljande appliceringsverktyget får du ett mycket jämnt och fint resultat. Produkten är framtagen för att passa alla hudtyper och intensiteten går lätt att anpassa utifrån den naturliga hudtonen. Att dropparna dessutom doftar gott är bara positivt!

Spraytan i pocketformat som är lätt att använda och smidig fylla på  Något dyr och kan färga av sig
Till produkt

6. Arga ’Drops Self Tanning

Argas tanning droppar har blivit väldigt populära, vilket främst beror på det snabba resultatet som visar sig i form av en naturligt varm hudton. 

Genom att tillsätta ekologisk arganolja får huden möjlighet att återfukta sig själv på ett skonsamt och välgörande sätt. Dessutom kan det bromsa upp eventuella ålderstecken, vilket gör att just de här dropparna lämpar sig extra bra för personer med torr hy samt för personer med mer mogen hy.

Dropparna ger snabbt resultat och är berikade med en olja som återfuktar och bevarar hudens spänst  Går inte att få särskilt mörk och oinspirerande förpackning 
Arga ’Drops Self Tanning
Till produkt

7. Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster for face

Från välkända Clarin kommer de här dropparna, som är lätta att anpassa till önskad nyans och ger en naturlig, mild boost till ditt ansikte.

Med Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster går det att skräddarsy resultatet tack vare den milda formulan som, trots flera appliceringar, håller en jämn och lagom mörk ton. Det gör dessa droppar perfekta för nybörjaren som vill testa sig fram utan att får för stark ”bränna”.

Återfuktande tanning drops som ger ett jämnt resultat varje gång och som dessutom doftar gott Riskerar att missfärga händerna och kan bli orange [/su_icon]
Till produkt

8. Isle of Paradise Self-Tanning Drops

Här har man lyckats skapa en produkt som dels ger riktigt fin lyster, dels går att använda på hela kroppen.

Isle of Paradise Self-Tanning Drops har en koncentrerad formula som gör att huden kan anta en riktigt mörk ton. Ju fler droppar desto mörkare ton, så det gäller att ta det lite varligt för den som har en naturligt ljus hudton och inte vill riskera att få gula ränder eller fläckar.

En koncentrerad formula som kan användas på hela kroppen med ett djupt, och ganska mörkt, resultat Det behövs många appliceringar för att färgen ska djupna
Till produkt

9. Meraki Self Tan Drops

En certifierad, ekologisk produkt som också går att använda både i ansiktet och på kroppen. Med en smidig formula som går bra att blanda med valfri kräm får du en naturlig och jämn nyans som går att bygga på genom att applicera ännu fler droppar.

Meraki Self Tan Drops är ett bra alternativ för dig som vill ha lite extra glow, oavsett hudtyp och årstid. Du får helt enkelt bra valuta för pengarna.

Mycket lyster och ekologisk formula som kan användas på hela kroppen Opraktisk pumpflaska
Till produkt

10. Kicks Beauty Daily Gradual Tan Face Drops

En ofärgad formula underlättar såväl hantering som applicering och minimerar risken för missfärgning. Det känns också fräschare att massera in en blandning av ofärgade droppar och ansiktskräm i ansiktet, och dessutom blir huden återfuktad och väl omhändertagen.

Kicks Beauty Daily Gradual Tan Face Drops är dryga och räcker därmed länge. Dock kommer du att behöva vänta ett par dagar innan huden har hunnit dra åt sig formulan och rätt nyans visar sig.

Transparent formula som är lätt att bygga på och känns fräsch att hantera Tar lång tid att få full effekt och håller jämförelsevis kort tid därefter
Till produkt

Vårt urval 

De produkter vi har valt att testa är noga utvalda utefter ett antal kriterier som anses vara viktiga för produkterna ifråga. Våra testpersoner har inte bara provat produkterna rent praktiskt utan också omsorgsfullt studerat ett antal omdömen, recensioner och bäst-i-test-artiklar som har skrivits av såväl konsumenter som tillverkare och återförsäljare. 

Samtliga produkter är recenserade utifrån kriterier som prestanda, popularitet, användarvänlighet, tillgänglighet och pris. Då nya produkter lanseras relativt ofta kommer  testet med all sannolikhet att ändras allteftersom. 

Så gör vi vårt urval

Vi lägger stor vikt vid att välja ut produkter av hög kvalitet och i olika prisklasser. Det innebär inte att vi har testat alla tanning drops som finns på marknaden, utan snarare att vi har handplockat några av de mest attraktiva och populära produkterna.

Då marknaden ständigt uppdateras med nya, innovativa produkter uppdaterar vi också våra tester. För att försäkra oss om att de innehåller relevant och korrekt information har vi strikta rutiner för källkritisk granskning. Utöver det har vi ett antal produkttestare som testar och utvärderar samtliga produkter utifrån följande kriterier:

Prestanda och popularitet 

Vi tittar på färg, form, funktion och innehåll och tar hänsyn till standardutförande, tillbehör,  extrafunktioner och certifieringar. Vi försöker också utgå från ett så stort antal omdömen som möjligt för att hitta de produkter som är populärast på marknaden i skrivande stund. 

Användarvänlighet

När det gäller användarvänlighet ligger fokus på sådant vi tror kan underlätta för dig som konsument. Vi söker en stor variation av produkter som helst ska vara lätta att använda till vardag som till fest, hemma och på resan. Även bredden är viktig, då vi gärna ser att de produkter vi väljer ut ska tilltala en så bred kundkrets som möjligt.

Tillgänglighet och pris 

Att produkterna ska vara tillgängliga i Sverige är en viktig aspekter och ett mål som vi försöker uppfylla oavsett kategori och varumärke. Också priset spelar roll, även om det är underordnat ovanstående punkter.

Vanliga frågor om tanning drops 

Hur funkar tanning drops?

Likt övriga brun-utan-sol-produkter fungerar dropparna med hjälp av aktiva ingredienser som reagerar i kontakt med huden. Samtidigt som formulan sjunker in i huden ökar effekten, även om det slutgiltiga resultatet visar sig först efter några timmar.

Vad är tanning drops?

En formula som fungerar som ”vanlig” brun-utan-sol, men som istället för att smörjas in på kroppen smörjs i ansiktet för mer lyster och ”solbränd” look. En väsentlig skillnad mellan de båda produkterna är att tanning drops blandas med vanlig dagkräm, vilket gör den lättare att applicera och lättare att lyckas med.

Kan jag använda tanning drops både i ansiktet och på kroppen?

Många tanning drops är utformade för att användas i ansiktet och då utblandad med en ansiktskräm. Det finns också varianter som kan appliceras på övriga delar av kroppen, så för att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt är det viktigt att välja en produkt som passar din naturliga hudton.

Kan vem som helst använda tanning drops?

En av fördelarna med tanning drops är just det faktum att de passar för alla hudtoner och oavsett ålder, kön och tillfälle. I vår guide presenteras ett brett urval produkter och till olika priser, vilket vi hoppas ska leda till att var och en av er hittar en produkt.

Betyg på testguiden:

4/5 - (231 votes)