Bästa Kajalpennan » 4 produkter i test

Upload Image...

En bra kajalpenna är oumbärligt för att framhäva ögonen snyggt. Oavsett om man vill ge intryck av större ögon, sätta en svag linje vid fransarna för en naturlig look eller för att skapa en intensiv blick, är kajalpennan ett måste i sminkväskan som sminkprodukt. Det går lätt att variera mellan en mer sotad look, skapa mjuka eller skarpa linjer.

Det finns många kajalpennor att välja mellan och vi har handplockat några av de mest populära produkterna på marknaden. Dessa kajaler har testats och efterhand det kommer nya produkter som kan utmana våra vinnare undersöks dessa och testerna uppdateras kontinuerlig med ny information.

1. MAC Cosmetics Technakohl Liner

Vår vinnare i detta test är en kajalpenna av riktigt bra kvalitet, MAC Cosmetics Technakohl Liner. Kajalpennan har en krämig och lättarbetad konsistens som också torkar snabbt och håller sig snygg på plats länge.

Det här är en mycket bra kajal med intensivt pigment för den som önskar en kolsvart linje med bara en applicering vid val av den svarta färgen. Pennan gör det också enkelt för att få en exakt applicering oavsett om man vill ha smala eller tjocka linjer.

En kajal som sitter länge och har en mjuk och krämig formula som gör den lätt att applicera.

Vi hittar inget negativt med denna produkt.
MAC Cosmetics Technakohl Liner
Till produkt

2. Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner

En annan bra produkt är Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner. En kajalpenna som ser ut som en eyeliner och har ett fantastiskt pigment som enkelt skapar ett intensivt intryck. Pennan är självvässande och uppskruvbar vilket underlättar appliceringen.

En smidig produkt där konsistensen är mjuk utan att kladda och pennan glider lätt på huden. Produkten har vattenfasta egenskaper och håller sig därför lätt på plats länge, även efter en dusch.

Prisvärd kajalpenna som är rikligt pigmenterad och vattenfast.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. IsaDora Perfect Contour Kajal

Vi har även hittat en vinnare i budgetkategorin med produkten IsaDora Perfect Contour Kajal. Den håller bra kvalitet och har en mjuk konsistens som gör det enkelt att lägga både smala och suddade linjer med ett snyggt resultat.

Den här kajalen är vattenfast och i kombination med hög pigmentering håller den i upp till 14 timmar. Som vanligt snålar inte IsaDora på att erbjuda många färgval.

En mjuk konsistens som enkelt ger snyggt resultat både med skarpa linjer och mer mjuka utsuddade.

Vi hittar inget negativt för denna kajalpenna.
Till produkt

4. LH Cosmetics Mood Crayons

Denna produkt, LH Cosmetics Mood Crayons, är egentligen ingen kajalpenna utan en multifunktionell sminkpenna. Pennan går att använda till brynen, ögonen, läpparna och fungerar lika bra på kroppen som i ansiktet. Här kan man välja bland en mängd olika färger för att enkelt kunna anpassa färg efter ändamål. Sminket är vattenresistent och sitter på plats säkert hela dagen.

Konsistensen är krämig och den är lätt att applicera, torkar mycket snabbt och ger en matt finish. Det som är viktigt att tänka på är att eftersom det torkar snabbt får man vara kvick om man vill sudda ut linjerna.

En sminkprodukt som är multifunktionell och finns att välja i många olika färger. Torkar lite väl snabbt om man vill jobba lite mer med produkten som att sudda linjer.  
Till produkt

Så är kajalpennorna utvalda

Vi har gått igenom marknadens populäraste kajalpennor och handplockat produkter av hög kvalitet. Bland våra vinnare har vi utsett produkter i olika prisklasser, från budget till dyrare alternativ.

Testerna för att hitta bästa kajalpennan genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet – Vi har tittat på hur enkelt det är att applicera kajalen, hur lätt eller svårt det är att få skarpa linjer och hur väl det går att sudda ut linjerna.
  • Resultat – I testerna har vi även tittat på om kajalen klarar av att sitta kvar under en hel dag.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vilken kvalitet produkterna har för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide kajalpenna

Vilken av alla kajalpennor ska man då köpa? Vi har presenterat några vinnare som vi har testat och valt ut som de bästa. Sedan kan olika individuella behov och önskemål leda fram till rätt produkt. Här i vår köpguide går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp.

Val av färg

Vilken färg som kan vara bra att välja beror på vilken effekt man vill uppnå. Mörka färger ger en intensivare blick och ramar in medan ljusa färger kan ge intrycket av större ögon och en piggare look. Här styrs färgvalet också om man vill ha en sminkad eller en mer naturlig look.

Krämig formula

En krämig formula i kajalpennan kan ge fler användningsområden. Framför allt kan det vara lite enklare att få en snygg suddad linje. En krämig kajal kan också användas som en ögonskugga för att få en mer sotad look.

Intensiv pigmentering eller mild färg

En del kajaler har en mer intensiv pigmentering än andra. Det kan vara en fördel för att lättare framhäva ögonen eller få ett mer intensivt intryck. Bra pigmentering kan också göra att produkten sitter bättre en hel dag. För en mer naturlig look kan man behöva välja en mild färg men med rätt teknik vid applicering och utsuddning fungerar en intensiv också bra.

Vanliga frågor och svar om kajalpennor

Vad är en kajalpenna?

Det är en sminkprodukt som används för att markera ögonen som en slags konturpenna. Det går att framhäva ögats naturliga form eller att ge intryck av större ögon eller för att ge en intensivare blick.

Vad är skillnaden på en kajalpenna och eyeliner?

De har samma användningsområde men en kajalpenna är mjukare och är lättare att använda för att få en mer utsuddad effekt. En eyeliner ger bra skarpa linjer men kan vara svårare att sudda ut.

Hur använder man kajal?

Kajalen appliceras där man vill markera ögat vid fransraden. För en utsuddad eller sotad effekt kan man använda ett finger eller en tops för att mjuka upp linjerna.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)