Bästa » Strigel

Strigel

En strigel används i samband med rakning med rakkniv. Beroende på hur vass eggen är bör du strigla kniven i 1-2 minuter, med sträckt strigel och med knivbladet vilandes platt mot strigeln (blanka sidan upp). Dra knivens mot strigeln med ryggen före och smörj regelbundet in med läderbalsam för bästa hållbarhet.

1. Benjamin Barber Strigelav Kalvskinn

Sammanfattning: En något smal men elegant och effektiv strigel av hög kvalitet från den anrika brittiska tillverkaren Benjamin Barber. Strigeln är försedd med äkta kalvskinn för att förstärka känslan av elegans och för ökad greppvänlighet.

Strigeln bör används före varje rakning med rakkniv. Används med försiktighet genom att dra kniven diagonalt över strigeln för att skydda knivseggen från att glida.

Specifikationer

Bredd: 60 mm

Lädrets längd: 340 mm

Total längd: 520 mm (krok – krok)

Lädrets tjocklek: 4 mm

Pris: 395 kr

Benjamin Barber Strigel av Kalvskinn
Till butik

2. Benjamin Barber – Strigel av Buffelskinn och Bomullsväv

Sammfattning: En högkvalitativ strigel från brittiska Benjamin Barber tillverkad i buffelskinn och kraftig, hållbar bomullsväv. Handtaget är försett med extra vaddering för att bidra till extra greppvänlighet.

För att uppnå bästa resultat bör du först strigla mot sidan som är klädd med bomullsväv (för skärpa), för att sedan gå över och strigla knivens egg mot den sida som är försedd med buffelskinn. Lädret hjälper då till att skapa en skarp kant samt en slätare och renare yta.

Specifikationer

Bredd: 50 mm

Lädrets längd: 335 mm

Total längd: 520 mm (krok – krok)

Lädrets tjocklek: 4 mm

Bomullsvävens tjocklek: 2 mm

Pris: 499 kr

Benjamin Barber – Strigel av Buffelskinn och Bomullsväv
Till butik

3. Benjamin Barber – Strigel XL

Sammanfattning: En extra bred strigel tillverkad i äkta i buffelskinn. Handtaget är försett med extra vaddering för optimal komfort och greppvänlighet. Tack vare den breda ytan kan du med fördel strigla hela eggen jämn på en gång.

Strigeln bör användas med pälssidan upp (den blanka sidan) och ska hållas sträckt med knivbladet platt vilandes mot strigeln. 1-2 minuters strigling före varje rakning med rakkniv brukar räcka. Smörj in med läderbalsam vid behov (när stringeln känns torr).

Specifikationer

Bredd: 77 mm

Lädrets längd: 370 mm

Total längd: 670 mm (handtag – krok)

Lädrets tjocklek: 5 mm

Pris: 595 kr

Benjamin Barber – Strigel – XL
Till butik

Guide

Vanliga frågor om Strigel

Betyg på testguiden:

3.9/5 - (251 votes)