Bästa Nivea Ansiktskräm » 4 produkter i test

Bästa Nivea ansiktskräm

Nivea är en riktig klassiker bland alla hudvårdsprodukter och ett märke att lita på för att hitta bra produkter som fungerar. Det finns många ansiktskrämer från Nivea och bredden bland produkterna gör att det finns en kräm för alla oavsett ålder och hudtyp.

I våra tester har vi undersökt många av de mest populära ansiktskrämerna från Nivea för att testa, bedöma och välja ut de bästa produkterna. Efterhand det kommer nya lovande produkter som kan utmana våra vinnare undersöker vi dessa och uppdaterar vårt test.

1. Nivea Aqua Sensation Refreshing Moisturizer

Bästa ansiktskrämen i detta test blev Nivea Aqua Sensation Refreshing Moisturizer. En kräm med lätt konsistens som passar både normal och blandhy. Produkten har både UVA- och UVB-filter, vilket gör det till en bra dagkräm.

Ansiktskrämen som innehåller både Hydra IQ och gurkextrakt känns riktigt behaglig på huden utan att kännas fet. Krämen återfuktar på djupet och har en långvarig återfuktande verkan och ger huden spänst och lyster.

En lätt ansiktskräm som återfuktar, ger spänst och lyster samt innehåller UVA- och UVB-filter. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Till produkt

2. Nivea Daily Essentials Combination Skin

Har man i stället en fetare hudtyp är Nivea Daily Essentials Combination Skin ett bra val. Den fungerar riktigt bra mot både blank hy och förstorade porer och ger en fin matt finish.

Ansiktskrämen innehåller havsalger och Hydra IQ som reglerar fetthalten i huden mycket effektivt. Krämen ger också ordentligt med återfuktning utan att huden känns fet och den täpper heller inte till porerna. Denna produkt innehåller även UVA- och UVB-filter för att skydda huden mot solens skadliga strålar.

En bra återfuktande kräm för fetare hud som ger en matt finish och motverkar förstorade porer.

Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Till produkt

3. Nivea Men Originals

Produkten Nivea Men Originals är en ansiktskräm för män som är speciellt framtagen för den manliga hyn. Krämen absorberas snabbt, har en lätt konsistens och gör huden mjuk och smidig.

Ansiktskrämen har bra fuktighetsbevarande ingredienser och är berikad med bland annat E-vitamin och aloe vera. Huden får en bra balans med återfuktning med en kräm som också lugnar huden.

Återfuktande ansiktskräm för män som lugnar huden och gör den mjuk och smidig. Vi hittar inget negativt för denna lip plumper.
Nivea Men Originals
Till produkt

4. Nivea Cellular Anti-Age Nattkräm

Till natten kan vi rekommendera Nivea Cellular Anti-Age Nattkräm som aktiverar hudcellernas egen produktion av hyaluron och kollagen .

Det här är en ansiktskräm som gör det lättare för huden att bibehålla sin återfuktning och ger hyn en ökad motståndskraft mot externa stressfaktorer samtidigt som cellerna får ny energi. Produkten innehåller bland annat magnoliaextrakt, hyaluronsyra och keratin.

En ansiktskräm för natten som hjälper huden att bättre hålla sig återfuktad och som aktiverar produktionen av hyaluron och kollagen. Vi hittar inget negativt med denna produkt.  
Nivea Cellular Anti-Age Nattkräm
Till produkt

Så är ansiktskrämerna från Nivea utvalda

Alla produkter i testet har undersökts och testats av våra produkttestare. Produkterna har noggrant valts ut utifrån både hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra tester har genomförts för att bedöma varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa Nivea ansiktskräm genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt – I testerna har vi tittat på vilken effekt varje kräm har på huden. Först och främst om produkten över huvud taget lever upp till vad som utlovas av produkten men även om andra effekter verkar uppnås.
  • Innehåll – Här har vi tittat på vad produkterna innehåller med vilka de verksamma ämnena är och vi har även bedömt mängden av onödiga tillsatser.
  • Pris – Här har vi tittat på priset i förhållande till vad ansiktskrämen ger för resultat för att bedöma om det är en prisvärd produkt eller inte.

Köpguide Nivea ansiktskräm

Oavsett vilken hudtyp man har eller i vilket skick huden är finns det alltid någon ansiktskräm från Nivea man kan välja. Här i vår köpguide går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp.

Hudtyp

Hudtypen avgör mycket vilken ansiktskräm som passar bäst. Använd bara produkter som är avsedda för aktuell hudtyp.

Konsistens

Beroende på hudtyp kan man välja olika konsistenser på ansiktskrämen. En lättare konsistens är oftast bättre för fetare hy medan en rik konsistens kan vara bra vid torr hud.

Återfuktning

En ansiktskräm som återfuktar extra mycket kan vara viktigt om man har torr hy. Även fet hy kan behöva återfuktning så att inte huden blir för uttorkad och på så sätt börjar överproducera mer talg.

Mogen hy och rynkor

Nivea har också speciellt framtagna ansiktskrämer för mogen hy, både med begynnande rynkor och mer djupgående. När huden blir äldre behöver den ofta lite mer hjälp för att få återfuktning och behålla sin spänst. 

Dagkräm

En dagkräm används under dagen och innehåller också därför ofta ett visst solskydd. Den ska dock inte användas i stället för solkräm vid solning. Genom att använda en dagkräm skyddar man huden bättre mot dagens alla påfrestningar samtidigt som huden tillförs återfuktning och näring.

Nattkräm

Nattkrämerna är särskilt framtagna för att vara effektiva under natten när man sover och huden är lite mer skyddad från väder, utomhusluft och föroreningar. Ofta innehåller en nattkräm ingredienser som hjälper hudcellerna med cellförnyelse och ger ofta återfuktning lite mer på djupet än en dagkräm.

Vanliga frågor och svar om Nivea ansiktskrämer

Varför ska man använda ansiktskräm?

Huden i ansiktet får utstå mycket påfrestningar under hela dagen. Både sol, värme, kyla, vind och regn torkar ut huden och då behöver den återfuktning för att behålla sin spänst och se fin ut.

Är Niveas ansiktskrämer bra för känslig hud?

Niveas ansiktskrämer finns i olika varianter där en del är specifikt framtagna för känslig hy med milda ingredienser samtidigt som de är parfymfria. Som alla ansiktskrämer ska man först testa produkten på en liten yta, gärna på exempelvis armen.

Vilken av Niveas ansiktskrämer ska man välja?

Utgå från din hudtyp och börja med att välja bland de produkter som är anpassade för den rätta hudtypen. Därefter kan man titta efter andra egenskaper som huden behöver just nu vad gäller återfuktning, fina linjer, glåmighet och annat.

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)