Bästa Mineralfoundation » 3 produkter i test

Hudvård Män

En sminkprodukt som många använder både som bas i sminkningen och som enda produkten i vardagsmakeupen är foundation. Denna fantastiska produkt som lätt ger en slät och fin hy utan att man ser sminkad ut. Något som har ökat i popularitet är just mineralfoundation då den har vårdande egenskaper samtidigt som den motverkar hudproblem.

I våra tester har vi undersökt många av de mest populära mineralfoundations för att testa, bedöma och välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter som kan utmana våra vinnare undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test.

1. Elizabeth Arden Pure Finish Mineral Powder Foundation SPF 20

I våra tester hittade vi vår vinnare i produkten, Elizabeth Arden Pure Finish Mineral Powder Foundation SPF 20. En produkt av riktigt hög kvalitet som lever upp till vad som lovas och är verkligen värd sitt pris.

Denna foundation ger en naturlig täckning med en fin finish som varken är för matt eller har för mycket lyster, utan ger ett perfekt glow. Den känns varken kladdig eller tung i konsistensen och kan enkelt användas för att bygga upp täckningen till olika problemområden. Den här produkten sitter snyggt hela dagen.

En produkt med solskyddsfaktor som kan ge gradvis täckning och ger en fin finish med glow.

Dyr produkt men som ändå är mycket prisvärd eftersom den levererar. produkt.
MAC Cosmetics Technakohl Liner
Till produkt

2. Glominerals Pressed Base Powder Foundation

Nästa produkt, Glominerals Pressed Base Powder Foundation, är en mineralfoundation som är i pressad form. Pudret finns i många färger så det går enkelt att hitta rätt färgnyans som passar till hudtonen.

Produkten gör det lätt att bygga upp täckningen från lätt täckning till ett resultat som är fulltäckande. Den ger en naturlig finish med ett härligt lyster och sitter hela dagen. Foundationen låter huden andas och ger ingen irritation men kan kännas något stramande vid torr hud. Då kan man behöva komplettera med en fuktspray.

Enkel att applicera och det går att välja hur bra produkten ska täcka.

Lite tråkig förpackning och kan kännas något stram på huden vid torr hy.
Till produkt

3. Loreal Paris True Match Minerals Foundation

För den som letar efter ett budgetalternativ kan vi presentera produkten Loreal Paris True Match Minerals Foundation. Det här är en mineralfoundation med inbyggd borste i locket, vilket underlättar för att snabbt och smidigt få en snygg bas.

Produkten ger bra täckning där huden blir jämn och får en fin, matt finish. I denna foundation får man ett innehåll med Vitamin E och aloe vera som skyddar, lugnar och vårdar huden. Den har också en solskyddsfaktor på 19, vilket gör den till en bra vardagsfoundation.

Prisvärd budgetprodukt som ger bra täckning, har solskyddsfaktor och vårdar huden.

Det kan vara lite svårt att få ut det sista ur förpackningen.
Till produkt

Så är alla mineralfoundations utvalda

Vi har inför det här testet genomsökt många av marknadens mest populära mineralfoundations. Bland dessa produkter har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet i olika prisklasser. Våra egna produkttestare har testat alla produkter som ingår i detta test och bedömt var och en utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa mineralfoundation genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Konsistens – Hur konsistensen är påverkar mycket hur lättarbetad produkten är, hur den täcker och hur den känns på huden.
  • Täckningsgrad och finish – Hur väl produkten täcker kan variera stort och även vilken finish som uppnås.
  • Effektivitet – Hur effektiv produkten är i att ge huden en jämn ton men även att täcka lättare skavanker utan att behöva använda en concealer har också varit avgörande i våra tester.

Köpguide mineralfoundation

Vi har i våra undersökningar testat många produkter för att välja ut de vi upplever är de bästa. Därutöver är det mycket individuellt vad huden behöver, i vilket skick den är i och vad man önskar av sin produkt. Därför har vi tagit fram denna köpguide för att underlätta valet.

Hudtyp och hudens skick

Hudtypen bör alltid vara utgångspunkt i valet av en produkt för ansiktet. Det är stor variation för vilken hudtyp man har och det kan också variera i olika områden i ansiktet. Inte nog med det så kan hudens skick och behov samt eventuella hudproblem variera över tid och efter årstid. Alla foundations passar inte alla så utgå från både hudtyp och hudens just nu aktuella behov i valet av produkt.

Täckningsgrad

Själva täckningsgraden kan variera stort mellan olika produkter. Vad man behöver beror också på vad det är man vill dölja. Vill man bara åstadkomma en jämnare hud brukar de flesta produkter fungera bra men vill man dölja finnar eller röda fläckar krävs lite mer. Till detta är det egentligen bättre att använda en concealer.

Finish

Själva finishen brukar ofta baseras på vilken hudtyp man har. Sedan kan olika foundations ha extra egenskaper för att ge torr hy en fin lyster och för oljig hud att matta ner slutresultatet.

Puderfoundation eller flytande

En något fetare eller oljig hy kan få ett mattare resultat av en mineralfoundation i puderform. Om man har torr hud kan det ofta vara en fördel att välja i flytande form.

Vanliga frågor och svar om mineralfoundation

Vad är mineralfoundation?

Det är en foundation som är baserad på mineraler. Dessa mineraler motverkar att porerna täpps till så att huden kan andas bra samtidigt som det balanserar huden med olika vårdande egenskaper.

Hur vet jag vilken formula som passar min hy bäst?

För att hitta rätt foundation behöver man utgå från sin hudtyp. Därefter tittar man efter vilken täckningsgrad man önskar och vilken finish man vill uppnå.

Ska man välja en foundation i flytande form eller som puder?

Det är egentligen en smaksak men om man har en lite fetare och oljig hy kan en mineralfoundation i puderform fungera något bättre. Flytande form fungerar ofta bäst för torr hy.

Betyg på testguiden:

4/5 - (229 votes)